Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
8099
De la 07 Ianuarie 2003
74892361
Editorial

Două manipulări nereuşite

  • Ioan Rotundu
  • 2 December 2015, 23:00
Recent, am blocat două încercări de manipulare a opiniei publice prin folosirea de comentarii postate pe site-ul Jurnalului. Prima încercare a fost la articolele prin care s-a prezentat masacrul canin comis în centrul civic al oraşului Flămânzi. Prin articolele publicare de noi s-a pus în evidenţă metodele primitive folosite, pline de cruzime, în a extermina câinii comunitari din oraş dar şi pericolul ce-l putea prezenta folosirea de alimente otrăvite în zone urbane aglomerate şi mai ales cu prezenţă masivă a copiilor în spaţiile de joacă.
Numai că au fost postate comentarii prin care s-a încercat a-l scoate basma curată pe primarul Dan Oloeriu şi a-l linşa mediatic pe medicul de familie Marius Bogdan, cel care a luat atitudine faţă de modul în care s-a procedat la otrăvirea câinilor.
Postacii acestor comentarii n-au fost persoane de rând pentru că modul în care au fost construite comentariile era o împletire de frânturi de adevăruri, adică de fapte evidente şi care nu puteau fi contestate, cu minciuni abil strecurate pentru a produce o dezinformare publică.
Încercările de manipulare n-au reuşit pentru că acele comentarii n-au fost validate. Ce nu ştiau postacii era că noi cunoşteam cine sunt proprietarii IP-ului de la calculatorul de la care s-a comentat şi mai ştiam că sunt direct implicaţi sau bănuiţi că se află în spatele acţiunii de otrăvire.
O altă încercare de manipulare s-a produs pe seama articolului ce-a prezentat şedinţa ATOP desfăşurată la sediul Primăriei Văculeşti şi transformată în linşaj politic la adresa agentului şef de poliţie din comună Sorin Gutău.
Pentru mine a fost limpede de la bun început că acea şedinţă a fost regizată politic de Gheorghe Vâzdoagă, membru în conducerea PSD Botoşani împreună cu primarul de Văculeşti, baronul local al PSD Sorin Gânga. Ori prin articolul scris s-a urmărit a se pune în evidenţă gravitatea faptului că o autoritate a Consiliului Judeţean Botoşani a fost folosită în interes politic, factor favorizant fiind şi preşedintele ATOP, fostul miliţian-poliţist Dumitru Zmău.
Postacii au încercat prin comentarii să-l denigreze pe agentul şef de poliţie Gutău şi să atenueze impactul folosirii unei autorităţi publice a administraţiei locale în scopuri politice. Desigur, postacii au fost repede localizaţi ca fiind ostaşi ai PSD-ului iar comentariile lor trimise în spam.
Din aceste două încercări de manipulare se poate lesne deduce cât de putredă este societatea noastră civilă şi cât de uşor poate ea fi manipulată politic. Otrăvirea spaţiului public cu informaţii false a fost şi rămâne arma de luptă a PSD-ului, armă moştenită de la bunii lor comunişti.
La transmit din nou mesajul că pe site-ul Jurnalului nu-şi pot posta mizeria lor moral-politică. În ce priveşte activitatea negativă a poliţistului Sorin Gutău, în Jurnalul s-a scris la momentul oportun iar printr-un reportaj televizat la Lumea lu’ Rotundu s-au înregistrat şi difuzat pe post nemulţumirile cetăţenilor din comună la adresa acestuia.
Dar în acea şedinţă ATOP nu s-a analizat activitatea profesională a acestuia, cum ar fi fost legal, ci comportamentul politic al soţiei sale care nu convine primarului PSD. Marea gravitate este că activitatea ATOP a fost compromisă printr-un act pur politic aservit primarului Gânga cu concursul preşedintelui ATOP, Dumitru Zmău şi a membrului Gheorghe Vâzdoagă, ambii înregimentaţi politic de către PSD. Cei doi trebuie imediat îndepărtaţi din această Autoritate Teritorială de Ordine Publică pentru a se recredibiliza activitatea acestui organism. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un Crăciun de poveste autentic vienez - Christmas in Vienna
Botoșani, 13 decembrie, ora 19.30, Casa de Cultură a Sindicatelor
Decalogul liberalilor care vor sa sa devina primari si parlamentari:
sa nu fie traseisti, sa nu fie incompatibili, sa nu aiba probleme penale, sa nu fi plagiat
”În așteptarea iernii” - ateliere creative de confecționat ornamente
Patronul unei firme barladene, aflata in atentia DNA, a fost gasit spanzurat in sediul societatii
Transindex: Inhatat de SRI pentru ca a vorbit la telefon despre o “bomba” care împrastie bile de plastic utilizate în jocuri militare airsoft
declara unul dintre cei implicati
Comunicat de presă APIA Botoşani
Patru incendii în prima zi din decembrie
Serghei Lavrov se va intalni cu omologul sau turc Mevlut Cavusoglu la summitul OSCE de la Belgrad
Viktor Orban: Lideri UE vor anunta un plan elaborat pe ascuns, de relocare a 500.000 de migranti din Turcia direct in tarile Uniunii
Targu Secuiesc: Miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, acuzat ca ar fi planuit un atac terorist
Horoscopul zilei de 3.12.2015
Bancul zilei: Tălmăcire de şofer
Reţeta zilei: Conopidă murată
Ce ar trebui sa faca noul ministru al Sanatatii ca sa nu ajungem sa-l regretam pe rezidentul-manechin
Decalogul liberal masacrează organizaţia PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Botoşani: Botoşăneni nemulţumiţi de cum a arătat oraşul lor de Ziua Naţională
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă