Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28510
De la 07 Ianuarie 2003
85088596
Editorial

Domnule comisar şef, a sosit momentul demisiei!

  • Ioan Rotundu
  • 18 November 2014, 23:00
Comportamentul conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani începând cu alegerile locale din iunie 2012, este neîndoielnic unul controlat politic. Când comisarul şef Cristian Cucoreanu a fost adus de pe postul de comandă de la Poliţia Dorohoi, în mediul politic şi n spaţiul public s-a vehiculat teza că promovarea sa se datorează deputatului de Dorohoi şli preşedinte al Organizaţiei PSD Botoşani, Andrei Dolineaschi, mai ales că acesta era şi este un apropiat al premierului Victor Ponta.
Despre cariera profesională a comisarului şef Cucoreanu sunt şi unele aprecieri nu tocmai laudative atât din partea unor agenţi de poliţie din Dorohoi cât şi a unor ofiţeri deja pensionaţi sau a unor cetăţeni a căror dreptate a fost schilodită de poliţiştii aflaţi sub comanda lui Cocoreanu. Despre aceste aspecte am mai scris iar unele referinţe negative la adresa sa au apărut şi în reportajele televizate în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu.
Dar, punând aceste referinţe legate de activitatea sa de la Dorohoi pe seama unor răuvoitori, cum să-mi explic cele ce voi rezuma în continuare? În campania alegerilor din iunie 2012, când USL-ul se afla pe coamă de val, poliţiştii din Mileanca făceau politică pro-PSD. Pe gardul stradal al clădirii Poliţiei erau lipite afişe cu Ponta şi PSD iar unul dintre agenţii de poliţie conducea microbuzul şcolar cu nuntaşii în frunte cu primarul pentru a se face politică la şcoala din satul Scutari. Nici o reacţie din partea conducerii IJP. Pe atunci Cucoreanu nu era şef la IJP dar era şef la Dorohoi şi coordona activitatea din zonă.
În campania alegerilor parlamentare din toamna anului 2012, poliţistul Ciobanu de la Drăguşeni n-a intervenit în a stopa abuzurile celor din PSD în frunte cu actual primar Eugen Nichita care distrugeau materialele publicitare ale Mişcării pentru Botoşani. Toate infracţiunile comise au fost înmormântate la Poliţia Săveni.
Acelaşi Eugen Nichifor, joi, 7 noiembrie 2013, a bătut în faţa clasei din şcoala unde soţia sa este director, un elev de clasa a VI-a. Fapta sa era extrem de gravă pentru că acel elev se afla în plasament familial. Agentul de poliţie din comună, acelaşi Ciobanu, n-a efectuat nicio anchetă. De menţionat că în comună poliţistul Ciobanu şi primarul Nichita sunt consideraţi capii mafiei locale. De la nivelul IJP comisarul şef Cucoreanu n-a dispus nicio anchetă asupra poliţistului său şi a celor din Săveni care coordonează activitatea Poliţiei Drăguşeni. Explicaţia mea a fost că primarul fiind lider PSD, comisarul şef tributar cu funcţia liderului PSD Botoşani, deputatul Dolineaschi, totul a fost trecut sub tăcere.
În comuna Frumuşica am realizat la Lumea lu’ Rotundu două reportaje despre grave fapte de criminalitate infracţională consumate sub privirile pasive sau participative ale poliţiştilor din localitate. Mă refer la clanul de infractori Gavril. Pe atunci nu era şef comisarul Cucoreanu. Dar aceeaşi poliţişti i-am găsit implicaţi până peste cap în acoperirea infracţiunilor comise de clanul Zanet din satul Şendreni. Un om a fost bătut bestial de fraţii Zanet şi şi-a piertdut vederea în urma bătăii iar poliţistul din comună a direcţionat cercetarea penală împotriva celui bătut. Cazul s-a consumat sub comanda comisarului şef Cucoreanu şi nu s-a luat nicio măsură cu poliţiştii de la Frumuşica.
Recent, la Flămânzi am prezentat un reportaj despre abuzurile inspectorului de poliţie Mihai Cliveţ. Desigur, acesta este un caz special pentru că inspectorul are susţine la nivel de IGP, unde este absolvit de orice sancţiune aplicată de conducerea IJP Botoşani dar într-o astfel de situaţie mă întreb de ce comisarul şef n-a uzat de influenţa politică a deputatului Dolineaschi, dacă tot îi ţine umbrela şi l-a făcut şef, să intervină la IUGP pentru a-l lăsa să aplice corect legea împotriva năbădăiosului Cliveţ.
În actuala campanie a alegerilor prezidenţiale poliţistul de la postul comunei Mihai Eminescu se plimba prin centrul localităţilor, inclusiv Ipotelştii lui Eminescu, şi cerea cetăţenilor să-l voteze pe Ponta. Cazul a fost semnalat public şi la Tele’M Botoşani dar la IJP o tăcere totală şi complice.
Din nou la Drăguşeni primarul Nichita a recidivat şi a mai bătut un alegător pentru că l-a votat în turul I pe Iohannis şi nu pe Ponta. Am deja informaţii că din nou poliţistul Ciobani şi cu cei de la Poliţia oraş Săveni au pus dosarul la dospit. În turul I, derbedeul politic lider PSD Botoşani şi şef la Garda de Mediu, pupila prefectului Macaleţ, acest Răzvan Rotaru zis „chinezul” pentru activitatea sa de interlop, s-a prezentat în comuna Dângeni şi a intrat prin secţiile de votare şi i-a ameninţat pe cei din comisie şi pe alegători că dacă nu votează cu Ponta îi va da pe mâna gorilelor, el fiind însoţit de doi haidamaci pe post de bodyguarzi.
Deşi chemată la faţa locului, Poliţia n-a venit şi nici la sesizarea depusă ulterior n-a efectuat vreo anchetă. Aşa că în turul II al acestor alegeri acelaşi Răzvan Rotaru a năvălit peste cetăţenii comunei Dângeni cu vreo 20 de derbedei asemeni lui şi-i ameninţa pe cei care mergeau la vot că dacă nu votează cu ponta îi vor bate crunt. Speriaţi, mulţi cetăţeni l-au votat pe Ponta, deşi în turul I comuna Dângeni a avut cele mai multe voturi pentru Klaus şi cele mai puţine pentru Ponta la nivel de judeţ. Chemată la faţa locului, Poliţia îi ancheta pe sătenii care mergeau la vot, deşi derbedeii continuau să facă legea şi în prezenţa lor. Luni, 17 noiembrie, şeful organizaţiei PSD Flămânzi şi totodată viceprimarul oraşului a bătut-o pe Elena Hapău, fiică de disident comunist, pentru că a avut curajul să-l întrebe de ce era la sediul PSD în timpul programului, când este plătit de cetăţeni să stea la primărie.
Dar cel mai tare l-a enervat pe liderul PSD Dumitru Micuţaru faptul că femeia i-a spus verde în faţă că duminică, la secţia din Cordun, un membru PSD stătea la intrarea în secţie şi împărţea câte o bancnotă de 50 lei pentru ca primitorul să voteze cu Ponta. Dincolo de uşa de intrare, în holul şcolii unde era secţia de votare. stătea un poliţist de la Poliţia Flămânzi. Omul avea albeaţă pe ochi şi n-a văzut nimic. Despre acest incident am primit şi eu duminică un telefon. L-am rugat pe fostul primar Constantin Pitorac să verifice sesizarea dar când a ajuns la secţia de votare finanţatorul PSD-ului dispăruse.
Şi şirul infractorilor din sânul PSD poate continua cum pot continua şi exemplele de poliţişti care le-au acoperit. Este evident că actuala conducerea a IJP Botoşani este politizată şi controlată de PSD iar comisarul şef Cristian Cucoreanu este prizonierul lor politic. Motiv pentru care ar trebui să demisioneze din fruntea IJP Botoşani în semn de protest pentru amestecul politicului în activitatea sa şi din respect pentru cariera sa profesională pe care, cu toate criticile semnalate, specialiştii o consideră meritorie.
Mâine, poimâine, cu relaţiile sale la nivel de IGP şi Interne, inspectorul Mihai Cliveţ s-ar putea lăuda că va schimbat el din funcţie, mai ales că în plan local este protejatul senatorului PSD de Botoşani, Doina Federovici.
O să vă puteţi recupera funcţia mai târziu, în condiţii onorabile şi demne cu uniforma ce-o purtaţi. Părerea mea

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Premoniţie
Cum se prepara slanina afumata?
Horoscopul zilei
Probleme in aplicarea impozitului aferent veniturilor din jocuri de noroc
Presa germana jubileaza
Crestin-democratii germani semnaleaza investitorilor ca pe Romania lui Iohannis se poate conta
Botoşani: Marea înşelătorie cu cupoanelor pentru alimente iese la iveală
Mii de botoşăneni vor înghiţi în sec cu gândul la pomana electorală promisă de PSD
Un nou episod din activităţile de la şcoala Rădăuţi Prut
Regele Mihai a invitat la Palatul Elisabeta 12 fosti sefi de stat din Europa Centrala si de Est
Demisie si alegeri anticipate sau sa-si asume Guvernul Ponta guvernarea pana in 2016?
Victor Ponta cere ministrilor sa pregateasca bugetul pe anul viitor
Dupa aceea, decidem masurile speciale
Senatorul PSD Serban Nicolae: Locul lui Ioan Rus si al lui Ilie Sarbu nu e in Partidul Social Democrat
Ei nu sunt de stanga si nu pot reprezenta vreodata social - democratia transilvaneana
Legea amnistiei si gratierii a fost respinsa
Senatorul PNL Akos Mora a demisionat din Parlament
Klaus Iohannis: Ce dorim noi e o schimbare a puterii in Romania
Noi, PNL, dorim sa preluam puterea. Acest lucru se va intimpla in 2015 sau cel mai tirziu in 2016
S-a stabilit soarta consilierilor şi primarilor transfugi
Ioan Rotundu
Horodiştea: Aniversare de 100 de ani în cel mai nordic punct al judeţului
Organizaţia de Tineret a PNL Botoşani mulţumeşte tuturor tinerilor care au votat pentru Klaus Iohannis
Omul de afaceri Avraham Morgenstern, un apropiat al lui Radu Mazare, a fost retinut pentru 24 de ore
El este acuzat de un prejudiciu de peste 10 mil euro
Au rămas fără imunitate deputatii Ioan Dinita (PC), Ioan Adam (PSD) si Mircea Rosca (PNL)
Crin Antonescu: Nu sunt interesat de revenirea la conducerea PNL
Victor Ponta a fost sinucis politic
Secţia de Etnografie Botoşani: Comunicat de presă
Botoşani: La Flămânzi, preşedintele PSD i-a luat la bătaie pe votanţii lui Iohannes
Fiica lui moş’ Hapău, personaj emblematic al localităţii, îl acuză de lovire pe vicele Micuţaru, preşedintele Organizaţiei locale PSD!
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă