Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14646
De la 07 Ianuarie 2003
89280395
Editorial

Dezamăgire şi dezgust

  • Ioan Rotundu
  • 30 January 2011, 23:00
Modul în care Victor Ponta şi PSD-ul a gestionat în aceste zile arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu a produs multor români o mare dezamăgire şi un puternic dezgust. Ponta, după alegerea sa ca preşedinte al PSD, devenise pentru mulţi români o speranţă. Speranţa că se naşte o nouă generaţie de politicieni capabili să gestioneze poplitic ţara şi să redea românilor demnitatea naţională dar şi speranţa că viaţa lor se va schimba în mai bine.
Numai că Ponta n-a putut depăşi statutul său de produs al social-democraţiei ca moştenitoare a ideologiei şi mentalităţii comunismului preluate de către Ion Iliescu sub denumirea de ”comunism cu faţă uman㔠şi numită de politologi neocomunism.
Adrian Năstase l-a comparat, în vremea când Ponta conducea tineretul social-democrat, cu marele nostru diplomat Nicolae Titulescu. Venită de la Năstase, o astfel de comparaţie ridica multe semne de întrebare, dar Ponta nu s-a străduit să arate românilor că este în măsură să calce cât de cât pe urmele marelui diplomat şi om politic. Dimpotrivă, după ce a fost ales preşedintele PSD, n-a făcut decât să arate românilor că poartă pe cap o căciulă prea mare.
Practic, Ponta n-a făcut decât să arate ţării că n-a ajuns preşedintele PSD pentru că i-au fost apreciate anumite calităţi şi abilităţi de om politic ci că a fost pus în această funcţie de gruparea Năstase, o grupare care pierduse controlul îăn PSD şi care nu acceptase să capituleze în favoarea unei reforme reale a partidului.
Dacă Ponta ar fi avut cât de cât ceva din calităţile lui Titulescu, când Nicolescu a fost arestat, n-ar fi pactizat cu infractorul şi nici cu poziţia pe care s-a situat Năstase, un alt infractor care se sustrage prin fel de fel de tertipuri pentru a nu da socoteală justiţiei pentru faptele sale de corupţie.
Un Ticulescu adevărat ar fi ieşit în faţa naţiunii şi ar fi spus că dacă preţul României pentru intrarea în Schengen este arestarea lui Nicolescu, atunci PSD-ul este gata să plătească acest preţ, numai să nu sufere o ţară întreagă. Iar pe parcurs s-ar fi răfuit şi cu Băsescu. Ponta n-a fost capabil de un asemenea gest politic, dar a fost capabil să boicoteze, prin social-democraţii europeni, intrarea României în spaţiul Schengen numai pentru a-l şicana pe Băsescu.
O astfel de atitudine politică nu caracterizează marile personalităţi ale vieţii noastre, iar dacă premierul Boc, prin slugărnicia sa faţă de Băsescu, a umilit până şi umi9linţa, Năstase, prin a-l compara pe Pionta cu Titulescu n-a făcut decât să întineze memoria marelui diplomat.. Să ne fie limpede, preşedintele CJ de Argeş s-a înfrupt6at din banii europeni, şi tocmai sub acest aspect Franţa şi Germania ne-a reproşat că nu luptăm împotriva corupţiei.
Urmând modelul Cătălin Voicu, şi Nicolescu s-a îmbolnăvit şi el de inimă. Numai că de la atac de cord medicii au dat înapoi şi au constatat că este vorba de un atac cerebral, dar că o operaţie pe cord deschis se impune, pentru a preveni atacul de cord
Dar Adrian Năstase a ieşit public să clameze că preşedintele Băsescu şi PDL-ul s-au murdărit cu sânge. Cred că se referea la sângele său, a lui Voicu şi acum a lui Nicolescu, sânge de corupt şi nu de persoană integră social şi politic. Năstase ţipă cel mai tare pentru că ştie ce-l aşteaptă. El spreă că aşa cum s-a dus la PNA pentru a-l apăra pe Gabriel Bivolaru, cum s-au dus parlamentarii PSD să-l apere la DNA şi tribunal pe Nicolescu, se vor aduna să-l apere şi pe el când justiţia va reuşi să-l pedepsească pentru faptele sale.
Revenind la Ponta, cred că Vasile Blaga are dreptate când a afirmat că este un procuror ratat. DDupă ce a ţipat în sediul PSD din Botoşani că Băîsescu şi PDL-ul încalcă legea în cazul Nicolescu şi în alte cazuri, Ponta s-a dus la Corni şi, înainte de începerea campaniei oficiale, stabilită prin lege, a lansat candidatura la primărie a membrului său de partid.
Nu poţi arăta cu degetul spre cei care comit infracţiuni când tu însuţi te afli în postura de infractor. Dar aceasta este tehnica PSD-ului. Cei din PSD nu au răbdare ca ju8istiţia să-.şi spună cuvântul. În perioada Iliescu şi Năstase justiţia era sub controlul lor. Acum nu mai este, de unde şi frica de justiţie, frica de dreptate, frica de a nu le fi dezvăluite public afacerile baronilor locali.
Iar Năstase, prin a-l băga pe Ponta în faţă, vrea să-şi apere pielea şi să nu răspundă pentru fapteke sale., Mia mult, vrea din nou puterea şi asta este cel mai periculos pentru noi românii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Coada la români
La Corni, promisiuni electorale de-ţi stă mintea-n loc
„Alungaţi mafia din Primăria Corni”
a cerut deputatul Nicolae Rebenciuc la acţiunea de lansare a candidatului PDL
Mii de deţinuţi au evadat din două inchisori
bilanţul morţilor depăşeşte 100
Revoltele se vor răspândi în tot Orientul Mijlociu
arabii vor răsturna tiranii susţinuţi de SUA
Un important lider islamist revine in Tunisia
după 22 de ani de exil
ăCererea liderului PSD de pichetare a sediilor PDL, una "tipic Ponta, tipic procuror nereuşit"
Alianţa PSD-PNL e "singura şansă pentru a opri mafia PDL".
Un nou superciclu de creştere al economiei mondiale
de Cristian Orgonas
SUA cer eliberarea imediată a unui diplomat care a împuşcat mortal doi motociclişti
Guvernul va cheltui 1,2 milioane lei ca să afle opiniile romanilor
respondenţii primesc cate 15 lei
UDMR nu are niciun motiv să se gândească la o ieşire din coaliţia cu PDL
Tânărul Ponta are apucături de bătrân comunist
de Stefan Vlaston
O româncă din Chişinău ce a dormit sub cerul liber in Italia are acum propria afacere
Se schimbă lumea. Încotro?
Ioan Rotundu
Iablonschi a fost ales preşedintele OT – PDL a municipiului Botoşani
„Spitalele care nu au linie de gardă se vor autoexclude”
a declarat subprefectul Silvana Tudorache
Sâmbătă, Tineretul PDL din judeţ şi-a ales liderul
Casa de Pensii Botoşani zine că n-a greşit la calcularea pensiilor pe louna ianuarie
Maternitatea vrea un compartiment care să se ocupe de gravidele şi lehuzele casnice
Macovei nu crede că primăriile vor putea plăti salariile profesorilor
Un nou regulament de acordare a sporurilor în sistemul sanitar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă