Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12491
De la 07 Ianuarie 2003
122872558
Editorial

Doi penalişti duc România spre dezastru lăudând-o

  • Ioan Rotundu
  • 14 June 2017, 23:00
Cei doi penalişti care conduc Parlamentul României, Călin Popescu Tăriceanu la Senat şi Liviu Dragnea la Camera Deputaţilor, au demonstrat aseară târziu o ipcrizie politică greu de acceptat de la nivelul funcţiilor deţinute. Practic, Tăriceanu şi Dragnea au arătat că românii că au create toate condiţiile de către cuplul ALDE-PSD să ducă o viaţă foarte bună, nu „bunicică”, dar n-o duc din cauza premierului Sorin Grindeanu.
A arătat Dragnea că deja PSD-ul a majorat pensiile şi salariile şi că economia duduie, deşi nici un pensionar n-a primit nimic la pensie şi nici o categorie de bugetari n-a primit vreun leu în plus la salarii, dimpotrivă, majorările planificate iniţial au fost amânate pe la anul sau poate la Paştele Cailor.
Numai că din cauza premierului Sorin Grindeanu viaţa fericită a românilor a fost amânată, acesta demonstrând incompetenţă în a pune miniştrii la treabă. Scriam în comentariile mele anterioare că toată fanfaronada PSD-ului cu majorările salariilor se va dovedi în final o mare cacealma iar Dragnea va căuta un ţap ispăşitor pe care că-l prezinte românilor ca vinovat.
Aseară, în şedinţa de Comitet Executiv al PSD, Dragnea a reuşit să-i convingă pe cei prezenţi să-l declare românilor pe premierul Grindeanu drept ţap ispăşitor. Mult trâmbiţata analiză a activităţii miniştrilor s-a limitat aseară doar la activitatea premierului, restul miniştrilor fiind protejaţi cu diplomaţie.
La cererea jurnaliştilor Dragnea a evitat să nominalizeze măcar trei miniştri care nu şi-au făcut bine treaba. Dovadă că toată panarama publică pusă la cale de PSD prin penalistul David Vâlcov care a efectuat evaluarea era de fapt îndreptată de la bun început asupra premierului.
După ce întreg teatrul din şedinţa Comitetului Executiv al PSD a luat sfârşit, Dragnea a anunţat că a retras sprijinul politic pentru Guvernul Grindeanu iar miniştrii din cabinet, membri ai PSD, au demisionat, motiv pentru care l-a informat în scris pe preşedintele Klaus Iohannis căruia i se va propune desemnarea unui nou premier.
Tăriceanu l-a secondat în declaraţie pe Dragnea şi a anunţat că ALDE este solidar cu PSD-ul în a retrage sprijinul politic acordat Guvernului Grindeanu.
Premierul, care a părăsit şedinţa Comitetului Executiv, pe la ora 23.00 as organizat la Palatul Victoria o conferinţă de presă şi a anunţat că nu a demisionat şi nu va demisiona decât numai dacă preşedintele Iohannis va desemna un premier tot din PSD. Această declaraţie a lui Grindeanu a scos la iveală faptul că în PSD se coace o mişcare politică extrem de importantă. Ca să putem înţelege această mişcare trebuie să precizez de ce vrea Dragnea sacrificarea lui Grindeanu, panarama cu evaluarea fiind doar pretextul.
Grindeanu a anunţat că va stabili un prag pentru răspunderea penală la abuzul în serviciu la un nivel rezonabil, eşalonat pentru sancţiune administrativă, contravenţională şi penală. Iar Dragnea l-a mirosit că va propune un prag mai mic de o sută de mii de lei cât are el răspunderea penală în dosarul care se judecă şi în care, dacă va fi condamnat, va ajunge după gratii. Iar Grindeanu colaborează bine cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader. Pe aceştia doi vrea Dragnea să măture din Guvern şi să pună un premier care să-i dea ascultare.
Cine credeţi că ar fi premierul potrivit pentru a-l salva pe Dragnea de la puşcărie? Altul mai nimerit ca Tăriceanu nu este. Penalist la rându-i, ca premier, Tăriceanu va peria Codurile penale în avantajul ambilor, adică a lui şi al lui Dragnea.
Un Guvern cu Tăriceanu premier nu va fi de lungă durată. Va fi unul de conjunctură. După ce va fi rezolvată problema lor penală prin adoptarea unei ordonanţe de urgenţă iar în stradă vor apărea din nou proteste, Tăriceanu poate demisiona şi întoarce din nou preşedinte la Senat.
Premierul Grindeanu a mirosit acest joc politic şi vrea să profite de pe urma lui. Cum? Punând motiv al demisiei sale condiţia ca viitorul premier să fie din PSD, ceea ce nu se potriveşte nicidecum cu planul celor doi penalişti.
Numai că lucrurile sunt mult mai complicate decât crede Dragnea şi Tăriceanu. Demisiile miniştrilor, dacă au fost date aseară cum a declarat Dragnea, n-au nicio valabilitate dacă ele nu sunt depuse la premier. Iar demisiile dacă nu sunt depuse de premier la preşedintele Iohannis, nu-şi fac efectul. Aseară, în conferinţa sa de presă., Grindeanu a explicat acest lucru iar cine a fost atent a înţeles că de fapt demisiile date de miniştri lui Dragnea n-au nicio valoare juridică.
Apoi, preşedintele Iohannis nu poate declanşa consultări cu partidele pentru a desemna un nou premier până ce Grindeanu nu-i depune demisia pe masă, ori premierul a spus clar că nu va demisiona.
Aşa stând lucrurile, aseară românii au putut asista la un teatru politic ieftin menit să ne facă de râs în ochii lumii întregi. De ce? Pentru ca Dragnea şi Tăriceanu să nu ajungă după gratii. Este sacrificată stabilitatea economică, politică şi de securitate a României pentru salvarea a doi penalişti. Câţi dintre români înţeleg acest lucru? Deşi economia duduie, stabilitatea financiară a ţării este tot mai precară. Numai Dragnea o vede tot mai bună. Contul curent al ţării are un deficit de peste 1,6 miliarde euro iar ca să acopere acest deficit, Guvernul Grindeanu a angajat credite externe.
Balanţa externă de plăti are deficitul tot mai mare de la o lună la alta şubrezind leul în faţa euro, investiţiile din fonduri guvernamentale s-au prăbuşit, la infrastructură nu se mai lucrează etc. Lipsa banilor a adus la amânarea aplicării majorărilor de salarii, îngheţarea pensiilor şi la îngheţarea investiţiilor din banii publici. În aceste drastice condiţii economice şi a unei crize mondiale care bate la uşă, aceşti doi penalişti duc România spre un dezastru numai să scape ei de puşcărie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sindicalistii din educatie si asociatiile de parinti vor o intalnire cu presedintele Romaniei
pentru a discuta despre formarea cadrelor didactice, siguranta in scoala si salariile profesorilor
Cartel Alfa solicita presedintelui Romaniei sa nu promulge Legea salarizarii sa o returneze la Parlament
Grindeanu are programata azi o intalnire cu un partener strategic pe securitatea nationala:
ministrul britanic al Apararii
Consumul lactatelor cu un continut redus de grasime si riscul dezvoltarii bolii Parkinson
Catalin Drula, deputat USR si presedintele Comisiei IT: ANCOM, o institutie de profesionisti, este distrusa in acest moment
L-am convocat pe Adrian Dita, presedintele ANCOM pentru a fi audiat pe aceasta tema
DNA cere pedeapsa maxima - 10 ani de inchisoare cu executare - pentru fostul primar Neculai Ontanu,
judecat pentru luare de mita
Horoscopul zilei de 15..66.2017
Bancul zilei: Între medici
Viclenia şi fariseismul stareţului Ioan Harpa (3)
- convorbire înregistrată în biserica Mănăstirii Popăuţi
Tariceanu: ALDE a retras sprijinul politic pentru guvernul Grindeanu
Cum lauda Liviu Dragnea guvernarea Grindeanu, pana de curand,
si cum isi asuma intreaga raspunderea pentru echipa guvernamentala
Neputinţele Lilianei Mincă şi Mirel Rogalschi în faţa Telekomului
Ioan Rotundu
Grindeanu i-ar fi cerut lui Dragnea sa demisioneze de la sefia PSD
PSD a votat excluderea din partid a oricarui membru de partid care accepta sa intre intr-un viitor guvern Grindeanu
Cele patru oferte facute de Dragnea lui Grindeanu ca sa demisioneze:
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog