Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
44043
De la 07 Ianuarie 2003
108632867
Editorial

Dorinţa de putere întunecă raţiunea

  • Ioan Rotundu
  • 1 May 2011, 23:00
În săptămâna de dinaintea Paştelui şi după m-am abţinut de la a scrie editoriale. Am considerat că nu ar fi prea creştineşte să vânez greşelile politicienilor şi să critic mentalitatea retrogradă a unor cititori comentatori.
Eliberat de această cutumă a moralei creştine, îmi reiau şirul editorialelor, cu precizarea că acestea exprimă opinia mea personală despre un eveniment sau o persoană, ambele cu caracter public şi de interes general.
Am observat că în apropierea Sărbătorilor pascale lupta dintre partidele politice s-a acutizat, deşi etic şi conform moralei creştine ar fi trebuit să se facă o pauză. Numai că dorinţa partidelor aflate în opoziţie şi dorinţa PDL-ului de a rămâne la guvernare cu orice preţ au fost mai puternice, de unde şi lupta pentru putere.
Pentru că USL-ul vrea să acceadă la putere cu orice preţ, aşa cum am mai scris, mi-am propus să fiu cu ochii pe ei. Vreau să le ofer cititorilor Jurnalului suficiente informaţii, conforme cu realitatea, pentru a vota la anul în cunoştinţă de cauză şi nu după cât de plină este sacoşa primită. Revenind la liderii politici ai USL, aceştia critică din orice poziţie Guvernul Boc. În opinia lor, orice demers al Guvernului Boc este potrivnic românilor. Iar prin „români” liderii USL înţeleg puzderia de funcţionari bugetari, de la care speră să le vină voturile pentru a accede la putere.
Uneori lupta şi dorinţa de a prelua puterea este atât de arzătoare, că liderii opozi8ţiei, tot criticând guvernarea portocalie li se întunecă raţiunea şi cad în ridicol. Nu numai că liderii opoziţiei nu pun nimic în locul criticilor, dar fac afirmaţii care le dăunează propriului interes politic.
Primarul Flutur este criticat şi de liderii PSD şi de cei ai PNL. Orice nouă investiţie anunţată de Flutur este supusă unor puternice acuzaţii. Numai că atât Ţurcanu şi Marcu, cât şi cohortele lor de comentatori nu realizează că aceste investiţii sunt în interesul botoşăneanului xde rând şi nu al lui Flutur. Nu realizează că aceste investiţii sunt creatoare a sute şi sute de locuri de muncă şi aduc importante venituri la bugetul local.
Şi Ţurcanu şi Marcu ştiu foarte bine aceste lucruri, dar n-au cum să le aprecieze public pentru că nu sunt în interesul scopului lor. Numai că mai mic ar fi răul dacă ar lăuda demersurile primarului Flutur decât să le critice, atrăgându-şi dispreţul celor care văd cum oraşul Botoşani îşi schimbă faţa de la o zi la alta. Cu Răzvan Rotaru pe post de critic al puterii PSD-iul îşi micşorează şansele de a ajunge la putere.
Apoi, cu acuzaţii de genul că primarii USL-ului sunt blocaţi în a atrage investiţii în comuna lor, toţi banii fiind dirijaţi spre primarii PDL, sunt iarăşi afirmaţii gratuite, chiar ridicoloe şi mincinoase. Aceste acuzaţii lansate de USL către PDL sunt contrazise chiar de primarii lor.
Spre exemplu, primarul liberal Reelu Târzioru a primit finanţare guvernamentală şi europeană de peste patru milioane euro. Primarul PSD de Vorniceni, prof. Ovdiu Corleciuc, a primit finanţare pentru mai multe drumuri comunale şi a ridicat o mândr4eţe de primărie nouă. Totul de când este în opoziţie. Iar acum mai derulează o finanţare europeană de vreo două miliarde lei vechi
Primarul liberal de Manoleasa a achiziţionat o clădire spaţioasă şi a amenajat-o într-o primărie modernă, tot ded pe poziţia de primar al opoziţiei. Acum are în derulare importante finanţări cu bani de la Guvernul Boc şi UE.
Aceşti primari, şi mai sunt încă mulţi alţii, au întocmit proiecte viabile şi au găsit la portocalii deschisă uşa finanţării. Dar ce poţi cere primarului PSD de Havârna, care a preluat sediul nou al primăriei acum trei ani şi n-a fost în stare să-l finiseze. Ce poţi cere primarului PSD de Dângeni care n-a vrut să colaboreze c u cel liberal de la Ungureni pentru a asfalta un drum intercomunal, pentru că nu i s-a încredinţat lui dijmuirea banilor, deşi n-a ridicat un deget pentru susţinerea proiectului.
Însă cea mai elocventă dovadă de incompetenţă de primar ne-o oferă cel de la Dorohoi. Fie în opoziţie sau la putere, PSD-ul a avut tot timpul primarul lor. Dar n-au făcut nimic pentru dorohoieni. Doar le-a promis până şi stelele de pe cer, fără a-şi onora măcar o promisiune cât de mică.
Elena Udrea este singurul ministru postdecembrist care a dirijat spre Botoşani fonduri cât n-a alocat toate guvernele postdecembriste de până acuma. PNL şi PSD critică la greu că sunt bani portocalii. Da, sunt portocalii, dar sunt pentru botoşăneni, pentru interesul nnostru comun. PSD-ul în cei zece ani cât a guvernat România n-a dat un ban la Botoşani. Guvernul Tăriceanu doar a promis, dar n-a trecut şi la fapte. Cu ce drept moral critică acum cei din PSD şi PNL infuzia de bani spre judeţul Botoşani? Vă spun eu: cu dreptul celui aflat în opoziţie şi care se simte neputincios în faţa faptelor altora, nefiind capabil să ofere ceva mai bun.
Cu o astfel de atitudine faţă de faptele portocaliilor, cei din USL îşi micşorează şansele de a pune mâna pe putere. Să ne demonstreze că-s mai buni decât portocalii, ca să-i putem vota. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Un banc bun
Caricatura zilei
Părinte Grădinaru, atenţie la vorba vicleană!
Mica publicitate
Director CFR demis după întârzierile din Gara de Nord
Zece tari din UE aşteptă nerăbdătoare eliminarea completă a restricţiilorpentru muncitorii
Reforma României sau reforma PD-L?
Hosni Mubarak ar putea fi spanzurat
William si Catherine nu vor pleca "imediat" in luna de miere
prinţul se reîntoarce la muncă azi
La Popăuţi, Crin Antonescu i-a cunoscut pe fermierii botoşăneni
şi a ascultat epigramele ce i s-au dedicat de primarul epigramist
Ieri, la Popăuţi, Antonescu l-a declarat pe Ţurcanu preşedinte al CJ
votul botoşănenilor pare să nu mai co0ntezenici părerea partenerilor din USL
Crin Antonescu se pricepe la oi precum fermierul la curve
Ouă roşii, pască şi cozonac pentru sufletele celor trecuţi în eternitate
Câştigătorul concursului iniţiat de Ovidiu Portariuc, „Mănânc sănătos”
Cardul de sănătate nu inspiră prea multă îbcredere
Fără taxe pentru certificatul de conformitate
Sporuri în sănătate numai după bugetul spitalului
Pensii dijmuite prin popriri
Paşi alergători spre modernizarea Casei de Cultură Flămânzi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă