Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
5105
De la 07 Ianuarie 2003
79814947
Editorial

E musulmană sau creştină, doamna ministru?

  • Ioan Rotundu
  • 20 May 2015, 23:00
Liviu Dragnea a părăsit ministerul Administraţiei Publice dar a avutt grijă să lase funcţia moştenire finei sale, turcoaica Sevil Shhaideh. Iar premierul Victor Ponta a încercat să-i prostească pe români că Sevil Shhaideh nu este fina lui Dragnea, că proşti mai sunt jurnaliştii care au scris aşa ceva, la turci căsătoriile făcându-se cu martori şi nu cu naşi.
Ponta doar a avut să pară deştept, făcându-i proşti pe jurnalişti, pentru că de prostie chiar el a dat dovadă. Însăşi Sevil Shhaideh a declarat că în limba turcă nu există cuvântul naş iar musulmanii prezenţi la căsătorie sunt martori, însă se practică moda ca pe lângă martorii turci să fie luaţi şi naşi creştini. Spusele Sevilei Shhaideh le-a întărit şi un post local Tv din Constanţa care au explicat că turcii dobrogeni obişnuiesc să-şi ia naşi creştini, în cazul Sevilei Shhaideh naşii fiind Nicuşor Constantinescu, baronul de Constanţa aflat acum după gratii şi baronul de Teleorman Liviu Dragnea, proaspăt condamnat la închisoare cu suspendare.
Aşadar, au apărut suficiente dovezi care atestă că prostul este premierul Victor Ponta şi nu jurnaliştii care au scris despre gradul de rudenie prin alianţă dintre Dragnea şi Shhaideh. Dar prin această diversiune Ponta a urmărit ca să abată accentuarea discuţiilor pe relaţia de rudenie dintre cei doi pentru a nu fi acuzat că de la miniştri infractori, incompatibili, plagiatori acum a trecut la o nouă fază: moştenirea ministerelor de către rudele celor condamnaţi.
Dragnea nu s-a sfiit să spună că o cunoaşte pe Sevil Shhaideh de 15 ani şi că el a adus-o în anul 2012 din funcţia de director în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa pe cea de ministru secretar de stat în ministerul Administraţiei Publice pe care-l conducea. Naşul creştin şi-a promovat fina musulmană, dovadă că la români dezbinarea nu apare pe fond religios ci pe motive de furt din banii publici. Nu cumva unul să fie mai mult decât celălalt!
Înainte ca Sevil Shhaideh să fie desemnată ministru înlocuitor al lui Dragnea, se avansau fel de fel de scenarii despre cine va moşteni imensa avere de bani publici, peste 5 miliarde lei, pe care Dragnea o feliase să ajungă la cât mai mulţi baroni locali. Apoi, în joc mai sunt câteva miliarde de euro fonduri europene care de asemenea trebuie să ajungă la baronii locali.
Demisia lui Dragnea a provocat vii îngrijorări în rândul baronilor PSD cu privire la şansele fiecăruia de a mai prinde o părticică din aceşti bani. Iată că Dragnea nu le-a înşelat aşteptările şi a lăsat funcţia moştenire unei rude de încredere, calificată la locul de muncă sub îndrumarea naşului Nicuşor Constantinescu şi reciclată post-guvernamental de naşul Dragnea.
Dealtfel, Sevil Shhaideh a şi declarat că va promova cu sfinţenie politica financiară implementată de Dragnea şi că va derula toate proiectele concepute de „tata Dragnea”, motiv pentru baronii PSD să rânjească cu gura până la urechi. Drept recunoştinţă pentru Dragnea au amânat două şedinţe de înlocuire a acestuia din funcţia de preşedinte executiv al PSD, rugându-l, precum comuniştii pe Ceauşescu, să le fie păstor politic şi pe mai departe.
Iar premierul Ponta, trufaş cum îl ştim, a declarat că Liviu Dragnea a fost condamnat pentru că a făcut un lucru bun. Da, fraudarea oricăror alegeri, nu numai referendumul cu demiterea lui Băsescu, pentru PSD a fost totdeauna un lucru bun. Faptul că premierul Ponta a acceptat ca Dragnea să fie înlocuit în funcţie cu o rudă ce la Consiliul Judeţean Constanţa a părăduit bugetul după cum i-a fost vrerea naşului Constantinescu, este dovada că omul acesta nici în ceasul al 12-lra, când DNA-ul nu mai pridideşte cu arestările, n-are de gând să promoveze miniştri persoane cu o carieră profesională şi politică impecabilă.
Un motiv în plus pentru DNA să se grăbească să ne scape de această pacoste care a adus pe capul românilor „cel mai cinstit guvern postdecembrist” Şi mai am o mare nedumerire. Turcoaica ministru a depus jurământul cu mâna pe Coran dar l-a încheiat cu formula „Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” în loc de „Aşa să-mi ajute Alah!”. E musulmană sau creştină? Poate ne spune Dragnea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Klaus Iohannis, despre liberali, la sarbatoarea PNL - 140 de ani
Mi-i doresc la guvernare
Victor Ponta ii considera prosti pe jurnalistii care au transmis ca Sevile Shhaideh este fina lui Liviu Dragnea
iar condamnarea acestuia o califica drept "sanctiune pentru ca a facut un lucru bun"
Traian Basescu il face lichea pe Klaus Iohannis
dupa ce presedintele l-a acuzat de blat cu Ponta
Focuri de armă la frontiera cu R. Moldova
pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări
Isarescu: FMI ne-a ajutat sa comunicam; noi nu prea vorbim intre noi, avem probleme de feudalism tarziu
Scandal major pe primele fonduri europene din noul buget al UE
Termene nerealiste pentru depunerea proiectului la institutia condusa de un apropiat al Ecaterinei Andronescu
Guvernul infiinteaza o noua institutie
Agentia Nationala pentru Achizitii Publice/ ANRMAP se desfiinteaza
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Cerere în căsătorie
Reţeta zilei: File de şalău ca la Eforie Sud
Trai nineacă şi la cât mai mulţi plozi
Caricatura zilei: Autoevaluare
„Ponta de Botoşani” prins de Flutur cu ocaua mică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă