Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12400
De la 07 Ianuarie 2003
122872467
Editorial

Furia lui Vadim, văzută de la Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 16 June 2013, 23:00
Sâmbătă seară, Corneliu Vadim Tudor, preşedintele Partidului România Mare, a umblat turbat de la o televiziune la alta, spumegând împotriva celor din partid care l-au suspendat în urma unei Plenare extraordinare a partidului desfăşurată la Sala Parlamentului din Bucureşti.
Vadim neagă că cele hotărâte în Plenară ar avea vreo putere juridică asupra sa şi că toată acţiunea este una pusă la cale de PSD prin Viorel Hrebenciuc iar la mijloc se află pusă la bătaie suma de 2,2 milioane euro.
Interesul PSD-ului ar fi să-l pună pe Vadim Tudor la alegerile eurparlamentare de anul viitor în imposibilitatea de a mai candida dar şi pentru a avea alături un partid care ar putea să-i fie de folos în situaţia în care se va rupe Alianţa USL. Modul în care Vadim Tudor s-a exprimat împotriva celor din propriul său partid a fost unul extrem de jenant pentru pretenţia sa de a fi o personalitate a vieţii noastre culturale cu impact şi în plan internaţional.
Stă în caracterul acestui politician de a jigni pe oricine îi stă în cale sau nu se supune voinţei sale.
De exemplu, l-a făcut de tot rahatul pe suceveanul Gheorghe Acatrinei, fost senator PRM în două legislaturi, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. În vârstă de 80 de ani, Acatrinei a fost unul dintre susţinătorii de bază ai lui Vadim. Prietenia dintre cei doi este binecunoscută în PRM.
Vadim a fost în mai multe rânduri invitatul lui Acatrinei la Suceava şi a participat la sfinţirea mănăstiri din satul Cătinari, comuna Panaci, ctitorie a lui Acatrinei. Nevasta lui Acatrinei, „doamna Stela”, cum i se adresează Vadim, mai tânără ca soţul cu vreo 20 de ani, a fost invitata lui Vadim la vila acestuia din zona Braşovului.
Vadim n-a ţinut cont de această prietenie şi l-a porcăit sâmbătă pe Acatrinei, cum i-a venit la gură, pe la toate posturile de televiziune pe unde a fost invitat. N-a scăpat nici trimisul la Plenară de la Botoşani, un tânăr dorohoian care deţine o şcoală de şoferi, de unde Vadim l-a etichetat „şoferul de la Botoşani”.
Curvă bătrână în politică, Eugen Niţură, cel care conduce acum la Botoşani destinele PRM, l-a împins în ţeava tunului pe dorohoian, el aşteptând să vadă încotro va bate vântul.
Cert este că în PRM domneşte o stare de nemulţumire mai veche, mai ales că Vadim n-a mai convocat o Plenară sau un Congres de mai mult timp şi nici n-a acceptat vreo analiză de partid în urma alegerilor locale şi parlamentare de anul trecut.
Nu ştiu cât de statutară a fost Plenara de sâmbătă de la Sala Parlamentului din Bucureşti şi ce putere juridică va avea decizia de suspendare a lui Vadim din funcţia de preşedinte dar sunt convins că PRM a ajuns pe marginea prăpastiei şi va fi înghiţit cu certitudine de PSD.
Gurguţatul lui Vadim că are înregistrat la OSIM numele partidului pe numele său n-are valoare juridică pentru persoana Vadim. Partidul este o asociere de persoane în baza unei doctrine sau ideologii publice, partidul este persoană juridică de subiect public şi nu poate deveni proprietatea unei persoane fizice. Denumirea înregistrată la OSDIM fereşte partidul de înfiinţarea altuia cu aceeaşi denumire dar nu înseamnă că PRM este proprietatea personală a lui Vadim Tudor.
Pierzându-şi calitatea de preşedinte, el nu mai poate reprezenta partidul iar cel care-i va lua locul va deveni şi beneficiarul denumirii înregistrată la OSIM. Vadim ştie acest lucru dar stă în firea sa, în caracterul său de a ataca cu tupeu pentru a-şi descuraja adversarul.Profilul politic al lui Vadim nu se deosebeşte cu nimic de cel al actualilor politicieni. El va sfârşi înghiţit de un peşte mai mare, înregistrat la OSIM sub numele de PSD.
Nu mă îndoiesc că în spatele acţiunii din PRM stă PSD-ul dar însă ar fi prematur să stabilim ce interese are. În momentul de faţă pe eşichierul politic românesc situaţia este complexă. Alianţa USL stă să se destrame şi atât PSD cât şi PNL vor să-şi consolideze poziţia în Parlament dar şi în faţa electoratului. PRM are un segment de votanţi care activat printr-o emoţie puternică de tip naţionalist poate deveni un potenţial de voturi ce poate aduce un câştig semnificativ celui care ştrie să-l folosească.
Viorel Hreebenciuc este cunoscut ca un bun negociator şi orchestrator al unor scenarii care să aducă câştig politic PSD-ului. Câtă vreme PSD va fi la putere, costul consolidării puterii sale politice nu contează. Are vaca lapte! În ce-l priveşte pe Vadim, lipsit de putere politică nu va mai însemna nimic pentru nimeni. Părerea mea !

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Tristeţea lui Gheorghe
Maria Grapini primite feneilor 10 mii euro de afacere
riteriile de încadrare în grad de handicap modificate
OMD criticat de ING-uri ca fiind inuman
Lumea lu' Rotundu: Scandal la asociaţie
Botoşani/Hliboca: Românii au învins naţionalismul ucrainean
Statului lui Eminescu a fost dezvelită
Jurnalul unuia dintre oamenii de încredere ai lui Hitler a fost descoperit după 70 de ani de căutări
Un contract avizat de un director din Ministerul Sănătăţii cu o firmă suspectat de corupţie
Alune americane
Botoşani: Sindicatul Pensionarilor a reputat o victorie lipsită de lauri
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 16.06.2013
Anunţ Primăria Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog