Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22899
De la 07 Ianuarie 2003
122882966
Editorial

Fraierii muncesc, social-democraţii dăruiesc

  • Ioan Rotundu
  • 1 July 2016, 23:00
Cred că România este singura ţară din lume cu cele mai multe pensii speciale şi de serviciu. Deşi principiul de bază al calculării pensiei a rămas cel al contributivităţii, parlamentarii noştri, în special grupul PSD, în fiecare prag de alegeri locale şi generale au iniţiat şi câte un proiect de lege prin care s-au instituit pensii speciale şi de serviciu la diferite categorii de salariaţi bugetari.
Ne apropiem de alegerile generale din toamnă iar grupul de parlamentari al PSD tocmai a iniţiat un proiect de lege ca profesorii să primească pensii de serviciu cu extensie şi în regimul pensiei de urmaş. Deşi Guvernul Cioloş s-a opus unei asemenea iniţiative pe motiv că nu sunt fondurile necesare şi că o astfel de pensie situează categoria profesorilor deasupra legii, senatorii PSD au aprobat în Comisia de învăţământ proiectul de lege urmând ca în sesiunea din toamnă să fie votat în plen.
A ieşit public Ecaterina Andronescu, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei de învăţământ din Senat şi a declarat că profesorii merită o astfel de pensie. Femeia aceasta de la o zi la alta seamănă tot mai mult cu Elena Ceauşescu, şi fizic şi la caracter. După ce a nenorocit învăţământul românesc profesional şi ar fi dorit să-i facă studenţi pe toţii liceenii fără examenul de bacalaureat, după ce a politizat învăţământul înregimentându-l în PSD, iată că acum vrea să le dea şi pensie de serviciu. Pentru ce merite?
Pentru că de ani buni scot de pe băncile şcolii generaţii întregi de semianalfabeţi, pentru că două treimi dintre profesori sun incompetenţi la catedră, incompetenţă pusă pe seama salariilor mici şi nu a slabei lor pregătiri profesionale.
Datorită unor lideri de sindicat guralivi precum Marius Nistor, căruia i se datorează în cea mai mare parte umflarea schemei din învăţământ şi menţinerea unor învăţători şi profesori incompetenţi, reformarea sistemului a fost mereu blocată. Printre multele sale nelegiuiri, fostul preşedinte Traian Băsescu a avut şi meritul de a-i pune cu botul pe labe pe liderii de sindicat tupeişti. Unii chiar au ajuns după gratii iar Marius Nistor dispăruse subit din viaţa publică, ştiindu-se cu multe păcate pe conştiinţă.
De cum a venit la guvernare PSD-ul, toii liderii de sindicat s-au înviorat şi au ieşit la atac în haită asupra bugetului naţional trăgând fiecare câte o bucată din el pentru a-şi mulţumi membrii de sindicat, toţi bugetari, cu câte o majorare de salariu sau alte suplimente financiare. Iată că acelaşi Marius Nistor, lucrând la subsol cu bătrânica în prag de senilitate Ecaterina Andronescu, a pus la cale pentru cei din învăţământ şi câte o pensie de serviciu cu drept de transfer asupra urmaşilor precum la veteranii şi văduvele de război.
Avem pensii speciale şi de serviciu la magistraţi, la poliţişti, la militari, la energeticieni, la mineri, la ceri din aviaţia iar mai nou la parlamentari şi aleşii locali. Mai avem pensii speciale pentru membrii Uniunii Scriitorilor din România, a Uniunii Artiştilor Plastici, a artiştilor iar recent şi pentru jurnalişti. Ca să se pună la adăpost de critici în spaţiul public, parlamentarii i-a cumpărat pe jurnalişti oferindu-le o lege a pensiilor speciale promulgată e preşedintele Klaus Iohannis la sfârşitul lunii aprilie.
Aşa se explică complicitatea presei cu parlamentarii când vine vorba de pomeni electorale din bugetul public. Doar voci izolate din presa românească mai îndrăznesc să critice risipa de bani publici pe pensii speciale şi de serviciu dar şi acestea o fac în regim de ştire şi nu critic şi de atitudine.
În România, în sistemul privat muncesc în jurul a trei milioane de angajaţi care contribuie la fondul asigurărilor sociale. Exact aceştia primesc pensia calculată după formule care să le acorde sume cât mai mici, după ce au contribuit vreme de peste 40 de ani de muncă.
În cei patru ani de guvernare social-democrată, pensionarii n-au beneficiat de niciun leu majorare, doar ce li s-a cuvenit din indexarea anulă în raport de rata inflaţiei. Fondul actual de pensii nu va mai putea face faţă plăţilor şi atunci va trebui ca guvernul să aloce sume în completare de la bugetul de stat, reducând sumele destinate dezvoltării.
Toate aceste pensii speciale şi de serviciu la diverse categorii de bugetari sunt decizii politice luate în dispreţul celor care muncesc în sistemul privat. Cu toate acestea, pentru că n-au lideri de sindicat vocali precum Marius Nistor, aceşti angajaţi continuă să muncească pentru a se alege la bătrâneţe cu o pensie derizorie şi nu ies în stradă să protesteze.
Poate măcar la toamnă, când vin alegerile parlamentare, să iasă la vot şi să dea de pământ cu gaşca de politicieni corupţi, strânşi uniţi sub faldurile steagului PSD. Altfel, social-democraţii le vor pune pielea pe bâţ dacă vor mai guverna încă patru ani de acum înainte . Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cerinţă indecentă
Horoscopul săptămânii 27 iunie – 3 iulie 2016
De ce toate aceste belele pe capul nostru?
La Văsinești, dictatura PSD-ului a înăbuşit democraţia
Botoşăneanul Iftimie vrea ca MuViCC să fie organizat de celebrul profesorul Bossi
Botoşani, judeţul ajuns pe mâna năpârcilor roşii
Ioan Rotundu
Să-l întâmpinăm pe campionul nostru cum se cuvine!
Redacţia Jurnalul vă informează
O prioritate pe agenda de lucru a primarului Cătălin Flutur
Botoşani: Reacţie promptă a celor de la „Schnell Leitung” SA
Ruşinarea neruşinării
Lumea lu' Rotundu: Păltiniş - Constituirea noului Consiliu local
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog