Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4069
De la 07 Ianuarie 2003
122576008
Editorial

Din nou în stradă

  • Ioan Rotundu
  • 17 February 2016, 23:00
După circul de ieri din Senat şi Camera Deputaţilor avem dovada incontestabilă că parlamentarii n-au nici un respect faţă de alegători, faţă de poporul român, faţă de statul de drept. Spaima faţă de cei ieşiţi în stradă după tragedia de la Club Colectiv nu numai că le-a trecut dar i-a călit, adică i-a făcut şi mai neruşinaţi în a-şi apăra interesele.
Să le luăm pe rând. Chemat în faţa Senatului, inclusiv de senatorii liberali, premierul dacian Cioloş a fost umilit cât le-a stat în putinţă senatorilor, spre satisfacţia reporterilor de la Antene care au transmis în direct întreg circul pus la cale de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Deşi umilit în faţa întregii ţări, premierul şi-a păstrat calmul, raţiunea şi n-a cedat presiunilor senatorilor de a condamna acţiunea AMAF-ului de evacuare a Antenelor din imobilul confiscat de stat. Panaramă şi neruşinată prin precara educaţie de care dispune, senatorul Cristina Anghel s-a întrecut pe sine în a-li jigni pe premier şi a apăra pe faţă interesele Antenelor, sfidând orice prevedere legală în materie de evacuare.
Părtaşi la întreg circul, parlamentarii liberali au arătat românilor că nici pe departe nu sunt ce vor să pară. Ipocrizia, impostura, minciuna îi situează cot la cot cu cei din PSD. Bruma de speranţă a românilor de a vota în alegeri cu liberalii pare să se fi spulberat ieri, când au realizat că şi aceştia sunt la fel de ticăloşi ca şi social-democraţii.
În Camera Deputaţilor s-au desfăşurat alte evenimente care să ne convingă cât de ticăloşi sunt politicienii parlamentari. Cu câteva zile înainte liderul PSD, Liviu Dragnea, declara că social-democraţii vor vota pentru ridicarea imunităţii deputaţilor Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, acuzaţi de DNA de sustragerea a 6 milioane de euro din fondurile europene.
Ieri, când s-a pus la vot ridicarea imunităţii lui Mădălin Voicu, deputaţi au votat împotrivă, în majoritate social-democraţi. Dragnea a găsit şi explicaţia: Voicu este un coleg simpatizat aşa că nu s-au îndurat să-l dea pe mâna procurorilor de la DNA. După votul negativ dat DNA-ului, deputaţii s-au cărat rând pe rând din sală aşa că atunci când au trebuit să voteze ridicarea imunităţii lui Nicolae Păun n-a mai avut cine vota, aşa că ţigănaşul care a dat cu jula prin banii europeni preţ de 6 milioane de euro se bucură în continuare de libertate, putând fi doar reţinut.
Iată cum luptă parlamentarii noştri împotriva corupţiei, iată cum îşi onorează obligaţiile asumate faţă de noi când ne-au cerut votul, iată cum ne sfidează luându-i pensii speciale iar acum apărându-i pe cei care au furat din banii publici, guvernamentali sau europeni, fără teama de a răspunde vreodată.
Şi ca bătaia de joc la adresa noastră să fie completă, tot ieri deputaţii din Comisia Economică şi Juridică au completat legea dării în plată prin extinderea prevederilor şi asupra creditelor luate în cadrul Programului „Prima Casă”. Ştiţi ce înseamnă această nouă prevedere? Înseamnă că prin restituirea imobilului de către cel care a contractat creditul, statul este absolvit de partea de garanţie cu care a venit în susţinerea acordării creditului. N-am puterea de a înţelege de ce au procedat aşa deputaţii, când la mijloc se află statul ca şi garant în faţa băncilor.
Dacă până acum băncile ameninţau cu majorarea avansului la creditele ipotecare, de acum vor renunţa să mai crediteze Programul „Prima Cas㔠iar pierzători vor fi miile de tineri care n-au casă şi care şi-au pus mari speranţe în acest program. În aceşti tineri au lovit deputaţii crezând că dau cu tifla băncilor şi mai ales guvernatorului Isărescu.
Sintetizând toată mizeria moral㒠de care au dat dovadă ieri senatorii şi deputaţii ne dăm seama că n-avem altă cale de a scăpa de ei decât coborând din nou în stradă. Cu toţii! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Mâncare spanac cu smântână
Bancul zilei: Amorezul vindecător
Horoscopul zilei de 18.02.2016
Surse judiciare: Perchezitii DNA la Primaria din Sfantu Gheorghe. Primarul ar fi vizat in ancheta
Un consilier din Medias vrea sa-i oblige pe cetateni sa scoata corzile vocale ale cainilor
Oamenii guvernelor Ponta isi cauta locuri prin companiile energetice de stat
Proiectul care prevede desfiintarea inspectoratelor scolare a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor
Nicolae Timofti in vizita la Bucuresti.
Romania va acorda un ajutor umanitar nerambursabil Republicii Moldova
DNA cere din nou ridicarea imunitatii lui Gabriel Oprea
Evacuarea Antenei 3. Cateva adevaruri simple intr-o mare de manipulari si minciuni
Ministerul Justitiei a lansat procedura de recrutare pentru nominalizarea unui nou procuror general
Botoşani: Jurnalistul Gabi Gomboş obligat la daune de 20 mii
pentru că a cules impresii despre evenimentele din decembrie 1989
La un pas de a rămâne fără casă din cauza unei butelii
Presedintele Antenei 3: Ziua horror in care Iohannis i-a luat apararea lui Voiculescu si a calcat pe justitie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog