Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25521
De la 07 Ianuarie 2003
122911170
Editorial

Dolineaschi se învârte în jurul cozii PSD

  • Ioan Rotundu
  • 10 September 2013, 23:00
Precum căţeii din raza pekineză care au obiceiul de a se învârti în jurul cozii până ameţesc, tot aşa şi deputatul dorohoian Andrei Dolineaschi se învârte în jurul cozii PSD-ului, partid pe care-l slujeşte din postul de secretar naţional şi preşedinte al organizaţiei judeţene la Botoşani.
Mai nou, Andrei Dolineaschi a depus luni o interpelare a ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, cu propunerea ca acesta să organizeze un fel de concentrare economică la nivel oocal menită să creeze noi locuri de muncă. Domnul deputat, ca absolvent al Facultăţii de Studii Politice, n-a prea lecturat şi câte ceva din domeniul doctrinelor economice deşi îmi vine greu să cred că în facultate n-a avut şi un astfel de curs de vreme ce, sub o altă denumire, se predă şi la Facultatea de drept.
Nici opera de căpătâi a lui Karl Marx n-a citit-o domnul politician de viţă nouă, mă refer la opera Capitalul. Dacă numai frunzărea acest volum afla că locurile de muncă se creează numai prin investiţii consolidate şi nu prin artificii fiscale.
I-a cerut deputatul dorohoian ministrului Finanţelor să-i momească pe investitorii din diferite ramuri industriale prin a-i atrage în locurile unde şomajul face ravagii. Iar ca momeală să le întindă oarece facilităţi fiscale.
Propunerea lui Dolineaschi este de fapt una mai veche şi expirată, pe care PSD-ul a flutura-o în perioada Guvernului Văcăroiu şi apoi Năstase. Este vorba de acele zone defavorizate pe care fostul premier Năstase le-a declarat acolo unde i-au fost interesele şi nu unde era reală nevoie.
Iar dacă tot a adus deputatul vorba de funie în casa spânzuratului, îi reamintesc că în perioada sa de glorie, Octav Cozmâncă, şi el cu provenienţă din zona Dorohoiului, pe când era secretarul general al Guvernului Năstase şi senator de Botoşani a declarat zonă defavorizată o porţiune din judeţul Suceava în paguba judeţului Botoşani care era fruntaş la rata şomajului.
Îi mai împrospătez memoria domnului deputat cu faptul că în acele zone defavorizate nu s-au făcut investiţii serioase şi de lungă durată ci s-au tras tunuri financiare de către firmele ce aveau oricând uşa deschisă la premierul Năstase. Mai pe înţelesul popular spus, acele zone defavorizate nu şi-au atins scopul. Reformularea zonelor defavorizate sub denumirea de „concentrare economică la nivel local” este aceeaşi Mărie cu aceeaşi pălărie. În condiţiile când deficitul la bugetul statului creşte de la o lună la alta, în condiţiile când la buget s-a mai produs o gaură prin reducerea TVA la pâine, ministrul Finanţelor nici gând nu va avea să ia în seamă o astfel de propunere.
O altă pupăză cu rang de deputat, care doreşte să-i pricopsească pe români cu bone, la Tamara Ciofu mă refer, ni-a cerut ministrului Finanţelor să extindă programul de co-finanţare nerambursabilă a întreprinderilor mici şi mijlocii şi la nivel de persoane fizice autorizate. Cică aşa va creşte numărul llocurilor de muncă. Săraca făcătoare de bone, habar n-are că nici întreprinderile mici şi mijlocii care îndeplinesc condiţiile intrării în acest program de finanţare n-au primit vreun ban, darămite să-i mai fericească şi pe cei organizaţi în PFA!
Prin visteria statului bate vântul iar politicienii PSD continuă să vândă gogoşi românilor creduli.
Cei doi deputaţi ai PSD Botoşani n-au făcut altceva decât sdă se gurguţe în conferinţele de presă de la Botoşani cât de vajnici apărători ai intereselor judeţului sunt ei şi cât suferă de nesomn pentru că numărul şomerilor botoşăneni este în creştere alarmantă.
Dacă cu adevărat cei doi deputaţi mor de grija noastră, să facă bine şi să stea sluj la uşa premierului Ponta până ce va da banii necesari pentru investiţiile botoşănene pe care le-a anulat când a ajuns la guvernare şi să aloce fonduri pentru co-plata la investiţiile cu finanţare europeană. De asemenea, să-l forţeze pe premier să facă ordine cu cei care analizează şi aprobă proiectele cu finanţare europeană să dea drumul la bani.
Avem în judeţ multe primării care au aprobate de la unul la şase proiecte cu finanţare europeană dar care n-au primit banii şi deci nu pot începe lucrările. Toate aceste lucrări înseamnă locuri de muncă şi nu necesită nici un fel de facilităţi fiscale.
Dar cum aceşti doi parlamentari ai PSD sunt tot atât de ipocriţi ca şi restul colegilor lor, ei continuă cu nesimţire să ne manipuleze deşi realitatea îi contrazice. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Soacra încarcerată
În cel mult o lună Direcţia Antifraudă va funcţiona la întreaga capacitate
Pompierii botoşăneni premiaţi
Lucrări de reparaţii şi întreţinere străzi
Botoşani: Lucia Olaru Nenati decorată de Preşedintele Republicii Moldova
Ministrul Maurizio Lupi l-a sunat pe eroul Ion Purice: "Îl stimez pe acest om"
Protestele împotriva exploatării de la Roşia Montană continuă!
Omul care a ieşit puţin din statistici, dar s-a întors după un an
Modificări radicale pe piaţa televiziunii botoşănene
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog