Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7794 lei
1 USD = 4.3124 lei


Număr accesări
Astăzi:
10618
De la 07 Ianuarie 2003
72531213
Editorial

Doar oboseală?!

  • Ioan Rotundu
  • 27 January 2014, 23:00
Încolţit de reporterii din presa locală cu privire la faptul că na îngrădit abuziv şi nelegal dreptul directorilor din Primăria Botoşani de a da relaţii presei despre activitatea din direcţiile coordonate, primarul Portariuc s-a comportat într-un mod extrem de ciudat. El a recunoscut că interdicţia sa intră în contradicţie cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţia de interes public dar a dat de înţeles că nu-i pasă de acest lucru. Mai mult, el s-a comportat faţă de reporteri mai ceva ca un îngrijitor la vaci, sugerând reporterilor prezenţi c㠄N-aş vrea să vă reţin”, adică ar face bine să plece imediat.
Un asemenea comportament n-au îndrăznit să-l adopte în relaţiile cu presa nici primarii comunişti. Comportamentul de ieri al primarului faţă de reprezentanţii presei locale întăreşte convingerea asupra informaţiei care circulă prin spaţiul public cum că acesta pregăteşte să instaleze în Primăria Botoşani o atmosferă de supunere totală faţă de persoana sa şi totodată o lege a tăcerii similară cu cea care se aplică de către mafia italiană.
Şi faptul că Portariuc şi-a propus să să-l elimine din aparatul de conducere al Primăriei pe directorul Direcţiei de Servicii, Publice, Sport şi Agrement, inginerul Eugen Ţurcanu, confirmă faptul că măsura face parte dintr-un plan mai amplu al său de control total asupra a tot ce mişcă prin Primăria Botoşani.
Ce face acum primarul Ovidiu Portariuc este fără precedent în istoria postdecembristă a administraţiei municipiului Botoşani. Faptul că în numai un an şi jumătate a reuşit să bulverseze şi să dezorganizeze activitatea din toate compartimentele primăriei şi toate societăţile comerciale subordonate CLM este de asemenea un record fără egal şi totodată extrem de grav.
Curios este faptul că toată această atitudine agresivă a primarului a început să se manifeste fără reţinere după întâlnirile care au avut loc între liderii PSD şi PNL. Să fi primit Portariuc asigurări de la liderul PNL Florin Ţurcanu că va beneficia în CLM de sprijinul nelimitat al consilierilor liberali? Este posibil, de vreme ce Portariuc manifestă un asemenea tupeu şi lipsă de respect faţă de litera şi spiritul legii. Analizându-i-se acţiunile din ultima perioadă, s-ar putea crede că Portariuc, ca orice personaj cu manifestări dictatoriale, pur şi simplu se crede stăpânul absolut al oraşului şi că poate dispune de soarta botoşănenilor după bunul său plac.
Intrat într-o stare de tranşă a puterii, când crede că nimic nu-i mai poate sta în cale, Portariuc scapă din vedere că tocmai în aceste zile oameni politici mult mai puternici ca el şi cu mult mai mare influenţă în aparatul de stat sunt trimişi după gratii.
Poate că a sosit timpul ca liderii din PSD, cei care încă mai au o brumă de credibilitate publică, să-l tragă de mânecă şi să-l trezească la realitate. Este tânăr şi ar fi păcat să-şi pună capăt carierei politice şi profesionale la o asemenea vârstă.
Poziţia sa de neclintit în a sfida prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces al cetăţeanului la informaţia de interes public îl pune în postura de potenţial infractor pe cale de a comite un abuz de putere. Să-i întindă cineva o mână de ajutor, acum, când are neapărată nevoie!
Lipsa sa de receptivitate la mesajele ce-i vin din spaţiul public s-ar putea interpreta ca fiind semnalul unei epuizări psihice, fiind vizibil faptul că nu are priceperea necesară să rezolve problemele esenţiale legate de administrarea oraşului. Dacă este numai obosit, oboseala se poate îndepărta prin odihnă. Problema este ca nu cumva să fie ceva mai grav. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Treabă românească
Horoscopul zilei
Facilităţi pentru persoanele cu credite restructurate, soluţie a Guvernului pentru consum
Permis de conducere fals descoperit de poliţişti de frontieră vasluieni
Ţigări de provenienţă R. Moldova ascunse în borcane cu pastă de tomate, compot şi în sticle cu vin
Ţigări de contrabandă trecute peste râul Prut cu ajutorul unei sfori
Chişinăul răspunde ultimatumului KGB-ului de la Tirsapol
Nicolae Negru: Vandeea găgăuză
Pe motiv de zăpadă, Fenechiu a fentat un termen de judecată
judecătoarea Livia Stanciu, nemulţumită de absenta fostului ministru
Deşi dobânzile bancare scad, volumul depozitelor este în creştere
Vremea pana pe 9 februarie
Condamnări în dosarul Liviu Dragnea
Olanda ar putea să ne accepte în Schengen până la finalul anului
Judeţele cele mai asistate social
România ar putea începe să exporte gaze prin conducta Arad-Szeged din luna februarie
Ninsoarea, prilej de a fi încheiate contracte de deszăpezire fără licitaţie
Monica Iacob Ridzi, condamnata la 5 ani de închisoare cu executare
Botoşani: Perdelele forestiere, cucul ministrului Lucia Varga pentru botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă