Vestea că Biroul Electoral de Circumscripţie Dâmboviţa a interzis sloganul USR – PLUS „O Românie fără hoţie” ca să mai poată fi folosit ca mijloc de campanie electorală a stârnit consternare, derută şi, în final, vii proteste din partea conducerii USR care a anunţat că va contesta decizia BEC Dâmboviţa la Biroul Electoral Central Bucureşti.
Practic, prin decizia pronunţată BEC Dâmboviţa a blocat USR – PLUS să-şi prezinte pe raza judeţului Dâmboviţa programul cu care vor să ajungă la guvernare, pentru că acest program cuprinde capitole intitulate „Fără penali în funcţii publice”, „Fără pensii speciale”, „Cetăţenie digitală”, „Împădurim România şi combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor”.
Cei care au contestat cu multă vehemenţă la BEC Dâmboviţa sloganele electorale ale USR au fost cei din PSD Dâmboviţa. Este ştiut că judeţul Dâmboviţa este un fief al PSD, judeţul fiind măcinat de corupţie iar conducerea PSD l-a susţinut pe Liviu Dragnea cu toate mijloacele pe care le-a crezut de cuviinţă, acum trecând de partea noului lider Marcel Ciolacu.
Dacă avem în vedere că preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie este un judecător, atunci decizia luată de acesta devine şi mai interesantă şi merită să se cunoască public cine este acest judecător şi care este parcursul său profesional de până acum.
Aşadar, preşedintele BEC Dâmboviţa este judecătorul Constantin Dragoş Popoiag (foto), nimeni altul decât preşedintele Tribunalului Dâmboviţa. Ajuns în această funcţie în anul 2013, pe timpul Guvernului Ponta, judecătorul a rămas în funcţie până astăzi, probabil fiind utilă pentru PSD păstrarea sa în funcţie.
Popoiag a încercat în viaţă mai multe combinaţii menite să-l propulseze în funcţii importante în plan naţional. În februarie 2014 a încercat să devină membru în CSM, părând să aibă sprijinul ministrului Justiţiei de atunci Robert Cazanciuc, acum preşedintele interimar al Senatului din partea PSD. N-a reuşit dar nici n-a renunţat în a încerca să se facă cât mai remarcat de guvernele PSD.
Când Dragnea a iniţiat legea pensionării judecătorilor la vârsta de 45 de ani şi o vechime de 20 de ani, Popoiag a aplaudat iniţiativa lui Dragnea iar când ministrul Justiţiei Tudorel Toader a cerut amânarea aplicării legii pentru că rămâneau instanţele de judecată fără judecători, Popoiag, împreună cu soţia sa judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a opus cu vehemenţă deciziei lui Toader. De notat că în anul 2019 familia Popoiag a realizat un venit de 553 mii lei.
Când în martie 2019 Dragnea şi Iordache au început masacrarea legilor justiţiei, judecătorul Popoiag a semnat o petiţie prin care condamna atitudinea judecătorului clujean Cristi Danileţ care a sărit în apărea legilor justiţiei şi a creat forme de protest la nivel de ţară, precum protestele pe scările tribunalelor.
Aşa privite lucrurile, acum devine mai clară relaţia judecătorului Popoiag cu PSD Dâmboviţa, şi nu numai, şi de ce a dat decizia BEC de interzicere a folosirii de către USR a sloganelor electorale care sunt de fapt capitole din programul de guvernare.
La Dâmboviţa, preşedintele Tribunalului, ajuns, nu întâmplător, preşedintele BEC pentru alegerile parlamentare, consideră sloganul „O Românie fără hoţie” va fiind unul defăimător pentru că aşa i-a cerut PSD-ul. Altfel spus, judecătorul se simte deranjat de acuzarea publică a hoţiilor care se produc în întreaga ţară, aşa că foloseşte legea în a le apăra.
Mai este supărat judecătorul şi pe sloganul „Fără penali în funcţii publice”, aşa că le-a interzis celor din USR folosirea în spaţiul public a pancartelor cu aceste slogane. Decizia judecătorului Popoiag este dovada că PSD-ul a controlat şi continuă să controleze justiţia iar cei din CSM, care ar fi tr4ebuit să deschidă imediat o anchetă, au preferat politica struţului.
Nici actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, n-a avut vreo reacţie de protest, probabil că liberalilor fiindu-le pe plac decizia judecătorului, USR fiind în ascensiune în preferinţele electoratului iar PNL în cădere liberă.
Judecătorul Popoiag este născut în anul 1070, deci are rădăcinile educaţiei în sistemul comunist, aşa că apropierea sa de socialiştii din PSD este explicabilă. PSD are frică de USR şi caută să-i şicaneze cât mai mult să-i discrediteze. Un judecător ca Popoiag este un bun paznic la bostănăria PSD-ului, bostănărie în care penalii, hoţia, impostura, ipocrizia, incompetenţa cresc ca din apă. Cum rămâne cu interdicţia magistraţilor de a fi înregimentaţi politic? Rămâne aşa cum ştim şi vedem cu toţii. Părerea mea!