Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
32024
De la 07 Ianuarie 2003
80588596
Editorial

Dormim cum ne aşternem

  • Ioan Rotundu
  • 5 February 2012, 23:00
Judeţul Botoşani se află sub un strat gros de zăpadă şi gheaţă. Gerul, care de mulţi ani n-a mai făcut să crape ouăle de corb, de această dată ne-a îngheţat şi la propriu şi la figurat. Boschetarii au căzut răpuşi de gerul năprasnic, dând de lucru celor din primăria Botoşani cu înmormântarea lor pe cheltuială publică.
Consilierii judeţeni ai USL au lăsat Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri fără bani pentru deszăpezire. Noroc de firma lui Constantin Conţac care desfundă drumurile judeţului în speranţa că va primi şi banii, dacă cei din USL vor reveni la gânduri mai bune faţă de botoşăneni.
Şi desfundarea drumurilor se face cu destul de multă greutate. De sus zăpada continuă să curgă iar la nivel de şosea vântul o spulberă aşezând-o din nou suluri în spatele maşinilor care tocmai le-au tăiat pentru a fluidiza circulaţia. Dacă în jurul Botoşanilor şi căile principale din judeţ circulaţia este cât de cât asigurată, pe la periferia judeţului nămeţii sunt stăpânii locului.
La Manoleasa există o impozantă clădire a celor de la Drumurile Naţionale dar la nici 10 km de ei, pe drumul naţional Liveni – Mitoc - Miorcani circulaţia este blocată. Comunele Dângeni, Mihălăşeni, Dobârceni sunt şi el prizonierele nămeţilor, cum greu se circulă spre Viişoara, Codreni – Mileanca, Drăguşeni – Scutari – Mileanca. Vor mai fi şi alte trasee, dar când copilul nu plânge mama nu-i dă ţâţă .
Gerul a făcut ravagii şi prin unităţile din învăţământ dar şi prin sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. Ca în vremurile comuniste, obişnuiţi cu raportări din birou, inspectorii actuali gestionează informaţii aiuristice. Una dau ei publicităţii, alta este realitatea din teren.
Pentru că toate şcolile construite de Guvernul Năstase cu bani de la Banca Mondială, nişte barăci din scândură cu pereţii umpluţi cu o vată specială, au devenit frigidere la propriu. Iar acolo unde primarii nu le-au închis, vor plăti consumul de energie electrică la nivelul unor sume imposibil de suportat din bugetul local.
Este o culme a nepăsării şi lipsei de organizare să închizi la Orăşeni Vale, comuna Curteşti, şcoala mşi grădiniţa pentru că n-au încălzire, când pădurea se află la no sută de metri de sat iar primarul Dumitrru Viţel se bate cu pumnul în piept că sub sceptrul său comuna funcţionează ceas.
Microbuzele şcolare, care toată vara au cărat nuntaşi s-au i-au plimbat pe cei din primărie pe la diferite întruniri politice ori în excursii s-au defectat tocmai acum când este mare nevoie de ele. S-au defectat pentru că întreţinerea lor există dar lipseşte cu desăvârşire, pentru că nu se ştie cine le are în răspundere, că de folosit le folosesc frăţeşte atât primarul cât şi directorul de şcoală.
Gerul n-are de gând să plece prea curând, aşa că situaţiile din judeţ se vor agrava, nicidecum îmbunătăţi. Nota de plată pentru această iarnă va fi una extrem de încărcată. De plătit n-o vor plăti consilierii judeţeni ai USL, aceşti criminali politici care au lăsat judeţul sub nămeţi, o vom plăti noi. Măcar dacă ne vom învăţa minte iar la alegerile locale din iunie să nu-i mai votăm pe aceşti nemernici care şi-au bătut joc de judeţ numai pentru a-şi împlini poftele lor politice pline de ură.
Personal nu cred că ne va veni mintea la cap. Va veni din nou Ţurcanu cu o pungă cu două portocale, o sticlă de ulei sau un kil de zahăr şi-l vom vota preşedinte la CJ. El îşi va achita datoriile imense pe care le are, furând ca şi cei de până acum, iar noi vom mai suporta alţi patru ani de chinuri.
Asta e, dormim cum ne aşternem!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Extraconjugale
Caricatura zilei
Gazprom a anunţat că nu poate livra gaze suplimentare pentru Europa
Când „Păstorul cel bun” se ceartă cu Preafericitul păstor, turma plătește
Un prânz copios la cantina Conrec
Comunicat de presă - CNE
Rusia şi China încurajează regimul de la Damasc să continue violenţele
delegatul SUA la ONU: Sunt dezgustată de decizia ruşinoasă a celor două ţări
FMI a revizuit în scădere uşoară creşterea economică a României
Botoşani: Spaima trasă de primarul din Curteşti
Instrucţiuni de folosirea WC-ului la... Primăria Curteşti
Îl vor salva oile pe Ţurcanu?
Ioan Rotundu
Franks, FMI: Sunt de religie mormona şi noi nu bem alcool
Lumea lu' Rotundu - Dinamica economiei
reportaj despre societatea Simcos Botoşani
Înjurături şi focuri de armă pe Calea Naţională din Botoşani
PDL-iştii botoşăneni s-au întâlnit cu Gheorghe Flutur la Dorohoi
Proiect transfrontalier pentru distracţia pensionarilor botoşăneni
„Mentalitatea contabilă a triumfat”
BotoşaniI: Drumuri blocate
Răpus de alcool şi ger
Financiar, Spitalul judeţean a păşit cu stângul în acest an
Proces „universitar” între cadrele medicale şi Spitalul njudeţean
Învăţământul rural botoşănean paralizat de ger
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă