Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24981
De la 07 Ianuarie 2003
122885048
Editorial

Dragnea, un Fidel Castro al României în devenire

  • Ioan Rotundu
  • 24 April 2018, 23:00
Cu vocea sa calmă, sfătoasă şi cu aere de adâncă înţelepciune Liviu Dragnea otrăveşte spaţiul public cu scenarii demenţiale dar care au menirea de a ascunde gravele consecinţe ale guvernării PSD.
Pentru că rata inflaţiei a scăpat de sub controlul Guvernului, o consecinţă a politicilor economice şi sociale ale PSD care s-au dovedit total neinspirate şi contrare legilor economice, Liviu Dragnea a explicat că preţurile au crescut pentru că marile companii străine care au acaparat economia ţării au crescut preţurile la combustibil, la servicii, la alimente. Un al doilea vinovat ar fi, conform teoriei „economistului” de Teleorman, BNR-ul care nu a aplicat o politică monetară conformă cu Programul de guvernare al PSD.
Rămâi stană de piatră ascultându-l ce aberaţii poate debita. Nu trebuie să fii mare economist ca să-ţi fi dat seama că aplicarea supraaccizei la combustibili a dus la o scumpire în lanţ. Iar supraacciza a fost impusă de Guvernul PSD, de Liviu Dragnea despre care nu se mai îndoieşte nimeni că este adevăratul premier al României.
Dragnea acuză marile companii multinaţionale că au acaparat economia ţării. Dar cine le-a dat-o pe mână? Marea privatizare cu care s-a împăunat Guvernul Năstase, cel care a dat investitorilor străini rezervele naţionale de combustibili, sistemul energetic, pădurile s-a realizat sub guvernările PSD. Acum tot Guvernul PSD, în goana după banii necesari plăţii salariilor bugetarilor şi pensiilor speciale majorează accizele la combustibili, la gazele naturale, la energia electrică , după care dă vina pe aceste companii că recurg la creşteri de preţuri.
Nu este prima oară când Dragnea acuză BNR-ul că nu se aliniază la politica PSD-ului. Adică nu porneşte tiparniţa de bani cu care să poată Guvernul să plătească salariile majorate aberant, nu cosmetizează rata inflaţiei aşa cum au făcut-o şi grecii ani la rând până când li s-a prăbuşit economic. Realitatea este că dacă România mai prezintă vreo credibilitate investiţională o datorăm BNR-ului, în special lui Mugur Isărescu.
Dar Dragnea, care face declaraţii acuzatoare la adresa BNR, vrea de fapt să abată atenţia românilor care au credite bancare de la creşterea alarmantă a Robor-ului, dobânda în raport de care se calculează cuantumul ratelor. Tot mai mulţi beneficiari de credite ipotecare îşi pierd casele din cauza fluctuaţiei Robor-ului care nu se mai opreşte din creştere.
Acest nivel al dobânzii de referinţă pentru bănci nu poate fi falsificat de Dragnea sau amploiaţii lui de la Finanţe pentru că este o medie matematică ce nu se lasă ajustată, fiind sub control european.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îi va chema la o mediere pe cei din Guvern şi BNR pentru a clarifica divergenţele apărute în spaţiul public. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a sărit ca ars şi a anunţat că nu este cazul unei astfel de medieri, că Guvernul colaborează instituţional cu BNR. Teodorovici ştie că o discuţie la Cotroceni ar aduce în spaţiul public adevăratele cauze ale creşterii ratei inflaţiei, ceea ce ar fi dezastruos pentru guvernarea PSD.
În paralel cu acuzaţiile aduse multinaţionalelor şi BNR-ului, Liviu Dragnea pune la cale politici externe favorabile Israelului, intrând peste competenţele preşedintelui, politica externă a României fiind de competenţa acestuia. Dar Dragnea are socotelile sale. .El vrea să implice România într-un amplu scandal internaţional, decizând de capul său ca ambasada ţării de la Tel Aviv să fie mutată la Ierusalim, ceea ce s-ar solda cu un imens scandal din partea ONU şi al Uniunii Europene dar ar fi pe placul Rusiei lui Putin.
România ar fi compromisă în plan internaţional, ne-am putea alege şi cu sancţiuni, dar Dragnea va putea efectua o vizită oficială în Israel alături de agramata Viorica Dăncilă pe post de premier.
În această mârşavă operaţiune de subminare a politicii externe a României este implicat şi un evreu român, deputatul Silviu Vexler, reprezentantul în Parlamentul României al Federaţiei comunităţilor Evreieşti din România.
Este acel Vexler care, cu susţinerea politică PSD – ALDE, a iniţiat un proiect de lege ca românii care au curajul să vorbească despre atrocităţile evreilor comunişti comise asupra intelectualităţii române în anii 1947 – 1960 să ajungă după gratii pentru ani mulţi de puşcărie. Ce conspiraţie pun la cale Dragnea şi Vexler împotriva României şi a românilor, cu certitudine nu este vorba de ceva care să ne ridice imaginea în lume.
Să mai adaug că de când Liviu Dragnea a avut în Ierusalim o întâlnire cu Benjamin Netanyahu în perioada 11-13 iulie. Agenţii Mosad-ului au fost cei angajaţi de apropiaţii lui Dragnea s-o elimine pe Koveşi. Mai amintesc şi faptul că Dragnea se bazează pe servicii oferite de consultanţi politici israelieni plătiţi cu bani mulţi procuraţi pe căi ilicite tot din banii publici.
Se pare că Dragnea vrea ca România să se întoarcă la vremurile din anii 1947 – 1960 când evreii români erau cei care deţineau puterea în stat, el, Dragnea, cu ajutorul lor urmând a se înscăuna „El lidero maximo” precum Fidel Castro în Cuba. Priviţi-i ochii şi-mi veţi da dreptate! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Obrăznicătura inteligentă
Horoscopul zilei de 25.04.2018
Micile afaceri, cele mai afectate de termenele lungi de încasare a facturilor în România
Funeriu le propune universităților să semneze un “Decalog”
prin care să-și afirme toleranța zero la plagiat, incompatibilități și hărțuire sexuală
Inițiativa România cere Departamentului de Stat al SUA să-i interzică lui Dragnea intrarea pe teritoriul american.
”Liderul PSD este un pericol grav la adresa democrației și a statului de drept”
Prima declarație de impozit pe profit din 2018 surprinde companiile fără cadrul legal complet și clar
Atenție! Declaraţia fiscală unică devine titlu executoriu
\- ANAF va putea executa silit mai repede contribuabilii, conform noii legislații
PSD, la un pas de preluarea controlului asupra Consiliului Concurenței
Un proiect de lege aflat pe ultima sută de metri în Parlament ar permite schimbarea în plin mandat a actualului șef de la Concurență
STS: Site-ul prin care se cereau fonduri nerambursabile de la stat, aippimm.ro, e oprit de 3 săptămâni la cererea ministerului
ohannis a încuviințat urmărirea penală a lui Sebastian Vlădescu
entru luare de mită. Prejudiciul din dosar se ridică la 20 de milioane de euro
Adrian Mlădinoiu, fost aghiotant al lui Dragnea, a fost trimis în Israel
înainte de o posibilă vizită la Ierusalim a liderului PSD împreună cu Viorica Dăncilă
Teodorovici respinge oferta lui Klaus Iohannis:
Nu există niciun război între BNR și guvern. Nu e nevoie de medierea
Guvernul recunoaște, în sfârșit, că Viorica Dăncilă va pleca miercuri în Israel,
unde se va întâlni cu Benjamin Netanyahu: Vor face schimb de opinii asupra evoluţiilor politice și de securitate în plan regional şi global
Cum Albert Tănase erodează imaginea „nevestei şoferului”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog