Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15012
De la 07 Ianuarie 2003
122875079
Editorial

Gura păcătosului Băsescu adevăr rosteşte

  • Ioan Rotundu
  • 23 September 2018, 20:25
Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook că opoziţia are un excelent prilej de a introduce în Parlament o moţiune de cenzură şi să trântească Guvernul Dăncilă, numai că liberalii şi cei care se consideră în opoziţie n-au o astfel de intenţie, ceea ce l-a determinat pe Băsescu să creadă că opoziţia face blat cu PSD-ul.
Într-adevăr, recentele disensiuni din PSD ar putea determina gruparea anti-Dragnea, care numără vreo 50 de parlamentari PSD, să voteze o astfel de moţiune de cenzură. Cu voturile liberalilor, ale UDMR, ale USR şi PMP, ale parlamentarilor care s-au dus spre Victor Ponta şi cu cei vreo 50 alăturaţi binomului Firea – Stănescu ar putea duce la demiterea Guvernului Dăncilă şi bloca multe din punctele planului lui Dragnea, mai ales în privinţa legilor justiţiei.
Ori, tocmai aceste legi ale justiţiei sunt chichirezul pentru care liberalii nu au interes să iniţieze o moţiune de cenzură ca să fie demis Guvernul Dăncilă. Până acum ei au iniţiat moţiuni de cenzură doar ca joc politic în faţa electoratului, ştiind de la bun început că moţiunile vor cădea.
Liberalii au penalii lor. Mulţi şi cu funcţii la vârful partidului. Dacă Ludovic Orban ar fi dorit cu tot dinadinsul să lupte pentru ca PSD-ul să nu poată masacra legile justiţiei, mai întâi şi-ar fi curăţat partidul de proprii penali. N-a făcut-o, dovadă că vorbele sale sunt pur şi simplu o imagine de opozant din spatele căreia s-ar bucura cu toţii ca legile justiţiei să fie adoptate.
Se vorbeşte tot mai des de refacerea USL. Refacerea se preconizează a fi înfăptuită alături de partidul lui Victor Ponta, aşa cum acest USL s-a format iniţial prin cuplul politic Crin Antonescu – Victor Ponta.
Ce nu vor să înţeleagă liberalii este că electoratul de dreapta nu-i va susţine într-o eventuală chemare la urne. Cel puţin nu în forma în care se prezintă astăzi. Marele necaz al electoratului de dreapta este că n-au cu vine vota. USR-ul încă se află în căutarea propriei identităţi politice. Sunt prea puţini ca să convingă un electorat puternic cum este cel de dreapta.
Speranţele sunt îndreptate spre Dacian Cioloş. Numai că acesta nu dă niciun semn de viaţă că ar ieşi la bătaie electorală. Stă timorat, tace din gură ca nu cumva PSD-ul, prin pârghiile pe care le are asupra justiţiei să-i blocheze legalizarea partidului. Probabil aşteaptă ca partidul să fie înregistrat legal, după care să treacă în ofensivă. Să nu vină prea târziu legalizarea partidului şi pentru el şi pentru noi.
Suntem în pragul unui dezastru economic iar PSD-ul ştie cel mai bine cât de gravă este situaţia. O ieşire de la guvernare le-ar conveni, dar numai după ce rezolvă problema legilor justiţiei şi a situaţiei penale a lui Liviu Dragnea. Trec şi ei printr-un moment critic, mai ales pentru Dragnea. Bătrânul marinar Băsescu a simţit că PSD-ul se poate prăbuşi măcinat din interior dar trebuie dat un bobârnac din afară. Actuala opoziţie nu-l va da. Poate strada. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
FABULA (unui bărbat inteligent)
Horoscopul săptămânii 24 – 30.septembrie 2018
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 21.09.2018
Lumea lu' Rotundu: Comoara dispărută
Averea Ralucăi Stâncescu pusă sub sechestru
Ioan Rotundu
Întâmpinăm Centenarul Unirii îmbrăcaţi în haine zdrenţuite
Ioan Rotundu
Treziţi-l pe Budăi! Omul aiurează rău de tot
Ioan Rotundu
George Enescu: Drama bătrânei Dumitraş cu final fericit
Ioan Rotundu
Procurorul Chihaia avuzat de dispariţiaunor documente din dosar
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 28.09.2018
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Dersca
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog