Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13473
De la 07 Ianuarie 2003
112835319
Editorial

Dormiţi nevolnicilor, PSD-ul lucrează pentru voi!

  • Ioan Rotundu
  • 23 April 2015, 23:00
Ieri, după ce am trecut în revistă meşterii populari şi exponatele lor prezenţi la târgul organizat în cadrul zilelor oraşului Botoşani, când să ies de pe pietonalul Unirii, prin capătul dintre sediul Primăriei Botoşani, am fost abordat strategic şi umil de politicos de un cetăţean în vârstă ce se afla în preajma unui cort postat vizavi de terasa Hotelului Rapsodia.
Omul mi-a întins un fluturaş şi m-a întrebat dacă sunt de acord cu reducerea TVA-ului. Nu ştiam ce conţine fluturaşul, aşa că i-am răspuns în doi peri că reducerea TVA-ului este un atribut al Guvernului şi se poate face numai dacă există condiţii economice. Apoi omul m-a invitat la cort să semnez că sunt de acord cu reducerea TVA. Această invitaţie m-a făcut să devin circumspect şi să încerc să mă lămuresc dacă nu cumva este o manevră politică şi cine a pus-o la cale.
L-am întrebat pe binevoitor de ce trebuie să semnez eu că sunt de acord de vreme ce Guvernul Ponta a şi legiferat măsura reducerii TVA-ului la alimente începând cu 1 iunie a.c. Vădit încurcat, omul n-a mai insistat să semnez pe un tabel.
Ajuns acasă am studiat fluturaşul şi mi-am dat seama că adunătorii de semnături erau oamenii PSD-ului iar acţiunea era una de propagandă în favoarea Guvernului Ponta, guvern social-democrat. Dealtfel pe fluturaş, cu explicarea binefacerilor de care vor beneficia botoşănenii de pe urma reducerii cotei de TVA, apare fotografia lui Andrei Dolineaschi în calitatea sa de preşedinte al PSD Botoşani. Cum Dolineaschi nu este membru al Guvernului, este limpede că întreaga acţiune a fost pusă la cale în scopul de a induce în memoria botoşăneanului că PSD-ul este cel care le uşurează şi le îmbunătăţeşte viaţa.
Cât despre creşterea cu 8% a preţului la gazele naturale începând cu 1 iulie nu era suflat nici un cuvânt pe fluturaş. Despre creşterea impozitelor pe clădiri, maşini, terenuri, asigurările la maşini, interdicţia de a mai cumpăra ceva cu banii jos ci numai prin cont bancar etc. iarăşi nu se sufla nici un cuvânt.
În schimb abundau măsurile de reducere a fiscalităţii începând cu 1 ianuarie 2018, inducând subliminal botoşăneanului că la anul trebuie să voteze în alegerile locale şi parlamentare tot cu candidaţii PSD-ului.
Nu departe de cortul de pe Pietonalul Unirii, la sediul PSD, aflat în vecinătatea capelei militare unde se desfăşura slujba religioasă, alte trei tovarăşe activiste ademeneau trecătorii şi cei ieşiţi de la slujba religioasă să semneze pe trei tabele. Cele trei erau coordonate de o doamnă mai înţepată, care urmărea cu atenţie cum decurge operaţiunea. Se desfăşura o altă acţiune a PSD-ului prin care botoşănenii erau manipulaţi, îndoctrinaţi cu realizările prezente şi viitoare ale Guvernului Ponta. Spre seară am trecute din nou pe Pietonalul Unirii cu intenţia de a face o fotografie cu acel cort pentru că dimineaţă nu aveam la mine aparatul foto. Cortul nu mai era acolo şi nici zeloşii activişti.
Aseară, am urmărit ştirile pe cele două posturi locale de televiziune şi mă aşteptat să văd cum opoziţia liberală a luat foc de acţiunile ipocrite ale PSD-ului. Nici vorbă de aşa ceva. Nicio reacţie. Cred că nici nu au habar de acţiunile pe care le desfăşoară în municipiul şi judeţul Botoşani oamenii PSD-ului.
Aşa cum am mai afirmat, liberalii se comportă ca nişte nevolnici şi vor plăti scump această stare de expectativă, de inacţiune, de lipsă de contracarare a maşinaţiunilor social-democraţilor cu tentă vizibil electorală. Precum în deviza cu FNI-ul lui Vântu, mesajul meu către liberali este: „Dormiţi nevolnicilor, PSD-ul lucrează pentru voi! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Liberalii il acuza pe Victor Ponta ca le-a plagiat textul unui proiect de lege pentru care Guvernul a dat aviz negativ
Mircea Cartarescu a fost desemnat castigatorul Premiului de Stat al Austriei pentru Literatura Europeana pe 2015
DNA incepe urmarirea penala a senatorului Alexandru Cordos, a Mihaielei Cordos si a fiicei lor
Sotia parlamentarului ar fi cerut mita pentru a obtine posturi in institutii publice din Cluj
Cazul Sova: Ce au votat senatorii pe 25 martie si ce a ajuns in Monitorul Oficial
PNL Botoşani: Campania “Dăruiește pur si simplu”
O premiera care ridica multe semne de intrebare
Cercetatorii chinezi au modificat genetic embrioni umani
STS va scana cartile de identitate la urmatoarele alegeri, pentru a elimina votul multiplu si turismul electoral
Europol: 20 la suta din expertii in aparare cibernetica sunt politisti romani
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Romantism plastificat
Reţeta zilei: Pulpe de pui în sos picant
Sărbătoarea SF. Gheorghe şi mascadara de pe scenă
Ioan Rotundu
Anunţ angajare cu salariu avantajos
Caricatura zilei: Pensii speciale
Botoşani: Regretul meşterilor populari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă