Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4250
De la 07 Ianuarie 2003
90834709
Editorial

Fără Ţâbuleaci!

  • Ioan Rotundu
  • 17 March 2014, 23:00
Partidul Mişcarea Populară a trecut la faza de organizare teritorială. Fondatorul lui este neîndoielnic preşedintele Traian Băsescu, chiar dacă acesta încă nu poate să-şi asume public această responsabilitate pentru că îi interzice Constituţia.
Băsescu pregăteşte acest partid cu intenţia de a crea modificări substanţiale în componenţa clasei politice româneşti, respectiv o epurare a acesteia de politicienii corupţi, lipsiţi de educaţie, imorali şi mai ales iresponsabili în ceea ce fac.
Nu ştiu dacă Băsescu este cel mai nimerit politician să purceadă la o modernizare a clasei politice, dacă avem în vedere evoluţia sa în întreaga perioadă postdecembristă, dar cineva trebuie să-şi asume o astfel de responsabilitate pentru că nu mai putem merge mai departe cu actualii politicieni.
Până când Băsescu se va instala în fruntea acestui partid şi va începe adevărata luptă cu puterea, cei aflaţi deja în fruntea partidului fără a fi aleşi statutar se ocupă de organizarea în teritoriu prin a selecta preşedinţi de filiale la nivel de judeţ. Numai că cei care se ocupă de organizarea filialelor judeţene compromit reformarea clasei politice pornind la drum cu aceeaşi politicieni care şi-au pierdut credibilitatea în faţa alegătorilor sau care au o imagine publică controversată.
Nu cunosc cum stau lucrurile prin alte judeţe dar pe la Botoşani s-a pornit cu stângul. Desemnarea lui Mihai Ţâîbuleac să organizeze filiala deja a trezit mari îndoieli că PMP doreşte cu adevărat reformarea clasei politice, pentru cî Ţâbuleac are deja o imagine şifonată şi abia de acum va avea de făcut faţă unor mari probleme, unele penale, din vremea când a fost preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
Ca preşedinte al CJ Ţâbuleac a adus grave prejudicii de imagine judeţului. A numit la Memorialul Ipoteşti oi persoană total inadecvată. Mă refer la Miluţă Jijie, fost economist la societatea Mecanex, pus director la Ipoteşti prin demiterea unui cercetător ştiinţific dr. precum Valentin Coşereanu, omul despre care se poate spune că este realizatorul întregului complex muzeal.
A susţinut la societatea Apa Grup o persoană total incompetentă, precum Marcel Georgescu, care a agravat situaţia societăţii şi a fost nevoie de declarat falimentul. Ţâbuleac a înfiinţat o nouă societate numită Nova Apaserv care a preluat patrimoniul fostei societăţi Apa Grup, dar transferul s-a făcut cu încălcarea legii iar acum CJ se află în situaţia de a scoate din buget suma de 70 milioane lei. Există riscul ca fostul preşedinte Ţâbuleac şi foştii consilieri judeţeni să răspundă nu numai civil ci chiar penal.
Ca om politic, Mihai Ţâbuleac a avut un traseu lipsit de moralitate şi etică colegială. A urmărit numai interesul personal şi n-a demonstrat pic de respect faţă de colegii din partid, faţă de electorat. Nici măcar faţă de propria familie, mai ales faţă de părinţi, n-a avut o atitudine recunoscătoare.
Cu Mihai Ţâbuleac la cârmă, Filiala PMP Botoşani va fi una moartă electoral din start. Mai ales că este lipsit de flerul politic în a-şi alege colaboratorii. Dau şi un exemplu. La Darabani a ales să-i încredinţeze organizarea filialei unui paznic de bancă. Mă refer la Dănuţ Alungulesei, paznic la Agenţia bancară Transilvania. În tot oraşul Darabani n-a găsit un intelectual, un cetăţean cunoscut şi respectat, un tânăr de viitor ci doar un paznic. Iată dovada potenţialului său de om politic şi competenţă organizatorică. Personal, mai sper că PMP în plan naţional va reuşi să dea speranţă românilor că o reformare a clasei politice este posibilă. Dar fără Ţâbuleaci.
E bun începutul Mişcării în plan naţional dar este proastă croiala pe la unele judeţe, printre care şi Botoşani. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde
Bancul zilei: Demonstraţia lui Păstorel
Dispariţia misterioasă a aparatului Malaysia Airlines. Ultimele imagini cu pilotul şi copilotul
Petru Bogatu: Obiectivismul cizmei
Rusia începe provocările şi în Basarabia
Comratul controlat de agenţi ai Moscovei formează o aşa zisă GARDA NAŢIONALĂ
Datoria externa pe termen mediu si lung a crescut la 78,3 miliarde euro
Excedent al contului curent al balanţei de plăţi
Traian Băsescu: M-a surprins pozitiv evoluţia politică a Elenei Udrea
PMP a crescut după venirea Elenei Udrea
Rusia, propuneri inacceptabile pentru Ucraina: constituţie care să nu permită aderarea la UE şi NATO
Rubla devine moneda oficiala a Crimeei
Hryvna va mai fi acceptată la plată până la sfârşitul anului viitor
Victor Ponta a scăpat de dosarul penal pentru plagiat
Inalta Curte a confirmat soluţia de neîncepere a urmăririi penale dată de Parchetul General
Alune americane
Familia moliilor
Ioan Rotundu
136 misiuni ale pompierilor în ultima săptămână
Migranţi reţinuţi cu focuri de arma la frontiera cu R. Moldova
Botoşani: Milogul SRL Teioasa face afaceri cu un hoţ de icoane
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă