Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21973
De la 07 Ianuarie 2003
122907622
Editorial

Doar minciună şi violenţă

  • Ioan Rotundu
  • 27 May 2012, 23:00
Actuala campanie electorală seamănă izbitor de mult cu cea din 1992 şi 1996. Numai cele două campanii de acum 20 şi respectiv 16 ani au mai îmbrăcat în formele lor atâta minciună şi violenţă.
Să ne amintim cum în campania din 19923 liberalii şi ţărăniştii erau fugăriţi prin comunele din judeţ numai pentru faptul că aminteau generaţiilor educate de sistemul comunist de „pericolul” ce l-a reprezentat pentru români regimul burghezao-moşieresc.
Foştii activişti ai PCR, care prinseseră curaj văzând că la putere se află tot ai lor, instigau pe oamenii de rând dă-i fugărească pe liberalii şi ţărăniştii care voiau la putere pentru a-i exploata aşa cum au mai făcut până când au venit comuniştii şi ne-au salvat. .
Prin 1996, deşi românii începuseră să înţeleagă spre ce se îndreaptă societatea românească, neocomuniştii adunaţi sub siugla PDSR simţeau că pierd puterea în favoarea CDR. Aşa că iar au purtat o campanie de prigoană împotriva partidelor istorice, numai că deja mulţi români nu mai priveau cu atâta încredere către partidul lui Iliescu şi voiau o schimbare. .
Îmi aduc aminte de o scenă hazlie consumată prin centrul localităţii Ungureni. Gheorghe Ciubotaru, alias Gelu Prăjitură, făcea campanie pentru PNL şi striga slogane electorale dintr-o maşină. De pe margine cei din Ungureni strigau „Să ne pupaţi în cur!”. În graba sa de a le da răspuns, Ciubotaru le striga „Şi noi pe voi!”.
Iată că din nou ne întâlnim cu o campanie electorală în care minciuna şi violenţa se manifestă tot mai accentuat. Şi din nou cei care promovează o astfel de politică electorală sunt neocomuniştii, de această dată adunaţi sub sihla USL. .
Din nefericire, un partid istoric respectabil şi care a contribuit din plin la făurirea modernă a României, cum este PNL-ul, s-a alăturat unui partid care prin strămoşii lor comuniştii le-au exterminat liderii. Campania promovată de USL, într-o majoritate covârşitoare de către activiştii şi candidaţii PSD, este una bazată pe multe promisiuni care nu vor prinde viaţă vreodată dar şi pe violenţă fizică şi psihică promovată într-o formă graduală. .
Mai nou au apărut şi manifestări bufonice, care te fac să râzi dar şi să plînbgi văzând degradarea la care a ajuns clasa noastră politică. Promisiuni deşarte au făcut şi continuă să facă într-o formă ce merge până la impertinenţă candidaţii USL din comunele Roma, Corni, Leorda, Vorona, Suliţa, oraşul Flămânzi etc. .
La Cristeşti, candidatul PSD care are feciorul secretar în primărie ameninţă funcţionarii instituţiei că dacă nu-i susţin candidatura vor fi daţi afară. La Copălău candidatul PSD a transmis funcţionarilor din primărie să-şi facă bagajul. .
La Tudora candidatul PSD i-a anunţat pe toţi cei care deţin funcţii publice şi aparţin de primărie că vor fi schimbaţi din funcţie, la Băluşeni primarul a dat şi dă de băut, împarte pachete şi promovează legea pumnului nu numai asupra cetăţenilor ci şi a presei care are curajul să scrie despre măgăriile sale. .
La Botoşani, deşi mai civilizată, campania PSD a devenit ridicolă. După ce candidatul PSD la Primăria Botoşani i-a distrat pe botoşăneni, îmbrăcându-se ştiulete şi făcând scălămbăieli menite să atragă atenţia trecătorilor, ca bufoneria să capete aspecte groteşti l-a adus şi pe bufonul şef al PSD pe ţară, Radu Mazăre. .
Acesta a venit însoţit de haremul de cadâne, cu toţii îmbrăcaţi în uniforma purtată de revoluţionarul latino-american Che Guevara. Un „ştiulete” şi un „pseudorevoluţionar” i-au distrat pe botoşăneni cum nici clovnii de circ n-o fac pentru copăii. Iar tot acest scenariu bufonic pus la cale a fost bine regizat pe fondul unei minciuni privind ridicarea de locuinţe ieftine pentru tineretul botoşănean. .
Cum pot fi ridicate locuinţe ANL pe terenul aparţinând Armatei române şi cine va cumpăra locuinţele de 20 sau 40 mp care numai ieftine nu pot fi la 800 euro/mp nu s-au oferit explicaţii, mergându-se pe miza că botoşănenii sunt suficient de creduli ca să mai pună întrebări incomode. .
Cât a fost în opoziţie, PSD-ul susţinea că vrea o campanie curată, cinstită şi respectuoasă faţă de alegători. Cum s-a văzut la putere, cum şi-a dat arama pe faţă, păstrându-şi năravul moştenit de la bunicii comunişti. Ce nu vrea să înţeleagă PSD-ul este faptul că alegătorii s-au deşteptat şi nu mai pot fi manipulaţi chiar aşa uşor, cum cred liderii acestui partid. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Când esţa este medium
O isterie a retragerilor bancare ce nu poate fi oprită
Politia spaniola in fata unei filiale a Grupului Bankia
Scandalul ISC si Daniel Constantin
PDL trebuie să introducă moţiune de cenzură
având în vedere intervenţia brutală în justiţie a guvernării Ponta-Antonescu
Botoşani: Campania electorală văzută la ea acasă (V)
Păcăleală USL-istă second hand pentru Botoşăneni
150 de ani de activitate a Societăţii pentru Cultura şi Literatură în Bucovina
Prioritatea zero pentru Guvernul român este absortia fondurilor europene
România ar putea urma exemplu Poloniei
Lucian Bute a fost demolat de Carl Froch
KO tehnic in repriza a 5-a
Moale-n limbă, moale-n cap,
Vrea primar cu handicap!
Ioan Rotundu
Lista candidaţilor cu şanse de reuşită la funcţia de primar
reactualizată
Darabani: Bătut la Poliţie până ce-a fost băgat în spital
Lumea lu' Rotundu: Ruinele retrocedărilor
politica evreilor asupra imobilelor revendicate
Botoşani/Băluşeni: Primarul beţivan şi susţinătorii săi bătăuşi
cum a fost umbrit un eveniment al bătrâneţilor
Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a fost resfinţită
prefectul a făcut o declaraţie contrară realităţilor din judeţ
Cum a pătruns Mazăre şi haremul său în cazarma militară?
Reţeta electronică este gata de start
Persoanele fizice vor plăti asigurarea de sănătate la ANAF
După prezervative, Protecţia consumatorului verifică hârtia igienică
Lista cu gradaţiile de merit a rămas definitivă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog