Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Editorial
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25959
De la 07 Ianuarie 2003
97726200
Editorial

„Ghinion!” Dar pentru cine?

  • Ioan Rotundu
  • 22 November 2021, 15:42
După zile şi nopţi de negocieri, precum în vremurile când bandiţii din codri prădau câte un şir de care negustoreşti şi se certai de la împărţirea prăzii, , bandiţii moderni ai clasei politice româneşti din PSD, PNL şi UDMR şi-au împărţit şi ei prada.
Chiar dacă la masa negocierilor s-au aflat bandiţii moderni, culorile lor politice fiind aceleaşi, adică gri-cenuşii, starea lor sufletească a fost diferită. Ungurii au negociat mereu cu gândul că sunt mai aproape ca oricând de a-şi vedea îndeplinit visul unui Ţinut Secuiesc autonom faţă de România şi vasal Ungariei.
Socialiştii au venit la negocieri cu gândul ascuns de a prelua, cât mai curând posibil, întreaga putere politică şi decizională la nivel de România, ei având experienţa necesară de a guverna singuri, adică de a fura fără a mai face parte şi altora.
Liberalii, nevolnicii istoriei postdecembriste a politicii româneşti, au avut vremelnic puterea în mână dar n-au ştiut cum s-o folosească. Făcând la guvernare alianţă cu USR, ei au constatat că nebunaticii din acest partid care pretind, î n opinia mea justificat, de a fi un partid de intelectuali, nu vor să fie părtaşi la hoţie.
Aşa că le-a făcut papucii din Guvern şi s-au orientat către socialiştii cu care au mai furat împreună. Numai că,m lipsiţi de experienţa necesară în organizarea furtişagului, ei au devenit o pradă uşoară pentru socialiştii care le-au luat jucăria puterii şi le-au lăsat să morsoace doar o suzetă prin care vor inspira suficient aer să se umfle şi să crape, lăsând prostia şi nevolnicia care-i caracterizează să triumfe.
Aceste negocieri mizerabile s-au purtat pe fondul unor atacuri reciproce prin care liberalii i-au făcut pe socialişti piaza rea a românilor iar socialiştii pe liberali „proasta târgului”, adică nepricepuţi în a guverna şi oferi românilor „binefacerile” de care s-au bucurat pe timpurile guvernării socialiste.
La aceste spurcări reciproce s-a alăturat şi şeful bandei, preşedintele Klaus Iohannis care, de la tribuna de la Cotroceni lătra că „roşii” au nenorocit ţara şi că ei sunt duşmanul de moarte al viitorului fericit al românilor.
Mai mult, acelaşi preşedinte i-a speriat pe români că „roşii” vor să dea Ardealul ungurilor, aşa că el va sta de pavăză să nu se întâmple această nenorocire care ar distruge unitatea teritorială a României, unitate consfinţită prin Constituţia ţării.
Când şeful bandei s-a lămurit că nu se poate guverna cu un USR ce nu se lasă condus pe calea ascunsă a guvernării, adică a hoţiei, s-a implicat direct în a desface şi reface coaliţia de guvernare, întorcând-o ca la Ploieşti, adică USR-iştii sun duşmanii ţării iar „roşii” partidul de nădejde dispus să se sacrifice pentru binele ţării participând la o guvernare alături de liberali.
Şmecheri cum sunt, socialiştii au ştiut cum să-i încânte pe liberali ca să le ia jucăria puterii, lăsându-le doar nişte tinichele vopsite colorat pentru a fi atractive lor.
Aşa cum nemuritorul Caragiale a consfinţit prin schiţele sale principiul etico-moral al politicienilor români „Pupat Piaţa Independenţei”, şeful bandiţilor, adică preşedintele Iohannis, a lins mizeria aruncată asupra „roşilor” şi le-a pupat fesele când s-a convins că negocierile s-au sfârşit în aplauzele nemuritorului Caragiale care, din Eternitatea ce ne paşte pe toţi, a strigat bucuros „Pupat Piaţa Independenţei!”
. Cândva preşedintele Iohannis a rostit la adresa socialiştilor ironicul „Ghinion!”. Acum îl poate rosti din nou, dar pentru poporul român care se uită stupefiat pentru că, una au votat şi cu altă guvernare s-au ales. Soluţia? Din nou în stradă, cei care vom mai rămâne pe acasă! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 22 – 28.11.021
Bancul săptămânii: Simbolul iubirii
Nobleţea blestemului de-a bea vin
Ioan Rotundu
Ce posturi și-au revendicat PSD, PNL și UDMR în Parlament și la nivel local
Portofolii și oamenii cheie din noul Guvern
Cum la DIICOT Boto;ani s-a dosit un important denunţ privind contrabanda cu ţigări
Ioan Rotundu
Corupţia, relaxată, îşi bea cafeaua cu magistraţii corupţi (II)
Cum la DIICOT Boto;ani s-a dosit un important denunţ privind contrabanda cu ţigări
Lumea contrabandei cu ţigări este plină de pericole
Ioan Rotundu
IN ATENTIA CETATENILOR
RO 9+ Cât de lungă va fi viaţa Guvernului Ciucă?
Oradea – Salonul Millesime
Lumea lu Rotundu Cetatea Oradei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă