Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28023
De la 07 Ianuarie 2003
101865433
Editorial

După cei de la Pungeşti va veni rândul nostru

  • Ioan Rotundu
  • 1 December 2013, 23:00
Metodele din perioada Securităţii comuniste sunt din nou folosite cu multă sârguinţă de Parchet, Poliţie şi Jandarmerie. Încă îmi este vie în memorie scena din copilărie când gestionarul de la magazinul de textile din sat, Vasile Andrei, primind mănuşi din piele în gestiune, a tras una pe mână şi a lăudat-o ca fiind marfă americană de calitate. Noaptea, la adăpostul întunericului, cei de la Securitatea raionului Săveni au venit şi l-au ridicat. Fiul său, Jan, era coleg cu mine în clasă. A venit la şcoală speriat iar când a povestit învăţătoarei ce s-a întâmplat în casa sa peste noapte. Învăţătoarea i-a spus că minte cu neruşinare şi l-a scos din oră, trimiţându-l acasă.
N-am înţeles atunci de ce învăţătoarea, care era mult iubită de noi, a procedat aşa, mai ales că deja satul huia că peste noapte pe Andrei l-a ridicat Securitatea. Mult mai târziu aveam să înţeleg că învăţătoarea a procedat aşa ca să nu fie şi ea acuzată de Securitate că a pactizat cu băiatul celui care laudă imperialismul american. Vasile Andrei a fost condamnat la 18 ani temniţă grea.
Iată că din nou îmi este dat să trăiesc evenimentele din copilărie. La Pungeşti, sătenii care au ieşit să-şi apere dreptul la o viaţă sănătoasă, sunt acum hăituiţi de jandarmi, anchetaţi de poliţie şi procurori. Şi lor li se inventează infracţiuni bizare, exact ca în vremurile Securităţii. Se vor găsi şi judecători canalie care să execute ordinul de-ai condamna.
Teroarea la care sunt supuşi sătenii din Pungeşti are menirea de a-i descuraja să mai iasă să-şi apere pământurile când cei de la Shevrom vor reveni să înfigă sonda în adâncul pământului. Astfel de metode nu trebuie să ne surprindă. Ele aparţin Guvernului Ponta, sunt ordonate direct de premier, îşi au rădăcinile în istoria PSD-ului. Este ştiut că partidele comuniste şi socialiste guvernează doar prin teroare. Nu fac afirmaţii neacoperite referindu-mă la Ponta. Chiar lideri politici din PSD au afirmat săptămâna trecută că Ponta are manifestări dictatoriale.
O altă dovadă a terorii la care sunt supuşi cei care au curajul să dezvăluie anumite adevăruri care nu convin actualei puteri este cazul chirurgului Dan Oprea de la Spitalul de Urgenţe Ploieşti. Omul a reclamat o situaţie gravă cu care se confruntă în spital., situaţie care curmă vieţi omeneşti. În replică, cei ce aparţin actualei puteri l-au declarat nebun. Au format comisie de expertiză psihiatrică. Iar ministrul Sănătăţii, marele demagog Eugen Nicolaescu a ieşit în spaţiul public şi a declarat că nu crede în spusele medicilor de la Ploieşti. El nu crede în spusele lor, dar alţi b42 de medici din acel spital s-au alăturat celor dezvăluite de chhirurgul Dan Oprea. Comisiile ajunse în spital au găsit, deocamdată, doar nişte amărâte de chiuvete stricate. În rest, totul este perfect.
Faptul că doctorul Raed Arafat s-a deplasat la Ploieşti ar trebui să ne dea încrederea că adevărul va ieşi la iveală. Numai dacă doctorul n-a ajuns sluga actualei puteri, dacă n-a făcut pact cu diavolul roşu ca să poată trece puntea intereselor sale profesionale. Nu ştiu de ce, dar am tendinţa de a crede că doctorul Arafat pune mai presus dorinţa sa de afirmare profesională, împlinirea ambiţiilor legate de carieră, decât interesul pentru starea generală a sistemului de Sănătate din România. Poate greşesc. Poate doctorul Arafat va avea curajul să spună întreg adevărul despre ce s-a întâmplat în Spitalul de Urgenţe de la Ploieşti şi că dezvăluirile medicilor de aici sunt adevăruri extrem de dureroase ce pot fi întâlnite şi prin alte spitale din ţară.
Precum inchizitorii din Veacul Întunecat al Europei, care condamnau la ardere pe rug a unor persoane nevinovate, se rugau apoi pentru sufletul lor, şi premierul Ponta, plin de ipocrizie, s-a dus sâmbătă la peştera Sf. Andrei din Dobrogea şi s-a rugat pentru sufletul românilor pe care-i osândeşte zilnic prin câte o decizie menită să le facă viaţa un iad.
Cu aceeaşi ipocrizie s-a aşezat la coadă, după care s-a cocoşat în faţa camerelor de filmat cât de creştin s-a comportat el, aşteptând răbdător în spatele rândului format din babe şi moşnegi. Ce altă dovadă de ipocrizie în credinţă şi sinceritate faţă de popor mai vreţi din partea sa?!
Teroarea socială pe care Guvernul Ponta ne-a rezervat-o pentru a nu mai avea piedici în calea înfăptuirii dorinţelor sale este abia în faşă. Ce se întâmplă în aceste zile la Pungeşti, unde sunt anchetaţi bătrâni, femei şi copii care n-au ce mânca, care trăiesc în frig şi care n-au cu ce se îmbrăca să meargă la şcoală este un semnal dat celorlalţi protestatari de la Roşia Montana. Ponta râde, dar nu iartă nimic din ce i s-ar împotrivit. El poate semăna moartea râzând.
Ponta nu s-a luptat degeaba cu preşedintele Băsescu ca să-şi poată pune procuror general un om al său de încredere. El avea nevoie de aşa ceva pentru ca atunci când va sosi clipa şi va da semnalul, procurorul general să treacă la acţiune. Iată că la Pungeşti se acţionează. Iar Ponta va ieşi şi va spune românilor că n-are nici un amestec cu ce se petrece la Pungeşti, el respectând separaţia puterilor în stat. Şi românii îl vor crede pentru că aşa li se va spune de la Antena 3. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: „Animalul” de companie
Fastrono: Escalop de porc cu ceapă şi ghimbir
Dinamica economiei: Ferma agrozootehnică Ungureni
Lumea lu' Rotundu: Marea Unire din 1918
Alţi 20 de medici se solidarizează cu chirurgul Dan Oprea
Guvernul a alocat din nou bani primăriilor, de această dată peste 4,5 milioane euro
Italia: Liderul unui clan mafiot a fost mâncat de viu de porcil
Crin Antonescu recunoaşte că scoaterea steagului UE din Parlament a fost o greşeală
Niciodată nu vă voi cere să îl sprijiniţi pe Antonescu
Noi l-am făcut pe Ponta prim-ministru
Ponta trebuie să ţină minte că umbla cu mine ca şi cu sfintele moaşte
Acordul de asociere UE - Republica Moldova va permite ţării accesul cu produse pe o piaţa de peste 500 de milioane de consumatori
Trei sferturi dintre români se declară de acord cu unirea României cu Republica Moldova
Câţiva tineri, duşi cu duba la secţie după ce au afisat un banner
Protestatarii au pătruns în primăria oraşului
zeci de rănţti în urma confruntărilor cu forţele de ordine
Spaţiul public, inundat de instrumente de acaparare a minţii şi spiritului oamenilor in interesul grupurilor de afaceri sau al unor trusturi de presă
Botoşani: 95 de ani de la Marea Unire sărbătoriţi la Darabani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă