Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24945
De la 07 Ianuarie 2003
120880558
Editorial

Diaspora trezeşte Ţara la realitate

  • Ioan Rotundu
  • 11 August 2018, 23:00
Vineri, 10 august, la primele ore ale dimineţii, peste o mie de autovehicule conduse de românii aflaţi la muncă în străinătate au pornit din toate direcţiile ţării spre Bucureşti pentru a participa la ceea ce s-a anunţat a fi „Mitingul diasporei”
. Sunt fii, nepoţii şi părinţii care au plecat din ţară pentru a-şi construi o viaţă decentă, civilizată şi a asigura un viitor mai bun copiilor lor. Sunt floarea intelectualităţii româneşti care n-au mai avut loc de muncă în societate pentru că locurile de muncă care li s-ar fi cuvenit au fost ocupate de clientela de partid, de analfabeţi funcţionali, de impostori, de corupţii care au demonstrat loialitate faţă de partidul de guvernământ, neavând nevoie de solide cunoştinţe profesionale ci de recomandarea partidului.
Nu sun hoţi, cerşetori şi curve cum a declarat directorul Inspectoratului în Construcţii Vranea Cristian Prescorniţoiu, acest slugoi al PSD aflat în gaşca de corupţi condusă de baronul local Marian Oprişan. Sunt medici, ingineri, informaticieni de top, profesori universitari, cercetători ştiinţifici, maiştri şi muncitori cu înaltă calificare etc. Care contribuie din plin la creşterea PIB-ului în ţările în care lucrează. Ar fi putut face acelaşi lucru în ţara lor, România, dar dreptul lor la afirmare le-a fost confiscat de către liderii actualei clase politice ce au acaparat întreaga putere în stat şi care dispun discreţionar şi în interesul lor de resursele economice şi financiare naţionale.
Românii din diaspora s-au săturat să fie batjocoriţi de către penalii care conduc Parlamentul şi Guvernul ţării şi care-i consideră pe românii din diaspora un real pericol pentru privilegiile lor politice, pentru că aceşti români au înţeles cum funcţionează adevărata democraţie şi nu pot accepta simulacrul democratic oferit românilor de gaşca de penali şi corupţi care conduc ţara în numele unei false majorităţi electorale care ar fi votat alianţa politică ALDE – PSD, majoritate care în realitate reprezintă doar maxim 20% din numărul românilor cu drept de vot.
Aceşti români ce formează diaspora, care dă fiori de spaim㠄ciumei roşii”, mai explicit lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi găştii lor, se adună în seara de vineri în Bucureşti pentru a cere demisia Guvernului Dăncilă, cel mai incompetent guvern postdecembrist condus de cel mai incompetent premier şi a se organiza alegeri anticipate.
Ori, tocmai această cerinţă îi înspăimântă pe liderii ALDE-PSD. Ei ştiu că eventualele alegeri anticipate îi vor scoate de la putere şi vor trebui să răspundă în faţa judecătorilor pentru fărădelegile lor de acum.
Această spaimă de moarte îi face să ceară Poliţiei, Jandarmeriei si celorlalte structuri teritoriale de ordine publică să boicoteze prin orice mijloace organizarea mitingului, să împiedice venirea celor din ţară la Bucureşti.
Cu o voce milităroasă, ce s-a dorit a fi ameninţătoare, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române i-a avertizat pe românii dispuşi să participe la miting că se vor luate toate măsurile de forţă dacă cineva va îndrăzni să jignească vreun poliţist sau jandarm ori să adreseze ameninţări conducătorilor Guvernului şi Parlamentului. De fapt, prin cele declarate, acest purtător de cuvânt ne-a arătat cât de slugarnică este instituţia pe care o reprezintă faţă de penalii care conduc ţara.
În fapt, poliţiştii, jandarmii nu apără instituţiile statului, pentru că protestanţii nu urmăresc să le atace, ei apără penalii şi corupţii care conduc ţara manifestând ostilitate faţă de membrii societăţii care nu mai suportă să fie batjocura acestor conducători, care vor democraţie adevărată şi nu un simulacru, care vor să nu mai fie minţiţi şi manipulaţi prin televiziunile mogulilor penali, care vor să muncească ocupând un loc de muncă prin competenţă profesională şi nu prin slugărnicie faţă de partid, care vor un sistem educaţional şi de sănătate format din profesionişti în domeniu şi nu din activişti politici, care vor politici economice de durată şi nu acţiuni pompieristice în scop electoral.
Nu este departe vremea când conducătorii Poliţiei, Jandarmeriei vor trebui să dea socoteală pentru atitudinea lor de acum, atitudine ostilă voinţei populare şi slugarnică conducătorilor penali şi incompetenţei, ca să nu le spun proşti ca noaptea.
Aştept şi eu, ca toţi românii de bună credinţă faţă de ţară ca în urma acestui miting să se schimbe ceva în mentalitatea celor „dresaţi” de PSD prin maşinăria propagandei sale şi să se deştepte pentru a realiza de ce le-au plecat şi le pleacă de acasă fii, nepoţii şi de ce protestează acum în Bucureşti.
Dacă Guvernul POSD susţinut din umbră din motive iredentiste de UDMR îşi bate joc de apropiata sărbătoare a Centenarului Unirii, românii din diaspora ne demonstrează că unirea românilor, solidaritatea lor, rămân trăsături ale de ordin naţional care se manifestă în momentele critice pentru ţară. Iar anul Centenarului este cu adevărat un moment critic pentru ţară. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii – Avocatul fraierit
Horoscopul săptămânii 6 - 12 august 2018
Catrenul săptămânii
A cincia mănăstire de maici din judeţ s-a întemeiat la Crăiniceni
Ioan Rotundu
Ziua de sâmbătă şi cele trei ceasuri rele ale culturii botoşănene
Ioan Rotundu
Ce ştie şi nu ne spune Isărescu
Ioan Rotundu
Lovitură de graţie dată inculpatei Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
Marturii Ardealului şi indiferenţa autorităţilor
Ioan Rotundu
Jandarmeria, minerii lui Dragnea
Ioan Rotundu
Brutele lui Dragnea s-au dezlănţuit cu sălbăticie
Ioan Rotundu
Povestea uneia dintre cele mai tulburătoare imagini de la protestele din Piața Victoriei
. „Mihai era târât pe asfalt de un jandarm. Mi-am desfăcut legătura din spatele scaunului cu rotile și m-am aruncat peste el, protejându-l”
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Martirii Ardealului
rima fotografie clară cu bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția brutală a jandarmilor în Piața Victoriei.
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă