Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Remember
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8127 lei
1 USD = 4.3601 lei


Număr accesări
Astăzi:
1644
De la 07 Ianuarie 2003
74103899
Editorial

Foştii informatori ai Securităţii se simt bine în PSD

  • Ioan Rotundu
  • 1 April 2009, 23:00
Aşa cum am promis cu ceva timp în urmă pe bologul meu, după ce am consultat mai multe surse, am publicat concluziile la care am ajuns despre Mihai Darie. Mă întrebam în comentariile mele de pe blog cine este acest Darie şi care este rostul său prin Botoşani. Acum, după ce am publicat toate informaţiile adunate, se pare că am lovit în punctul sensibil, pentru că toţi foştii informatori ai Securităţii au sărit în apărarea acestuia, căutând să discrediteze realitatea celor scrise.
Nu le-a ţinut strategia, pentru că cititorii sunt mult mai inteligenţi decât cred aceste foste cozi de topor securiste aflate acum în slujba PSD. Botoşăneanul cu bun simţ a conştientizat că acest Darie este un impostor şi profitor politic care s-a îmbogăţit de pe urma valorificării informaţiilor acumulate în perioada cât a fost ofiţer de Securitate, şantajul fiindu-i bun amic în drumul său spre parvenire. Averea lui Darie, după cum am arătat, se măsoară în miliarde de lei vechi. Poate fi acest om considerat egalul nostru în ale social-democraţiei pe care încearcă să ne bălmăjească că o trăieşte din suflet? Eu consider că nu.
Problema însă trebuie privită altfel. Dacă pe la începuturile democraţiei cohorte întregi de foşti ofiţeri de securitate şi informatori se infiltraseră în PNŢC şi PRM, devenit cei mai feroci luptători împotriva comunismului, până ce au început să fie descoperiţi ca torţionari sau turnători, acum acele cohorte au migrat spre PSD. Ce anume i-a determinat să facă această mişcare strategică?
Îmi amintesc de o remarcă a lui Crin Antonescu făcută în Congresul PNL, cum că prin politica românească se lăfăi nişte personaje curăţele, îmbrăcate cu veşminte elegante şi scumpe, vorbitoare de limbi străine, dar de la o poştă mirosind a „preparate de laborator”, adică pregătite în anumite ţări străine şi retrimise în România cu misiuni bine delimitate. Iar referirea lui Crin Antonescu era prea directă către Mircea Geoană, ca să nu fie pricepută de cei care l-au ascultat.
Tot pe blog am scris, spre toamna anului trecut, că Mircea Geoană a plecat în SUA pentru a primi instrucţiuni de ultimă oră în ce privesc alegerile parlamentare şi viitorul guvern care se va forma. Când am afirmat că PSD-ul va forma guvern cu PDL şi nu cu PNL, am fost înjurat şi blamat. Numai că evoluţia ulterioară a evenimentelor mi-a dat mie dreptate, şi nu este prima dată. Când PD-ul a fost scos de la guvernare de către Tăriceanu, am scris un editorial prin care am afirmat că PSD-ul a făcut o înţelegere secretă cu Tăriceanu, pentru a-i susţine guvernul. Iar am fost blamat şi înjurat, ca după expirarea mandatului Guvernului PNL să se recunoască public că acea înţelegere secretă a existat.
Şi în cazul dezvăluirilor despre Mihai Darie am fost acuzat că sunt plătit să scriu. Până acum, în opinia unora, mă plătea Conţac. Acum se afirmă că sunt plătit, fără a se preciza şi de către cine. Astfel de afirmaţii, total false şi cu scop vădit de discreditare, nu mă vor împiedica să scriu ce am de scris. De exemplu, voi continua să susţin teza cu migrarea cohortelor de foşti ofiţeri de Securitate şi delatori la PSD, încercând să desluşesc această mişcare politică.
În timp ce dorohoianul nostru ajuns primar al Iaşilor, Gheorghe Nechita, îl acuza pe Conţac de neloialitate faţă de PSD, reuşind să-l îndepărteze din partid, cei de la CNSAS publicau concluziile lor cu privire la vicepreşedintele PSD pe zona Moldovei. Gheorghe Nechita a semnat angajament de colaborare cu fosta Securitate, dar a turnat numai câţiva colegi studenţi, insuficient pentru CNSAS să-l declare informator. Până la a fi descoperit că a turnat, cât a turnat, sub numele de cod „Mihai”, Gheorghe Nechita a susţinut sus şi tare că n-a avut de-a face cu fosta Securitate. Aşa susţin toţi turnătorii, până sunt dovediţi. Să ne amintim de cazul Monei Muscă.
Conţac a fost lucrat la Botoşani de către Darie şi Nechita, unul fost ofiţer de Securitate, celălalt informator necalificat, conform verdictului dat de CNSAS. Această lucrătură asupra lui Conţac nu este întâmplătoare. Ea ascunde fapte mult mai periculoase pentru democraţia noastră. Aştept ziua când fostul preşedinte al PSD se va hotărî să ne spună adevărul. Cred că zecile de mii de botoşăneni care l-au votat ani la rând merită să ştie cum au stat şi stau lucrurile în PSD şi cine conduce cu adevărat, la vârf, acest partid. Desigur, ştiu mult mai multe decât am scris în acest editorial, dar sunt fapte pe care nu eu trebuie să le dezvălui public, ci cei care le-au generat, susţinut politic şi financiar şi care au profitat în vreun fel sau altul de pe urma lor. Părerea mea!

N.R. – Citiţi la rubrica Remember cum a ajuns primarul ieşean Nechita informatorul Securităţii şi recentele sale isprăvi pe seama banilor publici.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un cuplu redescoperă iubirea
Comentariul comentariilor LII
(Ioan Rotundu)
Târg expoziţional de miei şi pielicele la Popăuţi
Poliţişti comunitari la catedră
Dezvoltarea cooperării transfrontaliere între Copălău şi Sudarca - Republica Moldova
Cooperare culturală între localităţile George Enescu Pârjota – Republica Moldova
Buni profesionişti, poliţiştii din Flămânzi s-au dovedit buni şi la fotbal
Horoscop
Negociere salarială
Despre relaţia Iliescu - Lavinia Şandru
Show românesc în UK – lăutari români fac senzaţie lângă Ochiul Londrei
Mitropolia Basarabiei condamnă ameninţările lui Voronin la adresa bisericii româneşti
Vă invită la o partidă de sex... de neuitat
Apele tuturor cu responsabilităţii comune!
întâlnire de informare – consultare privind Planul de Management al Spaţiului Hidrografic Prut – Bârlad
Istoria şi tradiţia dulciurilor în bucătăria românească
Secretul de 30 de ani al primarului ieşean Nechita, dorohoian la origine
el a fost informatorul Securităţii cu numele de cod
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 2 aprilie
Jaf armat la o bancă comercială botoşăneană
Liceenii se întrec în cânt şi dans popular
Istoricul Jandarmeriei botoşănene
Românul şi aleasa inimii
Birocraţie complicată pe seama amărâtului de lapte muls
Ieftinirea medicamentelor, o iluzie care nu va fi simţită prin economii la buzunar
„Taxa pe papuci” se va aplica în raport de „faţa” rurală sau urbană a vizitatorului
Profesorilor li s-a cam făcut lehamite de grevă
Lăcaş de cult mistuit de flăcări în dimineaţa de 1 Aprilie
pompierii au ajuns cu întârziere, crezând iniţial că este vorba de o farsă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă