Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
284
De la 07 Ianuarie 2003
122885933
Editorial

Dormiţi liniştiţi liberali, PSD-ul lucrează pentru voi!

  • Ioan Rotundu
  • 4 May 2015, 23:00
Premierul Victor Ponta pare să nu mai controleze activitatea parlamentarilor PSD din Senat şi Camera Deputaţilor şi ce este mai grav, nici el ca premier, nu dă suficientă atenţie la ordinile pe care le emit miniştrii săi, ordine care nu de fiecare dată sunt în favoarea partidului şi cu atât mai puţin a cetăţeanului.
Românii trec acum prin furcile caudine ale legislaţiei privind introducerea cardului de sănătate. S-a creat un întreg haos la nivel naţional. Majoritatea pacienţilor nu şi-au activat cardul pentru simplul fapt că n-a avut cine s-o facă. Medicii de familie ori nu şi-au procurat cititoarele de card ori pur şi simplu n-au putut activa cardul pentru că acesta a fost printat cu defecţiuni de soft sau pur şi simplu nu s-au putut loga la sistem pentru că acesta era blocat din diferite cauze.
Ieri erau activate doar 193 mii de carduri din cele peste 10 milioane. Şi tot ieri medicii de familie, medicii din n spitale nu prestau servicii medicale pentru că pacientul nu avea activat cardul, deşi se ştia că şi în aceste condiţii ei erau obligaţi să presteze servicii medicale.
A fost nevoie ca preşedintele Casei Naţionale de Sănătate să public prin toate mijloacele medica ca să-i ameninţe pe medici că sunt obligaţi să presteze servicii medicale chiar şi pentru pacienţii cu cardul neactivat ori vor suporta sancţiuni aspre. De partea cealaltă, pacienţii au primit cardurile de sănătate şi le-au pus la păstrare, fără a le acorda atenţia cuvenită. Alţii, aşa cum este obişnuit pe la noi, nu le-au ridicat iar acum fac coadă pe la Casele Judeţene de Sănătate. Stă în firea noastră să nu rezolvăm treburile decât numai dacă suntem forţaţi şi numai pe ultima sută de metri, când ne călcăm în picioare şi ne înjurăm. Toată această tevatură se va răsfrânge electoral asupra PSD-ului.
În Senat, la propunerea veşnicei senatoare PSD Ecaterina Andronescu, cea care de ani de zile bulversează învăţământul românesc, coaliţia PSD a limitat decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii de şcoală generală şi liceu. Şi aşa, cu decontarea integrală a acestor cheltuieli, dar cu mare întârziere, mulţi copii au abandonat şcoala pentru că părinţii n-au avut bani să le plătească abonamentul. Acum, că abonamentul se va deconta numai parţial alte zeci de mii de elevi vor renunţa la şcoală.
Guvernul Ponta stă pe un munte de bani. N-a majorat salariile, pensiile, nu finanţează investiţii, nu întreţine căile de acces şi totuşi taie în carne vie asupra veniturilor celor săraci. Este inexplicabil ca un guvern social-democrat să lovească financiar în cei mai săraci români care constituie şi masa lor electorală.
Zilele de 1 şi 2 mai, pentru cei care s-au dus la mare, n-au fost zile de odihnă sau distracţie ci de nervi. Tihna lor la masa din restaurant sau pe ringul de dans cluburi a fost tulburată de controalele ANAF care căutau dacă bacşişul a fost fiscalizat. Aceste controale au stârnit nemulţumiri şi proteste din partea turiştilor, justificate de vreme ce ei au venit la distracţie şi nu să asiste la controalele ANAF. Toţi cei astfel afectaţi l-au înjurat pe Ponta şi al său PSD.
Dar cea mai mare nemulţumire a creat-o Guvernul Ponta prin ministrul Agriculturii care a aruncat în haos, tot de la 1 mai, posibilitatea producătorilor agricoli de a-şi valorifica produsele. Accesul lor în pieţe a fost birocratizat excesiv şi impuse întocmirea unor documente greu de obţinut, dacă nu chiar imposibil. Dintr-o intenţie declarată că se protejează producătorii agricoli s-a ajuns la situaţia incredibilă de blocare a intrării acestora în pieţe. Toată această tevatură îi va costa scump pe candidaţii PSD în alegerile de la anul, pentru că ţăranul ţine la supărare, mai ales că în 2012 i-a votat pe social-democraţii care acum îşi bat joc de ei.
PNL-ul, ca partid de opoziţie, n-are capacitatea politică de a convinge electoratul despre incompetenţa Guvernului Ponta dar o face ci prisosinţă chiar premierul Victor Ponta şi miniştrii lui. Cred că le-a furat cineva minţile. Liberalii să doarmă liniştiţi că PSD-ul lucrează pentru ei. Lucrează mai bine şi mai eficient decât ar face-o liberalii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nedumerire
Caricatura zilei: Sexuală
Reţeta zilei: Varză a la Cluj
Horoscopul zilei
Comisia Europeana ajuta Romania si alte state UE sa-si refazeze proiectele impotmolite, pentru a salva banii europeni
Raluca Turcan: Fac apel la senatorii din Comisia de Buget sa respinga plafonarea decontarilor cu naveta scolara, masura discriminatorie
In Marea Neagra a inceput batalia pentru petrolul si gazele din adancuri
La mii de metri in adancul Marii Negre, in largul coastelor romanesti, giganti din domeniul energiei se infrunta pentru perimetrele de exploatare
Curtea de Apel a decis ca statul roman sa plateasca despagubiri de 66 milioane de euro catre GDF Suez
Presedintele ANRE: Credem ca la recurs vom castiga
Adrian Vasilescu (BNR): Ma indoiesc ca din impozitarea bacsisului va castiga ceva bugetul
Victor Ponta: Dupa instalarea la Cotroceni a presedintelui Iohannis am intrat in normalitate
Relatia cu presedintele e categoric foarte buna
Traian Basescu, la Adevarul LIVE
Procurorii-sefi ar trebui sa aiba mandate de patru ani si sa aiba dreptul la doua mandate
ANM: Vreme schimbatoare in urmatoarele doua saptamani
Botoşani: Primarul Portariuc se pregăteşte pentru împlinirea a 3 ani de mandat
Sfaturi de la pompieri, puse în practică de botoşăneni
Costurile fortei de munca in UE: Romania - codasa la salariu, mijlocasa la taxe pe angajator
ALERTA Penalii fac legea in Parlament
Val de modificari propuse la Codul de Procedura Penala menite sa puna frana procurorilor si sa-i sperie cu inchisoarea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog