Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
46345
De la 07 Ianuarie 2003
87797455
Editorial

Fenomenul Trump în variantă românească

  • Ioan Rotundu
  • 9 November 2016, 23:00
Americanul Donald Trump este al 45-lea preşedinte al SUA ales de o majoritate formată din americanii cu studii gimnaziale şi cel mult liceul, adică de pătura cu o cultură generală şi în mod special economică şi politică la limita de jos a societăţii.
În România, Ion Iliescu şi apoi partidul său PSD-ul au condus şi continuă să conducă ţara, fie aflaţi la putere sau în opoziţie, sprijiniţi tot de pătura socială cu o cultură apropiată de cea a susţinătorilor lui Trump. Votanţii americani cu pregătire de la liceul în sus, republicani sau democraţi, au constatat că nici Trump şi nici Clinton nu merită a ocupa scaunul de preşedinte al SUA, aşa că au preferat să stea acasă.
În România, cei cu gândire de dreapta şi cei cu o educaţie economică şi politică care le permite să înţeleagă ce este bine pentru ţară şi popor, la alegerile din 2012 au stat acasă, aşa că sărăcimea şi cei aflaţi în solda pomenilor electorale ale USL au mers masiv la vot şi au umplut Parlamentul de infractori, fraudatori de fonduri publice, impostori, demagogi etc, Un Parlament care a impus un Guvern PSD cu premier Victor Ponta, cel mai mincinos om politic postdecembrist şi care a condus un guvern de penalişti şi plagiatori.
Mai avem o lună de zile până la alegerile parlamentare. Deja se conturează o mare dezamăgire în rândul celor cu gândire de dreapta, a celor care au propria afacere, a celor cu educaţie superioară pentru că partidele au impus pe liste iarăşi zeci de penalişti. Toţi aceştia sunt în situaţia de a fi profund dezgustaţi şi nu vor merge la vot, cum au procedat şi cei cu stare materială şi educaţie în SUA. În schimb, ca şi în SUA, se pregăteşte să meargă la vot pătura săracă, beneficiarii ajutoarelor sociale, beneficiarii pomenilor electorale care sunt votanţii tradiţionali ai PSD-ului şi a aliaţilor lor.
Trump este un fel de Ponta al nostru, miştocar, evazionist fiscal, otrăvitor al opiniei publice şi manipulator de vorbe mincinoase. Acum vor afla şi americanii de ce în România aflată sub guvernarea PSD şi cu o creştere economică semnificativă săracii nu au devenit mai bogaţi, pentru că nici ce le-a promis Trump, respectiv bogăţie pentru sărăcime, nu se va împlini vreodată.
Trump a plâns de mila săracilor americani dar ajuns la putere nu va face altceva decât să dijmuiască averile bogaţilor democraţi în favoarea celor republicani pe principiul cine împarte, parte-şi face. În România baronii locali ai PSD, PNL şi ai cui vor mai fi plâng cu lacrimi de crocodil pe umerii săracilor până ce îi va fraieri de voturi, după care averile lor vor fi tot mai mari iar cei săraci tot mai nevoiaşi. Ce ar trebui să facem noi, românii, ca după alegerile din 11 decembrie a.c. să nu ne pricopsim cu o nouă serie Trumpi în Parlament şi la guvernare. În primul rând cei care n-au mers până acum la vot, dezgustaţi de oferta umană a partidelor politice, să nu pună în balanţă nu calitatea candidaţilor locali, ci modul în care va acţiona fiecare partid dacă va ajunge la guvernare.
Ştim că PSD-ul este plin de corupţi, de penalişti, de incompatibili şi de incompetenţi profesional iar de câte ori au guvernat ţara au furat şi au jefuit bugetul ţării realizat pe seama celor care muncesc şi produc pentru a-l transforma în pomeni electorale aducătoare de voturi.
Ştim că şi în partidele de dreapta precum PNL, PMP, mai puţin sau deloc în USR sunt candidaţi certaţi cu legea. Dar guvernările de dreapta, când n-au fost alterate de prezenta PSD-ului, au fost mult mai avantajoase României şi mediului de afaceri.
Dacian Cioloş, atât de hulit de social-democraţi, este omul momentului care poate scoate România din prizonieratul actualei clase politice ticăloşite şi s-o repună pe un drum al dezvoltării economice curate şi al repartizării veniturilor statului în avantajul celor care muncesc ca să nu mai fim o ţară de asistaţi sociali, în fond o adunătură de profitori puturoşi care preferă puţinii bani nemunciţi oferiţi de PSD decât să se scoale dimineaţa să meargă la muncă.
Dacă duminică, 11 decembrie, ne vom călca pe inimă şi vom merge cu toţii la vot, votând pe cei care-l susţin pe Cioloş, vom contracara votul solidar al sărăcimii şi profitorilor de pomeni electorale şi vom feri ţara de mulţimea de Trumpi care se pregăteşte s-o ţină sub ocupaţie alţi patru ani de acum înainte. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Reproş rasist
Horoscopul zilei de 10.11.2016
Vladimir Putin: Rusia e pregatita sa faca partea sa de drum pentru restabilirea relatiilor cu America
Investitorii din Silicon Valley reactioneaza ingroziti si uimiti la victoria lui Trump.
Cei mai radicali cer independenta Californiei
Cine este Mike Pence, vicepresedintele-ales:
"optiunea sigura" a lui Trump, omul care sa impace si partidul, si Congresul, si pe cei ofensati de seful sau
Portret de viitoare Prima Doamna a SUA. Melania Trump, o imigranta,
fost top-model, care vorbeste fluent cinci limbi
Trump, presedintele fricii
Barack Obama: Ii dorim tot succesul lui Donald Trump
Nu suntem, inainte de toate, democrati sau republicani. Suntem in primul rand americani
Klaus Iohannis: Toleranta nu inseamna sa fii tantalau.
Politicieni smecheri s-au catarat pe mine sa arate ca am o pozitie stranie
Hillary Clinton isi recunoaste public infrangerea:
Donald Trump va fi presedintele nostru. Ii datoram sansa de a conduce
Botoşani: Astăzi se va judeca procesul celor doi interlopi de Darabani
care au comis un accident mortal în seara de Înviere
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă