Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
14459
De la 07 Ianuarie 2003
69455112
Editorial

Despre viitoarea politică redacţională

  • Ioan Rotundu
  • 17 August 2011, 23:00
Ne-am întors din vacanţă şi ne-am pus pe treabă, că acesta ne este rostul profesiei. Deocamdată politicienii îşi continuă vacanţa până pe la sfârşitul lunii august, aşa că ştirile de senzaţie şi scandal pe seama lor vor apărea după vacanţa acestora.
Pentru că am păşit în partea a doua a anului, consider firesc să ne anunţăm cititorii cam ce politică redacţională vom adopta pentru această a doua parte a anului. Păi, ce politică să mai adoptăm, când toată lumea se luptă cu actuala guvernare portocalie şi îşi doreşte din tot sufletul să scape de ea? Însă când toată lumea se ocupă de acelaşi lucru, lăsându-se pradă furiei şi neputinţei, totul în dauna realismului şi mai ales a construcţiei viitorului, cineva trebuie să dea dovadă de o minimă luciditate şi să aducă în actualitate greşelile trecutului pentru a şti la ce să ne aşteptăm în viitor.
Aşadar, am ales să continuăm politica redacţională de a ne ocupa mai mult de cei care vor prelua la anul puterea şi mai puţin de cei care o deţin în prezent. Nu cred că cineva dintre noi mai pune la îndoială faptul că în urma alegerilor parlamentare de la anul cei care vor veni la putere sunt cei din USL. Poate doar portocalii mai speră în vreo minune băsăsciană şi să participe la guvernare şi după alegerile din toamna anului 2012.
Însă nu trebuie să rămâne indiferenţi la ce să ne aşteptăm de la o guvernare USL. De promisiuni populiste suntem sătui până peste cap. Iar PSD este asul unor astfel de promisiuni pe care nu şi le-a onorat atunci când a preluat puterea. Criza economică n-a trecut şi ea poare reveni într-o formă de o recrudescentă sălbatică. În plan internaţional sunt mari şi grave probleme. Americanii sunt pe muchie de cuţit cu dolarul lor considerat falusul monedelor internaţionale. Dacă se prăbuşeşte dolarul se prăbuşesc toate economiile ţărilor lumii civilizate, deci şi cea românească.
În Europa, Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda continuă să aibă probleme cu capaciatea de plată şi oricând una dintre aceste ţări poate produce un dezastru economic la nivel de Uniunea Europeană, ceea ce.şi doreşte din toată ini9ma şi SUA, văzând în acest dezastru o salvare a economiei sale..
În acest context economic internaţional nici un partid nu mai poate avea tupeul să spună că vine la guvernare pentru a ne mări salariile, a ne da ajutoare sociale consistente, a crea noi locuri de muncă cu milioanele etc. Astfel de promisiuni ar fi de o nesimţire crasă şi cine le-ar face ar trebui eliminat prin vot.
Nu tot ce-a făcut guvernarea portocalie a fost dăunător ţării, economiei naţionale şi acest lucru îl va evidenţia istoria, când va aşeza lucruriule pe făgaşul lor judecându-le la rece. Chiar dacă la guvernare ar fi fost USL, tot trebuiau să reducă salariile şi pensiile sau să reducă drastic numărul salariaţilor bugetari. Dar să fi majorat salariile sau pensiile, nici nu putea fi vorba.
Faptul că USL critică orice decizie a Guvernului actual nu înseamnă că are şi dreptate. Ei ştiu asta, dar îşi joacă rolul de opozi8ţie, cum ar fi făcut şi portocaliii dacă nu erau la guvernare.
Problema cea mare este la noi. Cu cât vom chibzui mai bine şi mai lucid asupra viitorului, cu atât vom vota mai aproape de interesul nostru. Din păcate, actuala configuraţie politică nu ne permitem să alegem decât între actuala guvernare şi USL. O a treia variantă nu avem. Dar nu trebuie să acceptăm o guvernare USL care să continue
matrapazlâcurile actualei puteri. Să cerem USL-ului garanţii că nu va veni la gu8vernare cu vechile metehne, protejându-i pe cei care nu muncesc şi punând biruri asupra celor care robotesc de dimineaţă până seara.
Cam din aceste motive noi vom continua să privim mai mult îân ograda USL decât a actualei puteri. Toată suflarea românească şi-a concentrat atenţia asupra Guvernului Boc. Noi vrem să vă arătăm cine sunt cei care vor veni la putere şi cât de multă încredere le putem acorda.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


Nici jumătate din şcoli n-au autorizaţii de funcţionare
Mii de odrasle chiulangii şi-au lăsat părinţii fără bani
USL-iştii s-au plictisit de schimbat viceprimari
„Zilele Orașului Flămânzi”s-au terminat... comentariile continuă
Întreruperi furnizare apă
Raport de activitate ANAF Botoşani pentru semestrul 1 2011 (I)
evoluţia principalilor indicatori de performanta ai Activităţii de Metodologie si Administrare a Veniturilor Statului - D. G.F.P.J. Botoşani
În momentul de faţă România nu trebuie să îşi mai reducă cheltuielile
Femeie muşcată de câine la Cătămărăşti Deal
Bărbat bătut transportat la spital de paramedici
Acoperiş aprins de un coş de fum neprotejat
S-au stopat concursurile pentru director de şcoală
Grupul Școlar „Nicolae Bălcescu” a câştigat finanţarea unui proiect
Ritli Ladislau la functia de ministru al Sanatatii
Viceprimarul Cătălin Alexa îşi cere scuze de la botoşăneni
Modern Calor a premiat și câștigătorii lunii august
lista câştigătorilor
Alţi 50 de elevi instruiţi la şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă
Bani greu de restituit
Investiţiile Rusiei in obligaţiuni americane s-au redus în ultimele 12 luni
Venezuela îşi transferă rezervele valutare în bănci din Rusia, China şi Brazilia
Evreii consideră că decizia Academiei Române privind termenul "jidan" nu este suficientă
Horoscop
Bancul zilei: Nou slogan turistic
Republica Moldova: o victorie mare la început şi 20 de ani de continuă risipă
Sărbătoare la Vovidenia
Caricatura zilei
Paul Onişa implicat într-un nou scandal
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă