Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
16116
De la 07 Ianuarie 2003
73908683
Editorial

Gaşca politică n-a putut fi spartă

  • Ioan Rotundu
  • 27 June 2010, 23:00
Ieri, la conferinţa judeţeană a PSD Botoşani, preşedintele Gheorghe Marcu a fost reales în funcţie cu 301 voturi din cele 462 valabil exprimate. Restul voturilor , de 161, le-a primit Mihai Baltă. Ce s-a întâmplat ieri în sala de conferinţă a PSD era de aşteptat. Partidul a încăput pe mâna unei găşti politice care a prins rădăcini adânci şi care n-are nimic în comun cu electoratul botoşănean, în numele căruia, susţin cei din gaşcă, acţionează,
Gaşca este formată din Gheorghe Marcu, preşedintele de paie, care stă sluj în faţa lui Macaleţi, nelegitimul (!?( fiu al acestuia şi cunoscut interlop botoşănean Răzvan Rotaru, fostul muncitor şi apoi funcţionar la Ujecoop Botoşani Gheorghe Văzdoagă şi alţi trepăduşi care se mulţumesc cu resturile de la masa ospăţului celor barosani.
Regretabil este faptul că această gaşcă politică ce s-a format pe criteriu de reciprocitate personală a fost susţinută de către tânărul profesor dorohoian şi deputat PSD Andrei Dolineaschi. Chiar nu-l înţeleg pe acest tânăr care în decembrie 1989 avea doar 14 ani, deci nu era otrăvit de ideologia comunistă şi nici intrat în capcanele Securităţii pentru a fi recrutat informator.
Dolineaschi l-a susţinut pe Marcu cu toată zona Dorohoiului. Mă aflam vineri la hudeşti şi discutam cu primarul social-democrat Viorel Atomi despre cum va vota duminică la conferinţa PSD. Mi-a spus clar că merge cu Dolinească şi că va vota cu Marcu. N-a avut argumente de ce va vota cu Marcu. Pur şi simplu aşa i-a spus Dolineaschi, un fel de lider al zonei.
La-m atenţionat pe Baltă, printr-un comentariu pe blogul mei, că fostul ofiţer de Securitate Mihai Darie îl lucrează. Ori, Darie, este în tandem cu Marcu, suspectat de fost turnător la Securitate, dar şi cu Dolineaschi, care a fost om de încredere al lui Geoană.
Ştiam de vineri că Baltă n-are şanse de a fi ales, dar speram că prezernţa la conferinţă a lui Victor Ponta va aduce un suflu nou celor din sală şi delegaţii îşi vor reorienta votul, aşa cum s-a întâmplat şi la Congresul PSD, când Geoană a pierdut preşedinţia partidului pe ultimii metri. Mai mizam pe faptul că Marcu a plecat la Congresul PSD pentru a-l vota pe Geoană, iar Ponta va ţine cont de acest lucru. Numai că Ponta s-a împăcat cu situaţia din sală şi n-a avut nici o reacţie cum că l-ar dori preşedinte pe Baltă. Ce să mai înţeleg?
Când Ponta a fost ales preşedintele PSD, am sperat că acest partid se va reface ca imagine publică şi va redeveni principala forţă politică a României. De la Congres a trecut ceva timp, dar Ponta n-a schimbat cu nimic vechile mentalităţi care domină partidul.
L-am urmărit şi în acest duel putere-opoziţie privind criza economică. În afara măsurilor populiste, Ponta n-a adus nimc nou în disputa politică pe această temă. Ceva nu funcţionează în PSD şi este păcat. Nu putem ieşi din criza economică cu pomeni publice. Are dreptate premierul Boc când a afirmat că ajutoarele sociale ajung la şmecherii care n-au muncit în viaţa lor. Iau ca exemplu judeţul nostru. În comunele unde avem primari PSD, cei care beneficiază de ajutoare sociale sunt cu sutele. Nu mai departe comuna Coşula, unde 50% din populaţie este asistată social.
Este normal ca partidele de opoziţie să critice puterea, dar în cazul crizei economice critica nu-i suficientă. PSD şi PNL mai trebuie să vină cu un program anticriză. Să-l facă public şi să ne dea garanţii că este viabil. Iar de Guvernul Boc nu-l va aplica, ar fi pentru noi motivul să ieşim în stradă şi să-i spulberăm de la putere.
Realitatea este alta. Nici puterea, nici opoziţia n-au demonstrat capacităţi politice şi organizatorice de a depăşi criza economică. Se acţionează pompieristic, după cum visează noaptea preşedintele Băsescu. Iar opoziţia reacţionează numai după ce Băsescu îi impune vuvuzelei sale Boc câte o măsură tâmpită şi contra intereselor economiei ţării.
Revenind la PDS Botoşani, gaşca politică formată din Gheorghe Marcu, Costică Macaleţi, Răzvan Rotaru, Gheorghe Văzdoagă va continua să-şi promoveze propriile interese care n-au nimic comun cu interesele noastre. Îi recomand lui Mihai Baltă să se retragă definitiv din PSD. N-are a-şi asocia numele şi trecutul cu această gaşcă. La fel le recomand şi celor care mai au o fărâmă de orgoliu, o fărâmă de pretenţie că sunt intelectuali şi să i-a exemplul Manuelei Zarug. Să plece din această troacă cu lături ce emană mirosuri pestilenţiale de politicieni ticăloşiţi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Zv SOMAX, luni, 28 iunie
Bancul zilei: Politicianul şi relaţia cu nevasta
Bucătăria Jurnalul: Borş de spanac
Summitul G20. Va fi bine, dar nu se ştie când
taxa bancară se va aplica “undeva, cândva”de-acum, fiecare pe sabia lui
Oricine este capabil de muncă în ţara asta trebuie să muncească...
şmecherii trebuie să dispară
Istoria şi evoluţia deciziilor din 2008 încoace
sau cum dispare încet din comunicate reforma sistemului financiar
Emil Boc nu admite să nu fie ascultat când vorbeşte
el s-a simţit, deranjat de o discuţie între autorităţile brăilene, în timpul videoconferinţei:
Ford vrea să facă la Craiova 1000 maşini/zi
din cauza infrastructurii nu le poate livra
Liberalii cer Avocatului Poporului să conteste la CCR majorării TVA
Biserica din Batania, afectata de grindina
Moscova îşi asmute slugile de la Chişinău împotriva lui Ghimpu
Gheorghe Marcu reales preşedinte al Organizaţiei PSD Botoşani
Prezenţa lui Victor Ponta la Botoşani n-a fost una de impact
Când prefectul nu-i acasă, şefii de deconcentrate…
Autorul unei tâlhării, reţinut de poliţiştii botoşăneni
Colegiul Medicilor consideră noul preţ de referinţă la medicamente antipacient
Spitalele din Botoşani au devenit mai sigure la infecţiile nozocomiale
Descentralizarea spitalelor împarte medicii în două tabere
Azi, Bac la limba şi literatura română
DSP Botoşani stă cu ochii pe inundaţi
Vadim a ouat un puişor
O treabă ţigănească
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă