Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
1750
De la 07 Ianuarie 2003
68856681
Editorial

Dragnea, un Fidel Castro al României în devenire

  • Ioan Rotundu
  • 27 April 2018, 23:00
Cu vocea sa calmă, sfătoasă şi cu aere de adâncă înţelepciune Liviu Dragnea otrăveşte spaţiul public cu scenarii demenţiale dar care au menirea de a ascunde gravele consecinţe ale guvernării PSD.
Pentru că rata inflaţiei a scăpat de sub controlul Guvernului, o consecinţă a politicilor economice şi sociale ale PSD care s-au dovedit total neinspirate şi contrare legilor economice, Liviu Dragnea a explicat că preţurile au crescut pentru că marile companii străine care au acaparat economia ţării au crescut preţurile la combustibil, la servicii, la alimente. Un al doilea vinovat ar fi, conform teoriei „economistului” de Teleorman, BNR-ul care nu a aplicat o politică monetară conformă cu Programul de guvernare al PSD.
Rămâi stană de piatră ascultându-l ce aberaţii poate debita. Nu trebuie să fii mare economist ca să-ţi fi dat seama că aplicarea supraaccizei la combustibili a dus la o scumpire în lanţ. Iar supraacciza a fost impusă de Guvernul PSD, de Liviu Dragnea despre care nu se mai îndoieşte nimeni că este adevăratul premier al României.
Dragnea acuză marile companii multinaţionale că au acaparat economia ţării. Dar cine le-a dat-o pe mână? Marea privatizare cu care s-a împăunat Guvernul Năstase, cel care a dat investitorilor străini rezervele naţionale de combustibili, sistemul energetic, pădurile s-a realizat sub guvernările PSD. Acum tot Guvernul PSD, în goana după banii necesari plăţii salariilor bugetarilor şi pensiilor speciale majorează accizele la combustibili, la gazele naturale, la energia electrică , după care dă vina pe aceste companii că recurg la creşteri de preţuri.
Nu este prima oară când Dragnea acuză BNR-ul că nu se aliniază la politica PSD-ului. Adică nu porneşte tiparniţa de bani cu care să poată Guvernul să plătească salariile majorate aberant, nu cosmetizează rata inflaţiei aşa cum au făcut-o şi grecii ani la rând până când li s-a prăbuşit economic. Realitatea este că dacă România mai prezintă vreo credibilitate investiţională o datorăm BNR-ului, în special lui Mugur Isărescu.
Dar Dragnea, care face declaraţii acuzatoare la adresa BNR, vrea de fapt să abată atenţia românilor care au credite bancare de la creşterea alarmantă a Robor-ului, dobânda în raport de care se calculează cuantumul ratelor. Tot mai mulţi beneficiari de credite ipotecare îşi pierd casele din cauza fluctuaţiei Robor-ului care nu se mai opreşte din creştere.
Acest nivel al dobânzii de referinţă pentru bănci nu poate fi falsificat de Dragnea sau amploiaţii lui de la Finanţe pentru că este o medie matematică ce nu se lasă ajustată, fiind sub control european.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îi va chema la o mediere pe cei din Guvern şi BNR pentru a clarifica divergenţele apărute în spaţiul public. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a sărit ca ars şi a anunţat că nu este cazul unei astfel de medieri, că Guvernul colaborează instituţional cu BNR. Teodorovici ştie că o discuţie la Cotroceni ar aduce în spaţiul public adevăratele cauze ale creşterii ratei inflaţiei, ceea ce ar fi dezastruos pentru guvernarea PSD.
În paralel cu acuzaţiile aduse multinaţionalelor şi BNR-ului, Liviu Dragnea pune la cale politici externe favorabile Israelului, intrând peste competenţele preşedintelui, politica externă a României fiind de competenţa acestuia. Dar Dragnea are socotelile sale. .El vrea să implice România într-un amplu scandal internaţional, decizând de capul său ca ambasada ţării de la Tel Aviv să fie mutată la Ierusalim, ceea ce s-ar solda cu un imens scandal din partea ONU şi al Uniunii Europene dar ar fi pe placul Rusiei lui Putin.
România ar fi compromisă în plan internaţional, ne-am putea alege şi cu sancţiuni, dar Dragnea va putea efectua o vizită oficială în Israel alături de agramata Viorica Dăncilă pe post de premier.
În această mârşavă operaţiune de subminare a politicii externe a României este implicat şi un evreu român, deputatul Silviu Vexler, reprezentantul în Parlamentul României al Federaţiei comunităţilor Evreieşti din România.
Este acel Vexler care, cu susţinerea politică PSD – ALDE, a iniţiat un proiect de lege ca românii care au curajul să vorbească despre atrocităţile evreilor comunişti comise asupra intelectualităţii române în anii 1947 – 1960 să ajungă după gratii pentru ani mulţi de puşcărie. Ce conspiraţie pun la cale Dragnea şi Vexler împotriva României şi a românilor, cu certitudine nu este vorba de ceva care să ne ridice imaginea în lume.
Să mai adaug că de când Liviu Dragnea a avut în Ierusalim o întâlnire cu Benjamin Netanyahu în perioada 11-13 iulie. Agenţii Mosad-ului au fost cei angajaţi de apropiaţii lui Dragnea s-o elimine pe Koveşi. Mai amintesc şi faptul că Dragnea se bazează pe servicii oferite de consultanţi politici israelieni plătiţi cu bani mulţi procuraţi pe căi ilicite tot din banii publici.
Se pare că Dragnea vrea ca România să se întoarcă la vremurile din anii 1947 – 1960 când evreii români erau cei care deţineau puterea în stat, el, Dragnea, cu ajutorul lor urmând a se înscăuna „El lidero maximo” precum Fidel Castro în Cuba. Priviţi-i ochii şi-mi veţi da dreptate! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Namcul zilei: Insensibilitate vânătorească
Horoscopul zilei de 28.04.2018
Cum au ratat consilierii PSD ocazia de a arăta respect botoşănenilor
Ioan Rotundu
Starostele hoţilor Apelor şi Pădurilor a trecut prin Botoşani
Ioan Rotundu
Ziua dăruirii sau ziua pomenilor electorale
Ioan Rotundu
Cum Albert Tănase erodează imaginea „nevestei şoferului”
Ioan Rotundu
Delibaş şi Nechifor încă n-au aflat că minciuna are picioare scurte
Ioan Rotundu
România făcută de râs în anul Centenarului Unirii
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.04.2018
Liviu Dragnea, despre un posibil acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul Tel Drum:
Ce prostie! Cum să recunosc o vină pe care nu o am?
Dragnea: Viorica Dăncilă nu are de ce să își dea demisia
Nu există conflict între BNR și Guvern
Dăncilă: Nu văd niciun motiv să demisionez.
Domnul președinte dădea senzația că mă cheamă ca la școală, sunt prim-ministrul României și nu pot accepta acest lucru
Nu e prim-ministru, este metresa lui Dragnea care face ţara de râs
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Minivacanţă cu aromă de fecale oferită de PSD
Ioan Rotundu
Actrița Oana Pellea o ironizează pe Viorica Dăncilă:
Domnilor de la PSD, noi obişnuim să ne spălăm, voi nu?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă