Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21826
De la 07 Ianuarie 2003
84974577
Editorial

Escrocheria PSD cu executarea silită iese la iveală

  • Ioan Rotundu
  • 28 November 2016, 23:00
Contactând mai multe surse, încet dar sigur am început să dezleg misterul adoptării pe şest în Parlament a legii prin care s-a conferit facturilor de plata utilităţilor titlu executoriu iar datornicii să fie executaţi silit fără un proces echitabil în faţa judecătorului.
Legea a fost iniţiată de un grup de jurişti ai PSD în complicitate cu Doru Ciocan (foto), preşedintele Agenţiei Naţionale de Reglementare Servicii Comunitare, pentru Utilităţi Publice, instituţie subordonată Ministerului Administraţiei şi Internelor. De asemenea, cu ochii pe lege au stat şi cei din Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti Bucureşti.
Iniţiatorii legii au urmărit mai multe direcţii. Mai întâi să asigure un cadru legal de încasare a facturilor la serviciile de utilităţi publice, uşurând munca viitorilor şefi ale unităţilor de servicii publice care vor fi oameni ai PSD-ului. O altă direcţie a fost interesul executorilor judecătoreşti de a-şi asigura o sursă consistentă de venituri şi care s-au bucurat în demersul lor de colaborarea cu Dorin Ciocan, preşedintele ANRSC, agenţie care are drept rol să apere, să protejeze beneficiarii de servicii publice prin a le asigura un preţ corect şi a stopa abuzurile furnizorilor de servicii de a practica preţuri ridicate profitând de lipsa concurenţei pe piaţă.
Cine este acest Doru Ciocan? A fost consilier judeţean PSD la Bistriţa-Năsăud şi a activat în cadrul Comisiei de cultură. În mai 2012, când Victor Ponta a reuşit dărâmarea Guvernului Ungureanu şi instalarea PSD-ului la guvernare, proaspătul premier l-a numit pe Doru Ciocan preşedinte al ANRSC.
Doru Ciocan a fost şi pe la Botoşani în campania electorală pentru Victor Ponta, candidat la Preşedinţia României. Invitat special al fostului primar PSD Ovidiu Portariuc, Ciocan a promis atunci că va legifera ca debranşaţii de la căldură să nu mai plătească cotă parte pe spaţiul comun, cheltuiala urmând a fi suportată de primărie. A venit, a promis şi a plecat fără să-i treacă prin cap să se ţină de cuvânt vreodată.
În 2 iulie 2015 a revenit la Botoşani. Întrebat de ce nu şi-a ţinut promisiunea cu reglementarea căldurii pe spaţiul comun, Ciocan a preferat să facă mişto din Petrică Butnaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari Botoşani despre care a spus că „„Uitaţi-vă la omul care mă înjură cel mai mult!”.
Adoptat pe „sub bancă”, cum s-a exprimat un parlamentar din opoziţie, legea a trecut neobservată până sâmbătă, 26 noiembrie a.c. când a intrat în vigoare. Abia acum s-au trezit cei de la asociaţiile de proprietari ce ticăloşie s-a pus la cale de către majoritatea parlamentară a PSD şi au apărut primele reacţii.
Dumitru Bucur este preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Iaşi şi membru în Comitetul Director la Liga Asociaţiilor de Proprietari „Habitat” Bucureşti, organizaţie care are drept scop să-i apere pe membrii asociaţiilor de proprietari în faţa abuzurilor instituţiilor statului şi a furnizorilor de servicii şi utilităţi publice. Uimit de ce legea au putut adopta parlamentarii, Bucur a luat legătura cu Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii „Habitat” şi au ajuns la concluzia să atace legea la Curtea Constituţională a României dar se studiază şi varianta unei plângeri penale împotriva lui Doru Ciocan în calitatea sa de preşedinte ANRSC care a abdicat de la obiectul agenţiei în favoarea unor interese private cum sunt executorii judecătoreşti.
Petrică Butnaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari Botoşani mi-a declarat că, împreună cu istoricul prof. dr. Vasile Adăscăliţei de la Dorohoi, şi el membru al Ligii „Habitat” vor acţiona împreună pentru a susţine Liga să conteste legea la CCR.
„Este inimaginabil cum s-a putut da o astfel de lege. Legea încalcă toată legislaţia în domeniul protecţiei consumatorului, legislaţia în domeniul executării silite prin cenzura judecătorului, inclusiv legislaţia europeană care a stabilit pentru plata serviciilor publice termenul de 30 de zile şi nu 15 zile cât au stabilit parlamentarii noştri. Mă aflu în situaţia să scot oamenii în stradă, că altă soluţie nu mai aven în faţa unor astfel de nedreptăţi” – a fost poziţia preşedintelui Petrică Butnaru.
Mă aşteptam ca parlamentarii PSD de Botoşani, cele două găinuşe ale babei, senatorul nevastă de şofer Doina Federovici şi deputata Tamara Ciofu, care vreme de patru ani au ouat numai mărgele ruginite cu minciunile PSD, să ia atitudine publică şi să explice botoşănenilor cum de-au votat o astfel de lege cretină. Tac cu toţii complice şi continuă să-şi acopere mizeria morală cu promisiuni pe care nu le-au îndeplinit în campaniile electorale anterioare şi nu le vor îndeplini nici în viitor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 29.11.2016
Bancul zilei: Cum pot fi românii fericiţi
Industria a pierdut din avant in octombrie. Ce s-a putut intampla?
Mircea Dumitru, catre elevii medaliati la olimpiade si concursuri internationale:
Va indemn sa va ganditi in viitor la tara voastra
Din februarie 2017, PFA-urile si Intreprinderile Individuale trebuie sa-si reduca numarul obiectelor de activitate
Hackerii au luat "ostatic" sistemul de transport din San Francisco,
iar pasagerii au putut calatori gratuit
PNL cere demisia deputatului Eugen Bejinariu, inainte de votul din Camera Deputatilor
ANAF va face publice circularele interne referitoare la procedurile de lucru si la modalitatile de aplicare a legii
Radu Ionescu, fost vicepresedinte al CJ Prahova, condamnat la inchisoare cu suspendare pentru luare de mita
Un oligarh rus nascut in Moldova a castigat 129 de milioane de euro din afacerile din Romania
Ce companie a vandut
Ghinea: Dancu s-a opus reformelor si a facut jocurile PSD.
Ministerul Dezvoltarii este ministerul lui Dragnea
Scandal urias in Ungaria:
Un militant de extrema dreapta care a asasinat un politist avea legaturi cu serviciile secrete rusesti
Ce spune Clotilde Armand despre ea in cartea “Am ales Romania”
Instanta suprema respinge exceptiile formulate de Tariceanu
si decide inceperea judecarii dosarului in care este acuzat de marturie mincinoasa
Cum şi-au tăiat liberalii craca de sub picioare la Dorohoi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă