Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Editorial
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4949
De la 07 Ianuarie 2003
76475589
Editorial

Duminică, şleahta PSD a sărbătorit lichidarea Staţiunii Popăuţi

  • Ioan Rotundu
  • 5 May 2019, 18:45
Din nou, parlamentarii PSD i-au pus veriga-n bot ministrului Agriculturii Petre Daea (foto cu soţia), specialist în discursuri fără conţinut, şi l-au adus la Târgul Agro Zoo organizat de Ionică Nechifor, demolatorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi. În stilul său obişnuit, ministrul Daea a ţinut un discurs fără a puncta realizări concrete în domeniul dezvoltării zootehniei dar a cerut celor prezenţi să s-o voteze pe fosta jurnalistă Carmen Avram, candidatul PSD la alegerile europarlamentare din 26 mai a.c.
Cu un permanent alai format din parlamentarii PSD de Botoşani dar şi din jandarmii ce-au primit ordin să apere gloata PSD-ului de o eventuală furie a celor prezenţi, ministrul Daea s-a plimbat printre crescătorii de animale, fără a avea curiozitatea să întrebe unde sunt oile de rasă, caprinele Staţiunii şi care este valoarea lor biologică. N-a întrebat pentru că ştia foarte bine că aşa ceva nu mai există la Popăuţi. Doar el l-a sprijinit şi continuă să-l sprijine pe impostorul Ionică Nechifor să lichideze patrimoniul material al Staţiuni, cel biologic fiind deja lichidat.
În schimb, l-a întrebat un tânăr ce-a făcut el, în calitate de ministru, pentru dezvoltarea agriculturii româneşti. Daea i-a răspuns în stilul său, adică cu vorbe goale, dându-se preventiv pe lângă jandarmi, ştiind el că paza pună trece primejdia rea.
În trena ministrului a putut fi văzut şi prefectul Dan Şlincu, considerat de unii botoşăneni cel mai incompetent prefect postdecembrist pe care l-a ajut judeţul nostru. Dorohoian cu experienţă în vânzarea de sucuri, Şlincu a fost pus de PSD prefect ca să le slujească partidul cu credinţă. Iar fostul vânzător de sucuri s-a conformat fără crâcnire, dovedindu-se de o disciplină exemplară.
N-am ştiinţă dacă prefectul a fost cel care l-a luat de lănţug pe Dea de l-a dus la Dorohoi să viziteze o fabrică de ulei de cânepă sau alt social-democrat apărător al infractorului Liviu Dragnea, dar ştiu că ministrul a nimerit din lac în puţ. Adică a fost dus de la o staţiune de cercetare falimentară să vad㠄realizările” unui avocat devenit om de afaceri. Nimeni nu l-a informat pe ministru că Ioan Sălăvăstru, avocatul profilat pe producţia de ulei de cânepă este de fapt cel care a falimentat cu succes Filatura Flămânzi, văduvind oraşul cu câteva sute de locuri de muncă. Expresia românească cupă cum îi sacul aşa-i şi petecul m-a dispărut din viaţa noastră cotidiană.
În ce-o priveşte pe Carmen Avram, candidata PSD-ului la alegerile europarlamentare, biata femeie s-a prezentat ca fiind ciumată rău de ideologia bolşevică a PSD-ului. Neştiind nimic despre tradiţiile botoşănene, despre marile noastre valori umane, s-a limitat să scâncească câteva vorbe a scuze cum că Dacian Cioloş ar fi negociat prost subvenţiile agricole pentru români pe vremea când era comisar european pe Agricultură. Biata faţă n-a aflat că negocierea a făcut-o ministrul român al Agriculturii din acea vreme şi că un comisar european nu reprezintă Uniunea Europeană şi nu ţara din care provine.
Preluând teoria criminală a infractorului Liviu Dragnea cum că românii mănâncă legume şi fructe de proastă calitate aduse din străinătate, proaspăta ciumată a PSD-ului şi-a cerut scuze că supermarketurile vând românilor marfă de calitate inferioară. Biata de ea va afla la Bruxelles, în calitate de parlamentar european, că de fapt a fost o victimă a unei intoxicări publice pusă la cale de Dragnea pentru a-i manipula pe români şi a le distrage atenţia de la lipsa realizărilor guvernelor PSD.
Tocmai am venit din Italia. La Legnago, Valeggio, Verona am găsit magazine care vând numai produse alimentare româneşti aduse din ţară. Niciun italian dintre cei cu care am stat de vorbă nu s-a arătat deranjat de existenţa acestor magazine. Dimpotrivă, intră şi cumpărăm şi ei. De ce-o fi vând Dragnea să stârnească ura Italiei, Greciei, Spaniei şi de pe unde mai importăm noi produse alimentare, inducând românilor că sunt înşelaţi la calitate?
De 30 de ani aducem în ţară aceste produse şi nu s-a plâns nimeni de calitatea lor. Apoi, cine ne obligă să le aducem? Dragnea, ca lider al PSD, are sub autoritatea sa toate instituţiile de profil competente să controleze calitatea produselor importate. De ce nu le pune la treabă? Pentru că el doar promovează o propagandă creată de consilierii săi evrei menită să manipuleze alegerile europarlamentare în favoarea PSD. Habar nu are Dragnea de unde-i va veni pălitura politică, o pălitură de pe urma căreia nu se va mai ridica vreodată.
Să mai remarc faptul că la menajeria PSD-ului de la Popăuţi au luat parte şi liberalii. Îmbrăcaţi cu geci şi eşarfe galbene, liberalii şi-au făcut prezenţa în fieful PSD-ului, fapt ce l-a supărat rău de tot pe fostul liberal Ionică Nechifor trecut de curând în tagma infractorilor social-democraţi, loc ce i se potriveşte cu prisosinţă. Personal, nu cred că liberalii au procedat bine. Mai degrabă au pus haz pe foc, de vreme ce prin ţară PSD-ul anunţă contramitinguri la adunările organizate de liberali.
Ca punct final, duminică, la Popăuţi, lideri de frunte ai PSD au pus pe firma Staţiunii ştampila „lichidat”, certificând astfel jaful la care unitatea a fost supusă de către impostorul Ionică Nechifor. Mai cred în acea vreme când jefuitorii, direcţi şi indirecţi, vor trebui să dea socoteală. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Întrebare justificată
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 6.- 12.05.2019
Tudorel Toader a fost ”complice” la recursul compensatoriu
și a premeditat distanțarea de efectele grațierii mascate
La Botoşani, Carmen Avram a arătat că nu este urmaşa dacilor liberi
Ioan Rotundu
Ponderea principalelor forțe eurosceptice din UE
PSD, inclus în rândul acestor partide de Agenția France Presse
Papa Francisc a început duminică delicata vizită pe care o face în Bulgaria.
Biserica Ortodoxă a interzis preoților să se roage cu Suveranul Pontif
Avertizare de vreme rea pentru următoarele 3 zile:
Ploi torențiale, vijelii și grindină în cea mai mare parte a țării
Comisia de Prognoză anunță că se așteaptă la creșteri de prețuri.
Scădere a PIB-ului în euro
Întâlnire a socialiștilor europeni la Sibiu, în absența liderilor PSD
Anunt – organizare festival „Floare Albastra”
Declarația de la Sibiu - cele zece angajamente asumate de șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană
Personalul Primăriei Cristeşti, dus cu forţa la mitingul de la Iaşi
- li s-au dat bani şi câte o piza
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 10.05.2019
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Plecarea -
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă