Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23717
De la 07 Ianuarie 2003
120879330
Editorial

Dezastrul economic la societatea Nova Apaserv se adânceşte

  • Ioan Rotundu
  • 29 March 2018, 23:00
Miercuri, în şedinţa de Consiliu judeţean, Gheorghe Sorescu – consilier PNL şi Florin Pietrariu – consilier PSD au criticat aspru proiectul de buget propus spre aprobare pentru societatea de servicii publice Nova Apaserv Botoşani. Fiind vorba de consilieri din partea partidului aflat la putere şi a celui din opoziţie, nu se poate spune că a fost vorba de o răfuială politică între partide. Situaţia economică gravă a societăţii Nova Apaserv i-a determinat pe cei doi consilieri să ia atitudine şi să încerce să oprească dezastrul spre care se îndreaptă societatea până nu va fi prea târziu.
Există deja zvonul că din punct de vedere economic societatea s-ar putea să fie declarată în insolvenţă. Ori, societatea Nova Apaserv nu este una oarecare. Este o societate care are exclusivitate la nivel de judeţ în aprovizionarea cu apă potabilă a populaţiei iar blocarea activităţii ei ar provoca un dezastru social cu consecinţe greu de evaluat.
Liberalul Gheorghe Sorescu a explicat că anul trecut la societate s-au făcut majorări de salarii fără o corelaţie cu puterea financiară oferită de buget. Salariile medii au crescut de la 2.000 lei la 3.000 lei dar această creştere a blocat derularea investiţiilor care s-au oprit anul trecut la procentul de 42%. Altfel spus, banii de la investiţiile ce urmau să îmbunătăţească reţeaua de distribuire a apei, să limiteze pierderile din reţea au fost deturnare la fondul de salarii.
Reţeaua de aducţiune apă pe tronsonul Truşeşti – Dângeni – Ungureni este ciuruită. Reţeaua Botoşani – Copălău – Flămânzi la fel. În municipiul Botoşani se repară în aceleaşi locuri de mai mute ori într-un an pentru că se fac reparaţii de mântuială care rezistă de joi până mai apoi.
Contrar oricărei legi care guvernează activitatea economică a unei unităţi, deşi veniturile pentru acest an au fost estimate la nivelul celor de anul trecut, cheltuielile au crescut la 106%. De unde vor fi luaţi aceşti bani care să acopere creşterea cheltuielilor?
O sursă ar fi reducerile de personal, schema societăţii fiind supraîncărcată, mai ales la nivel administrativ. O spune chiar preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi, că societatea are prea mulţi directori. Dar nici Macaleţi, nici cei din Consiliul de Administraţie al societăţii nu vor umbla la numărul de angajaţi pentru că ar lovi în interesele politice ale PSD. Şi, atunci, cheltuielile majorate vor fi acoperite prin creşterea preţului apei, adică vor fi acoperite din buzunarul nostru.
A devenit o practică, de când PSD conduce România şi judeţul în special, ca la societatea Nova Apaserv, la intervale scurte de timp să se opereze majorări de preţ la apa consumată, majorări menite să acopere lipsa de competenţă a echipei manageriale care conduce societatea.
Ce-i putem cere preşedintelui Consiliului de Administraţie a societăţii, un anume Dan Deleanu, care s-a ridicat într-o şedinţă a CJ şi a întrebat retoric cu ce se ocupă societatea Nova Apaserv că el n-a înţeles care-i este obiectul de activitate. Deleanu a ajuns preşedintele CA după ce s-a încumetrit cu nevasta şoferului, adică senatorul Doina Federovici, cea care hotărăşte destinele noaste după chipul şi interesele PSD-ului, un partid format din penali, incompetenţi şi escroci.
Managerul şef al societăţii Nova Apaserv, Albert Tănasă (foto), pus în funcţie tot de PSD, a declarat că societatea nu este în pericolul de a intra în insolvenţă iar criticile consilierilor judeţeni sunt obiective şi justificate.
Omul se contrazice singur, aşa cum făceau pe vremuri directorii de unităţi când erau analizaţi în şedinţele PCR. Îşi făceau autocritica şi se angajau să facă şi imposibilul numai ca nerealizările să fie recuperate. După şedinţă îşi vedea fiecare de treabă iar la următoarea repetau autocritica şi angajamentele. Aşa şi Albert Tănasă. Societatea nu este în pericol de insolvenţă dar consilierii Sorescu şi Pietariu au dreptate în ce-au spus, adică insolvenţa bate la uşă. Îl doare undeva pe Tănasă cum va sfârşi societatea. La leafa lui de aproape 20 mii lei pe lună, cât vaca va mai da lapte o va mulge. Când va juri de foame vaca, îi va găsi PSD-ul o alta.
Iar noi vom plăti şi de această dată lipsa de competenţă a managerilor, după care vom merge turmă la vot să-i votăm pentru un nou mandat până când ne vor lua şi banii pentru sarea la scrumbie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Deputatul PNL Pavel Popescu, atac dur la Cristian Preda:
Disperat să vă lipiți de vreun partid naiv pentru a mai prinde un mandat călduț / Investigația consiliului de onoare al Ordinului Steaua României, normală
Miron Cozma despre dosarul Mineriada:
Intenţia e ca acest proces să dureze cel puţin 20 de ani sau poate până moare Iliescu
Alexander Adamescu, arestat la Londra
Isarescu: Spre deosebire de alte țări, România s-a confruntat cu o creștere semnificativă atât a deficitului de cont curent,
cât și a deficitului bugetar, evoluții care au pus presiune pe deprecierea monedei naționale
Declarația unică pentru venituri: Ce ar trebui să rețină persoanele cu activități independente
O nouă avarie la centrala nucleară de la Cernavodă:
Unitatea 2 are probleme pentru a doua oară într-un interval de patru zile
Pentru restituirea taxei auto nu mai este nevoie de depunerea certificatului de înmatriculare şi cărţii de identitate a maşinii
Noi scumpiri: Prețurile la gazele furnizate de ENGIE consumatorilor casnici cresc cu 10% de la 1 aprilie
Elliott Broidy i-ar fi transmis unui oficial american să anuleze o întâlnire cu Kovesi, pentru că va fi demisă
Horoscopul zilei de 30.03.2018
Bancul zilei: Einstein şi blonda
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă