Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18614
De la 07 Ianuarie 2003
122878681
Editorial

Doina, ia o aspirină să-ţi treacă!

  • Ioan Rotundu
  • 22 May 2018, 23:00
Senatorul PSD Doina Federovici iar este din nou cuprinsă de fierbinţeala comunicatelor. Un nou comunicat al său ne anunţă că procedura de licitație pentru lucrările de modernizare a drumului Botoșani – Tg. Frumos a fost publicată în SICAP.
.Apoi continuă „S-a dat startul pentru cea mai importantă investiție de infrastructură a județului nostru pe care ne-am asumat-o la începutul acestui mandat, modernizarea drumului DN 28B, Botoșani-Târgu Frumos.”
După care comunicatul plouă cu sume de bani care chipurile au fost alocate de Guvernul PSD pentru drumurile judeţene şi comunale.
Să le luăm pe rând. Simplul anunţ pe SEAP al modernizării drumului nu înseamnă că au început lucrările. Este drum lung până ce vor apărea utilajele executantului. În primul rând că lucrarea scoasă la licitaţie uneşte proiectarea cu execuţia. Mai clar, întâi se va realiza proiectarea care poate dura până spre toamnă şi dacă vanii alocaţi pentru acest an vor acoperi costul proiectării. Aşa că în acest an nici vorbă de început lucrările iar la anul numai Dumnezeu mai poate şti dacă vor fi bani.
Mai există o şopârlă băgată. Licitaţia fiind comună pentru proiectare şi execuţie, nicio firmă botoşăneană nu poate participa la această licitaţie, nici măcar Tehnic Asist sau Transporturi Auto SA. Iar o asociere de firme este greu de realizat pentru firmele botoşănene pentru că niciuna nu are capacitatea de a executa proiectarea. Este ,limpede că licitaţia este cu dedicaţie unui grup de firme agreat de PSD din afara Moldovei, pentru că nici firmele din Iaşi nu întrunesc condiţiile de a se înscrie la licitaţie.
Aşa că, Doina Federovici, în fierbinţeala ei de a se lăuda cu ceea ce nu există decât la nivel de intenţie ar face bine să ia o aspirină ca să-şi revină şi să se trezească la realitate. Mai există o nedumerire. Pe toate hărţile drumul Tg. Frumos – Botoşani este marcat ca fiind E58, adică drum european. Federovici vorbeşte de DN 28B. Dacă drumul a fost declasificat de la european la naţional, atunci să nu mai pomenească de venirea investitorilor străini, că nu vor veni.
Am comentat pe seama faptului că sâmbătă, la Bucureşti, câteva sute de şoferi din Moldova şi Transilvania s-au deplasat cu maşinile pentru a protesta că nu se face autostrada Tg. Mureş – Iaşi. Doina Federovici a trecut sub tăcere acest protest înăbuşit de Guvern cu ajutorul Gabrielei Firea şi a jandarmilor. N-a emis un comunicat de protest.
În timp ce ea a emis comunicatul de „laudă-te gură că-ţi dau udătură”, comisarul european Corina Creţu a chemat autorităţile române să ceară bani pentru autostrada Tg. Mureş – Iaşi. Guvernul Dragnea – Dăncilă tace. Tace şi Doina Fede4robici din servilism politic faţă de PSD. Dar nu-i tace guriţa când trebuie să mintă în favoarea PSD-ului, să se laude cu fapte din viitor şi nu cu cele de la prezent.
Referitor la drumurile judeţene, o invit să circule pe drumurile strategice anunţate de Costică Macaleţi că vor fi modernizate în acest an. De exemplu pe cel ce porneşte de la Călăraşi – Răuseni – Hlipicerni – Todireni – Lunca – Suliţa sau pe varianta Todireni – Albeşti – Truşeşti – Dângeni – Hăneşti – Săveni, pe segmentele Avrămeni – Mitoc, George Enescu – Havrâna – Darabani sau Roma – Nicşeni – Dorobanţi -. Podeni etc. Va constata şi singură că aceste trasee sunt atât de degradate că nu mai ai pe unde feri maşina ca să n-o distrugi.
Fata asta chiar se crede cineva. Nu-i decât o unealtă ştirbă a PSD-ului, o unealtă care oricând poate fi aruncată la deşeuri nerecuperabile. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Daniel Constantin, la DNA:
Am fost citat ca martor într-un dosar de pe vremea când eram ministru al Agriculturii
România a avut o rată de investire mare, dar calitatea s-a lăsat așteptată.
Este nevoie de un plan național de investiții
8 state UE au redus cotele de impozit pe profit.
România va putea miza tot mai puțin pe avantajul fiscalității scăzute
Ion Iliescu, la Parchetul General.
Procurorii au extins ancheta în Dosarul Revoluției. Avocat: Cine se gândea că va răspunde pentru ceva ce i s-a părut absolut corect și onest
Încă un proiect al lui Cătălin Rădulescu, adoptat tacit:
Se consideră infracțiuni de corupție doar dacă scopul a fost obținerea pentru sine de foloase exclusiv materiale
MFP intenționează modificarea Codului fiscal și a celui de procedură fiscală din toamnă
Florin Cîţu: Proiectul de lege privind Pilonul II mai conține ceva
- reintroducerea contribuţiei la angajator
Ford anunță un al doilea model la Craiova, investiții de 200 milioane Euro și 1.500 locuri de muncă noi
Bancul zilei: Ajutorul care obligă
Horoscop zilnic 23.05.2018
Cum a fost păcăli Eugen Vlad de traseiştii „ţaţa Mincă” şi Popescu
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis, întrebare pentru Guvern:
Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?
Surse: Darius Vâlcov a invitat la Guvern Consiliul Investitorilor Străini și AmCham,
pentru o discuție despre Pilonul II de pensii, după criticile organizațiilor / Care a fost răspunsul acestora
Guvernul estimează că trei proiecte de autostrăzi vor fi gata în cinci ani,
în parteneriat public-privat / Printre ele, Autostrada Alexandria - Lugoj, „un proiect important”
Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat în dosarul în care e acuzat de mărturie mincinoasă
Decizia nu e definitivă
Comisarul european Crețu cheamă autoritățile române să-i ceară bani pentru autostrada Târgu Mureș-Iași:
Eu n-am primit niciun proiect major pe regiunea Moldovei. România este o țară săracă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog