Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17085
De la 07 Ianuarie 2003
95331616
Editorial

Dovada că Sorescu nu poate fi un bun politician

  • Ioan Rotundu
  • 28 May 2015, 23:00
Am afirmat în mai multe rânduri că Gheorghe Sorescu, actualul preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Botoşani, este un bun specialist în finanţe-contabilitate dar n-are veleităţi de politician.
Când am făcut această afirmaţie am avut în vedere că întreaga sa carieră profesională s-a desfăşurat în sistemul bugetar, iar funcţionarul format în acest sistem are o gândire limitată la textul legii, la interpretarea legii stricto-senso, fără a trece cu gândirea dincolo de norma juridică pentru a afla şi eventualele consecinţe ale aplicării legii fără a ţine cont de condiţiile de individualitate a cazului.
Mai direct spus, cei care au lucrat sau lucrează în sistemul bugetar au gândirea limitată în a interpreta problemele pe care le au de rezolvat, de unde şi multitudinea de nedreptăţi comise asupra cetăţeanului contribuitor.
Sorescu a avut şi o scurtă experienţă, destul de tristă, în domeniul privat, când a lucrat ca director economic la firma lui Mihai Ţâbuleac, Vinalcool SA. Din păcate, Mihai Ţâbuleac ca patron, şi el fost bugetar, iar Sorescu venit din sistemul bugetar, s-au întâlnit două modele de gândire economică încorsetate în hăţişul muncii bugetarului, ceea ce a dus la falimentul răsunător al societăţii. Sorescu s-a întors înapoi la munca de bugetar, reintrând cu gândirea în şabloanele de funcţionar al statului.
Ieşirea din sistem pentru a deveni prefect şi acum preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani nu i-a schimbat mentalitatea de lucru, el continuând să ia decizii de bugetar de pe post de politician. Iar această nefericită asociere bugetar-politician generează monstruozităţi decizionale care se răsfrâng asupra buzunarului nostru.
La şedinţa de Consiliu judeţean din această săptămână, Sorescu a spus spre aprobare consilierilor judeţeni, iar aceştia au aprobat mecanic, majorarea preţului apei cu minim 5%, începând cu 1 iulie a.c. Mai mult, Sorescu a acceptat şi supus aprobării consilierilor ca viitoarele majorări a preţului apei să fie aprobate de conducerea societăţii Nova Apaserv şi nu de Consiliul judeţean, lăsându-ne astfel pradă incompetenţei conducerii societăţii, el şi consilierii fugind de a-şi mai asuma această responsabilitate.
Din referatul de motivare a acestei hotărâri rezultă că prin această măsură se doreşte limitarea consumului de apă la strictul necesar iar ţăranii n-au altă plată de făcut decât consumul lunar al apei. Mari cretini au ajuns să ne judece viitorul şi să dispună de banii noştri câştigaţi cu trudă prin muncă.
Ţăranul şi aşa nu se racordează la reţeaua de apă pentru că el preferă fântâna. Apoi, de unde să scoată el lunar între 60 şi 100 lei, cât ajunge costul apei consumată de două persoane, când toată vara nu câştigă aceşti bani. Ţăranul are de plătit impozitul pe casă şi teren, asigurarea pe casă, taxa pentru colectarea gunoiului impozitul pe venitul agricol şi multe alte dări locale. Cretinii ăştia de consilieri judeţeni care au votat cred că ţăranii câştiga aşa mult ca să-şi permită să plătească un preţ al apei care să acopere incompetenţa managerială a celor de la Nova Apaserv?
Ce înseamnă majorare de la minim 5%? Adică pot să majoreze preţul şi cu 50%. Că n-au limită maximă de majorare. Apoi, la acest procent să se adauge şi rata inflaţiei. Curat cretini, cei care au votat aşa ceva!
Dacă Sorescu ar fi fost om politic, n-ar fi lovit în buzunarul celor de la care la anul intenţionează să le ceară votul pentru a ajunge consilier judeţean şi poate preşedinte legitim. Ar fi tăiat în carne vie în structura personalului de la societatea Nova Apaserv, ar fi curăţat schema de birocraţi şi incompetenţi, ar fi trimis la plimbare actuala conducere pusă acolo de către Florin Ţurcanu, după ce i-a muls până la ultimul şfanţ.
N-am auzit ca în urma sutelor de tone de apă curse din conductă la Lebăda, sub nepăsarea conducerii societăţii, ca Sorescu să-i fi sancţionat pe vinovaţi şi nici vreun consilier judeţean n-a luat atitudine critică. Curge apa prin tot ortaşul, se repară de zeci de ori în acelaşi loc, dar tot noi suportăm aceste costuri în loc să fie puşi la plată incompetenţii care au salarii de mii de lei pe lună, aceşti neruşinaţi care acum o lună cereau o majorare consistentă de salariu.
Poate se vor deştepta şi botoşănenii şi la anul, când partidele vor veni cu lista de consilieri judeţeni, să punem mâna pe par şi să-i fugărim până la apa Siretului, şi pe şeii de partide şi pe candidaţii care acum îşi bat joc de noi.
Iar pe Sorescu îl sfătuiesc să se întoarcă la munca de bugetar, loc în care a demonstrat pricepere, şi să nu ne mai fericească pe noi punându-ne să plătim incompetenţa sa de ordin politic şi a celor pe care-i protejează din solidaritate de partid. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catalin Predoiu: PSD si Ponta folosesc institutiile parlamentare si guvernamentale ca ciomag pentru a darama alte institutii
ca sa supravietuiasca, sa fure si sa scape nepedepsiti
Raluca Turcan (PNL) a lansat o petitie pentru demitarea lui Tariceanu din fruntea Senatului
Si Asociatia M10 a lui Macovei are o petitie prin care solicita demisia lui Tariceanu
Muzeul judeţean Botoşani: Comunicat de presă
Monica Iacob Ridzi cere sa fie gratiata, invocand starea de sanatate si situatia copiilor
ANAF a respins Intact Publishing de la licitatia pentru apartamentul din Kiseleff al lui Dan Voiculescu
Documente false cumpărate cu sute de euro, depistate la controlul de frontieră
Sefa Inaltei Curti Livia Stanciu, reactie la scrisoarea lui Calin Popescu Tariceanu
Nu exista niciun motiv sa demisionez. Inspectia Judiciara va verifica daca, prin afirmatiile sale, Tariceanu a adus atingeri independentei justitiei
ANAF vrea sa elimine timbrul extrajudiciar la eliberarea adeverintelor de la administratiile financiare
Situatie incerta pentru profesiile liberale
Guvernul s-a razgandit si nu mai modifica legislatia, asa cum promisese saptamana trecuta. Ce se intamplat cu reclasificarea activitatilor independente
Comisia Europeana propune unificarea schemelor de lapte si de fructe in scoli Cum va fi afectata Romania
Scandalul de coruptie de la FIFA: Vladimir Putin acuza SUA ca incearca sa impiedice realegerea lui Blatter
Raport independent: Rusia continua sa sfideze Occidentul organizand operatiuni militare extinse in Ucraina
Victor Ponta s-a intalnit cu o delegatie a Congresului SUA
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Mâncatul sănătos… dăunează
Gheorghe Nichita, suparat ca iubita sa era basista
Tu ai optiunea ta, ai dragostea fata de Basescu
Reţeta zilei: Chifteluţe daneze
Primar de noapte
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Primul pas...
Botoşani: Baronul de Văculeşti a trecut la măsuri de forţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă