Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14818
De la 07 Ianuarie 2003
75085953
Editorial

Diaconescu este mijlocul, scopul este altul!

  • Ioan Rotundu
  • 23 June 2010, 23:00
Preşedintele Băsdescu îşi face de cap de când a fost ales în această funcţie în toamna anului 2004. Nimeni şi nimic nu l-a oprit şi nu-l va opri să-şi împlinească orice dorinţă născută din mintea sa tulbure de marinar beţivan şi depravat. Îşi împlineşte toate dorinţele, oricât de maladive ar fi ele pentru români şi România, pentru că societatea românească este stăpânită de o dihonie greu de înţeles. Ne mâncăm unii pe alţii, ne reclamăm, ne bucurăm de răul altuia într-un aşa hal de degradare naţională că nici în faţa abuzurilor Guvernului Boc de a ne batjocori cu tăierea salariilor şi a pensiilor n-am fost în stare să ne unim forţele şi să-i spulberăm de la putere pe aceşti netrebnici.
Băsescu tocmai pe această disipare a societăţii româneşti mizează şi face pe noi fel de fel de experienţe pe care nici dr. Mengel, satrapul evreilor din lagărele naziste, nu şi le-ar fi putut imagina şi aplica în nebunia sa medicală pe care Hitler o considera ştiinţă.
Am mai lansat avertismentul, prin cele scrise, că cel care se apropie de Băsescu mai târziu va ajunge victima sa. Am dat o sumedenie de exemple din ţară şi din vizitele sale internaţionale sau a şefilor de state veniţi la Bucureşti. Am mai lansat avertismentul că atunci când Băsescu declanşează mecanismele criminale ale DNA vrea să estompeze un anume eveniment, fie aflat în atenţia publică fie că urmează să se producă.
Dan Diaconescu prea s-a afişat public cu amiciţia lui Băsescu şi chiar mă întrebam când Băsescu îl va sacrifica. Pent6ru că Băsescu se joacă cu victimele sale ca pisica cu şoarecele, iar când îi vine bine îşi plesneşte victima aleasă că aceasta nu-şi mari revine, aşa cum nu-şi mai revine nici victima şarpelui veninos, odată muşcată.
De această dată Băsescu şi-a ales victima cu multă inspiraţie şi cu un dublu câştig. Dan Diaconescu este un jurnalist şi patron de televiziune ca un lup singuratic. Preocuparea sa de bază a fost să scoată bani din orice. Băsescu ştie că presa românească, ca şi societatea, nu este unită. Alegându-l pe Diaconescu drept victimă pentru un circ naţional menit să creeze o diversiune ştia că nu va avea probleme din partea trusturilor de presă. Dovadă că nici nu are! Nimeni n-a sărit să-l apere pe Diaconescu de un abuz al DNA, căci este un abuz să arestezi o persoană pentru un şantaj care ar fi avut loc acum un an. Ce pericol social mai prezenta Diaconescu după un an de la comiterea „crimei”?
În locul lui Diaconescu putea fi oricare alt jurnalist sau om de media de la Realitatea Media, trustul mogulului Vântu, şi el urmărit îndeaproape de Băsescu. Dar Băsescu l-a ales pe Diaconescu pentru că arestarea sa a produc mai mult impact, el fiind mult mai popular în rândul românilor amatori de genul emisiunilor sale. Pentru trustul Realitatea Media s-a mulţumit să-i trimită pe cei de la ANAF să le pună sechestru pentru suma de 18 milioane lei, adică 180 miliarde lei vechi, chipurile impozite neplătite. Ştiu cum se procedează de către Fisc. Îi pune în cârcă ce vor, îţi blochează activitatea firmei prin sechestre, iar de nu-ţi convine te trimit să te judeci. Când ai câştigat procesul firma n-o mai ai demult timp.
De ce a fost nevoie de arestarea lui Diaconescu? Pentru că de la 1 iulie se aplică impozitarea pe tichetele de masă, de concediu, pe drepturile e autor, pe dobânzile de bancă, pe vânzarea-cumpărarea caselor şi multe alte venituri neimpozitate până acum. Impactul cel mai mare va fi impozitarea tichetelor de masă. Practic, aceste tichete vor dispare, pentru că nici un patron nu le va mai acorda pentru a plăti 16% impozit. Căzând tichetele de masă, veniturile celor care lucrează în sistemul privat se vor reduce cu 20-25% şi va accentua sărăcia.
Cine-şi mai concentrează atenţia asupra acestor consecinţe dramatice când Dan Diaconescu, idolul românilor care a înfiinţat televiziunea poporului, a fost băgat după gratii de unde este scos din când în când să-şi zornăie cătuşele pentru a strecura şi mai multă teamă ân rândul românilor şi astfel să accepte toate inepţiile Guvernului Boc în materie de fiscalitate. Şi mai are un rol arestarea lui Diaconescu. Aşa cum am spus, Băsescu a cerut FMI să reducă salariile şi pensiile bugetarilor şi nu creşterea de TVA pentru că un studiu sociologic făcut la comanda a evidenţiat faptul că bugetarii şi pensionarii nu l-au votat . Aşa că s-a răzbunat pe ei în stilul său de beţivan şi marinar depravat.
Acum şi-a pregătit terenul pentru a se răzbuna şi pe presa care i-a fost ostilă. Dacă ar fi arestat pe cineva de la Realitatea Media, ar fi fost acuzat făţiş de răzbunare, pentru că acest post i-a fost permanent împotrivă. Cerând DNA-ului să-l aresteze pe Diaconescu, cu care toată suflarea românească ştie că-i este prieten, nu i se poate reproşa că se răzbună pe ceva anume. Cu Realitatea Media s-a mulţumit să le sechestreze bunurile. După sechestru le va scoate la vânzare, iar postul TV Realitatea va dispărea de la sine.
Însă bătaia lungă a lui Băsescu sunt Antenele lui Voiculescu. Asta-i pofta ce-o pofteşte el! Numai că cei de la Antene n-au descifrat jocul lui Băsescu şi nu i-au luat apărarea lui Diaconescu, deşi, colegial vorbind, ar fi trebui s-o facă.. Abia ieri au realizat că ceva li se pregăteşte şi lor, când vuvuzela Boc a ieşit şi a anunţat că presa este prea liberă sub guvernarea sa faţă de guvernarea Năstase. Iar această libertate este periculoasă pentru siguranţa naţională. Aşadar, pe motiv de denigrare a instituţiilor statului, a conducătorilor ţării care pun în pericol siguranţa naţională s-a pregătit Băpsescu să dea lovitura de graţie Antenelor lui Voiculescu.
Arestarea lui Diaconescu este doar mijlocul atingerii acestui şi acestui scop, că abaterea atenţiei românilor de la marea impozitare şi l-a atins tot cu Diaconescu victimă. Ca orice om însemnat, Băsescu nu-şi dezminte statutul de forţă malefică distrugătoare. Iar cei distruşi suntem noi, care ne mândrim în lume cu dictoul „Capul plecat sabia nu-l taie”. A trebuit să-l alegem preşedinte pe Băsescu ca să aflăm că este invers. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, joi, 24 iunie
Bancul zilei: Un altfel de rasism
Bucătăria Jurnalul: Macrou cu ceapă
Mica publicitate
Magda Palimariu a luat lecţii de Tae Bo cu Zmarandescu
Revoltaţi de faptul că MAI vrea să dea un teren gratuit în folosinţă ENEL
Marele jaf bugetar
primesc intre 30 si 180 de salarii compensatorii; adica intre 2,5 si 15 ani de stat acasa si primit salariul
“Happy Hour” si Earnest Valentino aduc un omagiu lui Michael Jackson
Misteriosul Darie îl lucrează pe Baltă
Despre vuvuzele
Barack Obama, deranjat din nou de o muscă în timpul unui discurs
Expoziţie: Cine sunt aromânii?
Germania şi Rusia negociază în spatele Europei
La Botoşani, orgolii şi interese meschine pe memoria lui Ştefan Luchian
Spectacolul care a spălat ruşinea Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani
Botoşănenii sunt invitaţi la spectacol la Grădina de vară, intrarea liberă
Ţâbuleac vrea ca ministrul Cseke Attila să fie mai generos cu Maternitatea Botoşani
Domonco s-a pus pavăză în calea realegerii lui Marcu preşedintele PSD
Cod Roşu pe râul Prut
Pompierii au intervenit pentru înlăturarea efectelor vântului puternic
Pensii micşorate şi pentru viitori pensionari
Guvernul Boc le-a tăiat dascălilor calea spre distincţiile aducătoare de bani
cu docilitatea cunoscută, dascălii vor răbda şi această batjocură
Ministrul Cseke Atilla tot promite, dar nu trece şi la fapte
Şef nou, dar interimar, la AJPS Botoşani
Bolnavii cronici au mari probleme cu schemele de tratament
mai ales cei care n-au bani să-şi completeze valoarea reţetei compensate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă