Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10055
De la 07 Ianuarie 2003
114768488
Editorial

Greu de învins!

  • Ioan Rotundu
  • 19 June 2012, 23:00
Presa nu mai dovedeşte să consemneze gafele şi erorile de guvernare ale USDL în general şi ale premierului Victor Ponta în special. Până şi presa internaţională a constatat că Guvernul Ponta din România este o sursă de evenimente care fac deliciul Uniunii Europene şi mai departe peste Ocean.
În infatuarea, aroganţa şi impertinenţa sa Victor Ponta ne anunţa că a creat cel mai cinstit guvern postdecembrist. Ca jurist şi cu titlul ştiinţific de „Doctor” ar fi trebuit să ştie definiţia termenului „cinstit” atunci când este folosit cu conotaţie juridică şi de administraţie publică. Dar, se pare, că trăsăturile sale de caracter enumerate mai sus, adică infatuat, arogant şi impertinent nu-i permit o anumită profunzime în domeniul ideaticii pe teme juridice.
Dovadă că nu numai teza sa de doctorat a fost plagiată ci şi trăsăturile sale de caracter sunt plagiate, copiate de la un personaj pe care şi l-a ales ca model.
Şi ce personaj politic putem regăsi în trăsăturile de caracter ale lui Ponta decât pe mentorul său politic, iar acum aflăm că şi juridic, Adrian Năstase.
Până mai acum trei zile credeam că cel mai nevolnic guvern pe care l-a avut România postdecembristă a fost cel condus de Radu Vasile. Iată că Guvernul Ponta s-a dovedit a fi cel mai nevolnic din toate punctele de vedere.
Un guvern de personalităţi care şi-au construit cariere profesionale bazate pe titluri ştiinţifice şi onorifice obţinute prin furturi intelectuale. Un guvern incompetent atât în domeniul administraţiei publice cât şi mai ales economic. Un guvern care şi-a făcut o prioritate din acapararea puterii prin schimbarea din funcţie a conducătorilor unor instituţii guvernamentale, inclusiv din domeniul cultural. Un guvern care a minţit o ţară întreagă prin faptul că odată ajuns la putere n-a realizat nimic din ce a promis în opoziţie.
Am ajuns de râsul lumii şi nici măcar în al 12-lera ceas Victor Ponta n-a înţeles că este compromis total şi că demisia i-ar mai salva ceva din bruma de onoare de care se mai bucură pentru o zi, două.
Numai că în loc să demisioneze, mânat de ambiţiile sale de putere şi prizonier al însuşirilor plagiate de la Năstase, Ponta nu va demisiona decât numai după ce scandalul va lua proporţii internaţionale iar România va fi făcută de râs pentru o lungă perioadă de timp.
Ion Iliescu n-a putut fi învins de firava democraţie românească şi n-a răspuns pentru faptele sale din timpul mineriadelor. Ne-a învins el pe noi. Nicolae Văcăroiu n-a răspuns pentru jaful la care a fost supusă economia românească în perioada cât a fost premier. Adrian Năstase nu va răspunde pentru că ne-a vândut celor de la OMV şi Bechtel. Adrian Severin, prins cu mişmaşuri prin Parlamentul European n-a demisionat pentru a-şi salva bruma de onoare pe care o mai avea. Eu cred că nici Ponta nu va demisiona.
Rodica Stănoiu, fost ministru al Justiţiei a fost descoperită informatoare a Securităţii. S-a mutat de la PSD la PC; să fie alături de celălalt informator Dan Voiculescu. Nici ei n-au putut fi învinşi de puterea legii.
Acum, scoasă ca din sicriu, Ecaterina Andronescu se pregăteşte să preia fotoliul ministerului Educaţiei. Cioclul învăţământului românesc a mirosit că mai sunt ceva resturi de descompus şi vrea să-şi ducă opera la bun sfârşit.
Astfel de oameni, veniţi din „iepoca de aur” sau care au avut mentori din acea perioadă nu pot fi învinuiţi pentru că ei n-au simţul măsurii de nici un fel. Ei au un singur ţel: puterea absolută. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dialog conjugal
Şoarecele numit „zastoi”
Petru Bogatu
Perseverenta doctorului Ponta si precedentul Adrian Severin
Vladimir Tismăneanu
Victor Ponta zicw că are premonitii ca Basescu
Ecaterina Andronescu va fi ministru
Camera Deputatilor elimina cele doua functii de vicepresedinti de la ICR
Presa internationala despre presupusul plagiat al lui Victor Ponta
Le Figaro: un veritabil blestem al plagiatului loveste guvernul roman, de aceasta data la varf
Profesorul Diaconu nu este interesat că a fost plagiat de Ponta
Petrom nu vede o independenţă energetică a României Petrom va investi
Studenți în practică la Modern Calor
Botoşani: Ţurcanu dă iama prin personalul de la Nova Apaserv
Sorin Clim aspiră la şefia Drumurilor judeţene
Ţurcanu îşi amenajează biroul după gustul său estetic
Ovidiu Portariuc a participat la„Raţiu Friends and Family Week-end”
Lupta pentru expert în management educaţional continuă
MS a publicat o nouă listă privind duratele de spitalizare
Botoşani: IŞJ sărit pentru a doua oară la repartizarea de microbuze
Bacalaureatul anilor viitori, decis prin chestionare
Autorul articolului din "Nature" despre Ponta
Nu avem niciun dubiu privind plagiatul. Sursele revistei nu au fost influentate politic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă