Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37575
De la 07 Ianuarie 2003
92349515
Editorial

Din nou la indemnizaţii nesimţite

  • Ioan Rotundu
  • 21 November 2013, 23:00
Vă mai amintiţi de ce spuneau liderii USL când se aflau în opoziţie despre salariile şi indemnizaţiile celor aflaţi la şi în conducerea companiilor de stat? Că dacă vor ajunge la guvernare vor reglementa această situaţie nesimţită şi vor coborî salariile la nivelul funcţiilor din ministere. Iar pentru şefii de companii care au salarii de mii de euro vor aplica o impozitare graduală, mergându-se până la o impozitare de 80%.
Guvernul Boc, aflat în lupta cu criza economică, a luat măsura ca indemnizaţiile membrilor din Consiliul de administraţie şi Adunarea generală a Acţionarilor să fie diminuate de la mii de euro lunar la nivelul de 1% din indemnizaţia managerului. Se ajunsese ca membrii din CA şi AGA să primească o indemnizaţie de şedinţă de până la 50 lei.
După ce a ajuns premierul României, Ponta ieşea la televizor şi ne tot aburea cum va impozita el salariile nesimţite, că de indemnizaţii nu mai putea aduce vorba. A trecut un an şi jumătate iar salariile nesimţite la care făcea referire, mai ales la tata Robertei Anastase, n-au mai fost impozitate. Mai mult, pe furiş, Ponta a emis o ordonanţă guvernamentală prin care a anulat tăierile de indemnizaţii făcute de Guvernul Boc şi le-a ridicat la mii de euro pe lună. Iar ca aceste indemnizaţii să fie cât mai mari, a dat liberat managerilor de companii de stat să-şi negocieze salariul. Iată cum s-a putut ajunge ca un manager de companie de stat să aibă un salariu lunar de zeci de mii de euro iar membrii în CA şi AGA de mii de euro.
În timp ce pe noi, cetăţenii de rând, ne-a potcovit cu noi impozite şi taxe, la nivelul companiilor de stat s-a dat liber la jefuirea veniturilor acestora prin negocierea de salarii uriaşe. Practic, prin acest sistem s-a creat un mijloc de recompensă a oamenilor din partid, PSD şi PNL, care au luptat în campaniile electorale de anul trecut. Aşa s-a ajuns ca o profesoară de desen, o tânără de numai 23 de ani să ajungă pe post de membru în CA şi ASGA la companii de stat primind indemnizaţii lunare de peste 5 mii de euro.
Premierul Ponta, nu numai că n-a sancţionat prin impozitare salariile nesimţite dar a ridicat la nivel de nesimţire şi indemnizaţiile lunare ale celor aflat în aparatul de conducere a companiilor de stat. Nu sunt bani pentru majorat salariile şi pensiile, nu sunt bani pentru finanţarea sistemului de Sănătate, de Învăţământ, nu se mai finanţează Cultura dar sunt bani pentru salarii şi indemnizaţii nesimţite.
Cu toate acestea, n-am auzit nici un cetăţean de rând, care munceşte de dimineaţă până seara, să fie revoltat. N-au ieşit în stradă cei care au fost păcăliţi, minţiţi, traşi pe sfoară de către liderii USL pe vremea când se aflau în opoziţie şi promiteau marea cu sarea. Minţiţi zi de zi de către premierul Ponta, românii s-au obişnuit atât de mult cu minciuna încât aceasta le-a devenit adevăr iar adevărul minciună. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Destăinuirea fiului către tată
Gastronomie: Gulaş cu carne de porc
117.000 de români au semnat pentru ca Basarabia să vină acasă
înițiativa legislativă a fost lansată în Parlamentul României
Schimb de replici pe tema numirii lui Ilie Sarbu în fruntea Comisiei Băsescu-CEC
Crin Antonescu despre şeful Fiscului: Să demisioneze
Atacurile de la Paris: Suspectul a fost prins de poliţie
Percheziţii în Mehedinţi, într-un caz de evaziune
şeful Politiei Locale Drobeta Turnu Severin şi soţia acestuia, duşi la audieri
Experţii CE se declara îngrijoraţi că România mu-şi îmbunătăţeşte semnificativ mediul de afaceri
Înfiinţarea unei comisii in cazul Călăraşi ar fi un abuz
Ruptura cu PNL s-a produs pentru că nu a sprijinit "lupta împotriva numirii lui Koveşi la DNA"
Cum pregăteşte Guvernul întâlnirea cu delegaţia chineză care va ajunge la Bucuresti
Lista marilor proiecte comune
Spectacol cu orchestra din Viena la Casa sindicatelor Boto;ani
Botoşani: Familia Amişculesei, o familie de puşcăriabili în devenire
Tributar mentalităţii de zapciu
Ioan Rotundu
Vizita premierului chinez în România pare a fi o strategie de divizare a UE
diplomat european
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă