Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19999
De la 07 Ianuarie 2003
122880066
Editorial

Gunoierul lui Băsescu

  • Ioan Rotundu
  • 12 September 2010, 23:00
Deputatul democrat-liberal Silviu Prigoană şi cu un grup mic de lichele portocalii vor să reducă la tăcere presa care nu cântă în strunele portocalii ale preşedintelui Băsescu. În acest sens, Prigoană a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care presa scrisă şi edlectronică să nu mai poată exista decât numai dacă obţine licenţă, adică aprobare de la CNA.
Primul gunoier al capitalei, căci acesta este Silviu Prigoană, colectorul gunoaielor produse de bucureşteni vrea astfel să reintre în graţiile preşedintelui Băsescu, graţii care-i lipsesc de o bună bucată de timp. Chiar dacă în Constituţia României stă scris clar că în ţara noastră este garantată libertatea înfiinţării oricărui gen de presă, „Gunoierul” lui Băsescu trece peste prevederile constituţionale şi cere parlamentarilor să voteze o lege neconstituţională.
Cerinţa lui Prigoană nu trebuie să ne mire, de vreme de premierul Emil Boc şi-a început cariera de prim ministru al României emiţând mai multe ordonanţe guvernamentale neconstituţionale. Însă la acest moment datele problemei sunt altele. Boc a iniţiat o lege pe care parlamentarii au votat-o şi preşedintele Băsescu a promulgat-o, prin care orice lege declarată neconstituţională la Curtea Constituţională a României nu-şi mai suspendă aplicabilitatea.
Mai pe înţeles, parlamentarii portocalii majoritari vor vota legea lui Prigoană, iar opoziţia sau societatea civilă care o vor ataca la Curtea Constituţională nu vor mai obţine suspendarea legii. Aşa că la Curte procesul poate dura şi doi ani, lui Băsescu nu-i va păsa de vreme ce legea se va aplica iar presa ostilă intereselor sale va fi redusă la tăcere.
Când a fost arestat Dan Diaconescu am scris un comentariu prin care am avertizat public, pe români şi cei din mass media, că nu mita primită de Diaconescu este miza procurorilor, ci scoaterea lui Diaconescu din dispozitivul mediei anti-Băsescu. Mai spuneam atunci că urmează realitatea Tv şi Antenele lui Voiculescu.
Am avut dreptate, ca în multe alte cazuri. Vântu a fost arestat iar Realitatea Tv este în prag de a se destrăma. Nu problema FNI şi a lui Popa sunt cauzele arestării lui Vântu. Căci dacă se dorea dreptate în cazul FNI, Vântu era demult alături de Ioana Vlas. FNI şi Nicolae Popa, fostul director FNI sunt doar pretextele arestării lui Vântu. Motivul real este reducerea la tăcere a Realităţii TV.
Cu Dan Voiculescu, preşedintele Băsescu are o problemă. O mare problemă! Nu-l poate aresta, nu-l poate umili pe la DNA pentru că are o poziţie politică puternică şi Antenele sale sunt bine situate în preferinţele românilor. Aşa că Băsescu a aplicat o altă tactică. L-a pus pe „Gunoierul” partidului să iniţieze un proiect de lege prin care presa să fie licenţiată şi obligată să nu mai critice decât în anumite condiţii. Dacă această lege va fi votată Antenele lui Voiculescu nu vor mai emite sau vor emite numai cum vrea Băsescu şi ai săi portocalii.
Ticălos fără pereche, Băsescu şi-a dat seama că media românească este dezbinată. Aşa că în ticăloşia sa a început s-o atace pe bucăţi, începând cu OTV şi continuând cu Realitatea Tv. Când Diaconescu a fost arestat, Antenele şi pretinsul reper moral al presei româneşti postdecembriste care este Cristian Tudor Popescu s-au lepădat de Diaconescu. Asta şi aştepta Băsescu. Pentru el a fost semnalul că presa este suficient de dezbinată ca s-o poată supune voinţei sale.
Prigoană n-a făcut decât să-şi arate propria ticăloşie, să-şi reconfirme statutul de ticălos portocaliu şi să se gudure din nou la sânul lui Băsescu. Despre moralitatea şi carierismul lui Prigoană sunt multe de spus. Ştiu despre el lucruri despre care presa naţională n-a fost în stare să le afle şi să le dezvăluie. Nu m-aş mira ca Băsescu să-l invidieze pe Prigoană că-i mai ticălos ca el.
Până una, alta aşteptă cu interes ce se va întâmpla cu proiectul de lege al lui Prigoană. Sper ca măcar de această dată cei din media naţională să realizeze că Băsescu nu glumeşte. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Hoeoscop
Bancul zilei: Dilemă psihiatrică
Program Tv SOMAX, luni, 13 septembrie
Învăţăturile lui Marcu către botoşăneni
Prietenii şi pacienţii Clinicii Novaoptic sunt încântaţi de noul format al site-ului
Bucătărie incendiată de o sobă supraîncălzită
A ars mai mult decât şi-a plănuit
Salut de deschidere a anului şcolar din partea CJE
27 de medalii şi premii speciale la Salonul de Inovaţii de la Moscova
Tabără pune impozit pe teren mascat prin amenzi
asta în loc de facilităţi pentru ţăîranii care n-au cu ce-şi cultiva pământul
ANAF a instituit sechestru pe terenuri si instalaţii ale Rompetrol
„M-am realizat profesional in Italia”
Preşedintele Moldovis s-a răfuit public şi cu Chiru şi cu prefectul
Liberalii ne recomandă să creştem animale portocalii
numai aşa vor avea voie să pască
Fetiţă de doi ani accidentată de căruţă
Anul şcolar începe într-o atmosferă plină de dramatism
Opinii diverse privind trimiterea medicilor buni în sistem privat
Dr. Vlad speră să-şi păstreze funcţia de director, dar nimic nu-i sigur
Primul agricultor Manole susţine amenzile ministrului Tabără
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog