Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18928
De la 07 Ianuarie 2003
118498154
Editorial

Dragnea nu ştie limba tehnocraţilor, doar pe cea a corupţilor

  • Ioan Rotundu
  • 19 September 2016, 23:00
Cu tupeul infractorului recidivist ieri, în Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea a dorit cu orice preţ să-l umilească pe premierul Dacian Cioloş. Cum pe baza Raportului economic prezentat de premier nu avea niciun motiv, s-a legat de faptul că acesta a folosit limbajul tehnocrat, un limbat pe care cel puţin, el, Liviu Dragnea nu l-a înţeles, deci nu l-au înţeles nici ceilalţi social-democraţi.
I-a răspuns Dacian Cioloş în sensul că a folosit nun limbaj al cifrelor explicate în limbajul economic uzual şi nu unul al demagogiei, populismului şi minciunilor şi că este momentul ca să înveţe unii de la alţii ce este bun şi nu ce este dăunător.
Dar ce limbaj înţelege Liviu Dragnea? „Fireşte – ar fi spus fostul premier Adrian Năstase – limbajul corupţilor”. Pus în faţa unor rezultate economice evidente, consolidate pe măsuri realiste şi de fundament pentru dezvoltarea economică viitoare, Dragnea n-a putut accepta umilinţa l-a care l-a supus Cioloş prin lecţia de economie predată parlamentarilor şi a încercat să minimalizeze aceste rezultate afirmând că dacă există o creştere economică de ce în buzunarul românilor nu au intrat mai mulţi bani.
Multă impostură şi ipocrizie specifică social-democraţilor. Dragnea ştie foarte bine că în patru ani de Guvern Ponta, timp în care s-au raportat creşteri economice de la un an la altul, în buzunarul românilor n-a intrat nici un leu, Toţi banii s-au dus la bugetul ţării pentru a fi apoi distribuiţi către baronii locali care i-au furat. Să ne amintim de replica acelui social-democrat din timpul Guvernului Ponta care a afirmat că Mi<„Nu poate DNA-ul aresta cât putem noi fura”.
Nici Cioloş nu i-a rămas dator lui Dragnea şi a precizat că n-au intrat bani în buzunarele românilor dar nici în acel al clientelei politice, de aici venin marea nemulţumire a unor politicieni faţă de guvernarea sa.
Dragnea nu poate înţelege limbajul lui Cioloş pentru că nu-i este familiar cum îi este cel al corupţiei. N-am auzit nicio replică venită de la Dragnea când premierul Cioloş a afirmat că s-a întârziat cu plata subvenţiei către agricultori pentru că firmele agreate de PSD care au realizat programul electronic, plătite cu multe milioane de lei, au realizat un program nefuncţional care a trebuit refăcut.
Clama cu vreo două luni în urmă Dragnea că premierul Cioloş pregăteşte masive majorări de taxe şi impozite. L-a asigura Cioloş că nu are în programul său de guvernare astfel de măsuri şi că nicio taxă sau impozit nu vor fi majorate sau introduse altele noi. În schimb, l-a avertizat Cioloş pe Dragnea şi al lui PSD că pensiile speciale pun în pericol întreg sistemul de pensii pentru că nu se mai respectă principiul contributivităţii.
Cu acelaşi tupeu de infractor Dragnea l-a acuzat pe Cioloş că n-a adus bani europeni, trecând sub tăcere faptul că pe timpul lui Ponta s-au blocat finanţările europene pentru că banii ajunşi în România erau furaţi de către baronii locali. Dimpotrivă, abia sub Cioloş s-a revigorat finanţarea europeană şi au început să vină din nou bani în România dar pentru că nu mai pot fi furaţi, baronii locali nu mai sunt interesaţi să depună proiecte de investiţii.
A mai ţinut Dragnea să menţioneze de la tribuna Parlamentului că toate meritele Guvernului Cioloş privind creşterea economică se datorează Guvernului Ponta care a fost îndepărtat de la putere nedemocratic. Memorie scurtă are Dragnea şi selectivă totodată. USL a scos de la guvernare Guvernul Boc prin proteste de stradă manipulate prin minciună. Ponta a demisionat tot ca urmare a protestelor de stradă, dar generate de corupţia care a culminat cu zecile de morţi de la Club Colectiv. Câţi tineri ar fi trebuit să moară în acel incendiu ca Dragnea să recunoască gravitatea nivelului la care a ajuns corupţia în societatea românească?
Alegerile parlamentare se apropie iar PSD-ul se simte în dificultate cu mesajele electorale către cei mulţi pe care-i poate uşor manipula. Spaima cu majorările de impozite şi taxe n-a dat roade, cea cu tăiatul salariilor şi a pensiilor nu mai ţine ca pe vremea lui Băsescu şi Boc, aşa că încearcă să-i înspăimânte pe cei slabi de înger cu faptul că Cioloş este omul lui Soroş.
Ciudată acuzaţie de vreme ce Ponta a fost cel care i-a pus pe jandarmi să-i bumbăcească pe vasluienii care se opuneau explorării gazelor de şist de către o companie americană suspectată că a mituit Guvernul Ponta. Tot Ponta era susţinătorul exploatării aurului de la Roşia Montana de către o companie a lui Soroş ca apoi să-şi schimbe poziţia numai pentru a fi contra preşedintelui Traian Băsescu.
Dar până va începe legal campania electorală, Dragnea şi ai lui au timp să inventeze noi „spaime” la adresa românilor despre o posibilă continuare a guvernării Cioloş. Dacă rămâne Cioloş premier, Dragnea şi ai lui rămân cu buzele umflate şi nu vor mai putea dijmui banii publici. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Liviu Dragnea: Azi, dl. Ciolos nu a vorbit in limba romana, ci in limba tehnocratilor,
o limba straina si rupta de realitate
PNL va depune plangere penala pentru fals in acte in cazul semnaturii de pe raportul de la Comisia de invatamant
prin care se amana concursul de directori de scoli
Elena Udrea, declarație INCENDIARĂ despre Blaga:
Mă pot chema oricând ca martor
Elena Udrea, declarație INCENDIARĂ despre Blaga:
Mă pot chema oricând ca martor
Dacian Ciolos a prezentat in Parlament situatia economica a tarii, la solicitarea PSD:
Horoscopul zilei de 20.09.2016
Bancul zilei: Medicul făcător de minuni
Noi succese ale liderilor PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Infractorii din Parlament se acoperă reciproc. Noi ce facem?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă