Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4547
De la 07 Ianuarie 2003
74974587
Editorial

Guvernul Ponta şi dezmăţul financiar

  • Ioan Rotundu
  • 23 May 2012, 23:00
De când a fost desemnat şi aprobat de Parlamentul României ca premier, Victor Ponta n-a dat vreun semn că este interesat de consolidarea economiei şi a sistemului financiar pentru a preveni noi dezastre sociale în cazul în care criza economică se va întoarce. În schimb, asistăm zilnic la decizii care conduc ţara spre un dezastru economic şi financiar.
Nu cred că era o prioritate a premierului să viziteze soldaţii din Afganistan, în condiţiile în care nimic nu mai este sigur în economia românească iar leul se devalorizează accelerat. Nu cred că este mai important cine reprezintă România la nivel de UE decât consolidarea economică a ţării. Cum nu este o prioritate pentru România să fie schimbat sistemul legislativ pentru a putea fi demis preşedintele României. Este o prioritate pentru Ponta şi Antonescu, pentru satisfacerea ambiţiilor lor personale de putere.
În timp ce Ponta şi Antonescu se luptă pentru acapararea totală a puterii în România şi apoi între ei pentru a se stabili cine este şeful, românii sunt supuşi unor noii biruri financiare iar clientele USL uşurată de tot mai multe taxe şi impozite.
Unde sunt acum bugetarii care în decembrie au ieşit în stradă pentru salarii mai mari? Să iasă şi acum, motivele fiind mult mai puternice decât în decembrie 2011. Devalorizarea leului înseamnă bani mai mulţi la rata de la bancă iar bugetarii sunt şi cei cu mai multe credite. Majorarea salariilor, fragmentat, se va face din iunie, dar a fost deja recuperată de mla Guvernul Ponta tot de la bugetari prin devalorizarea planificată a leului.
Tehnica devalorizării leului este o socoteală ştiută de Mugur Isărescu şi cei de la vârful BNR împr5eună cu premierul Ponta. BNR achiziţionează masiv euro pentru a devaloriza leul. Când va ajunge la pragul pe care şi l-au propus vor vinde valuta pe mai mulţi lei. Numai în ultima lună BNR a câştigat la un miliard de euro, prin devalorizarea leului cu 15 bani, 150 milioane lei.
Prin ministere miniştrii USL angajează consilieri şi secretari cu zecile. S-au luat banii de la primării, bani cu care urma să se participe la finanţări europene, şi se dau pe salarii la funcţionarii noi angajaţi prin ministere. Dar măgăria cea mai mare se pune la cale în aceste zile. Ministrul Mediului de Afaceri Lucian Isar a anunţat că lucrează la un act normativ pentru reducerea la zero a impozitului pe profit pentru profitul înregistrat în plus faţă de perioada anterioară.
Ştiţi cine va beneficia din plin de această facilitate fiscală? Vă spun eu: OMV.
În anul 2011 OMV a realizat un profit mai mare cu un miliard de euro faţă de 2010, pentru care a plătit impozit la stat 160 milioane euro. Cum şi în anul 2012 a realizat în primul trimestru profit mai mare ca cel din trim. I 2011, nu va mai plăti pe diferenţa de creştere niciun fel de impozit la stat. De ce vrea Guvernul Ponta un astfel de avantaj pentru OMV şi, desigur, celelalte firme care se vor încadra în prevederile legii?
Răspunsul trebuie căutat în contractul de privatizare încheiat sub Guvernul Năstase. Preşedintele Băsescu a încercat desecretizarea acestui contract dar n-a reuşit. OMV ne dictează preţul benzinei iar noi îl plătim pentru că aşa a vrut Guvernul Năstase şi acum Ponta. OMV scoate pe seama noastră un profit tot mai mare şi iată că Guvernul Ponta îl scuteşte şi de impozit.
Am informaţii că acesta este numai un început şi că Guvernul Ponta pregăteşte pentru anumite firme şi alte facilităţi fiscale iar pentru români noi taxe şi impozite disimulate prin devalorizarea leului şi prin preţ.
Bugetarii, cei care au dorit USL-ul la guivernare, să-şi asume acum responsabilitatea faptelor acestui guvern. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Municipiul Botoșani i-a fermecat pe italieni
Prefectul a căutat şefii şi a dat peste secretarele
Ovidiu Portariuc își ridică piețarii în cap
Radu Mazăre vine la Botoșani
Botoşani: Elevă condamnată pentru trafic de influenţă
Creste pragul TVA, deduceri la achiziţii auto, păcura colorată
Ministrul USL Lucian Isar lucrează la o scutire de impozit pentru firme
nu ne spune şi de unde se va acoperi gaura creată la buigetul de stat
Nemulţumirile celor de la catedră continuă
Încă nu se cunoaşte Planul de şcolarizare pentru 2012 - 2013
Credit bancar de la BERD, pentru lucrări la apă şi canalizare. Societatea Nova
Zona euro: surplus al contului curent de 9,1 mld. euro in martie
Germania propune şase piste pentru a relansa creşterea economică în Europa
Voi solicita Parlamentului să decidă cine va reprezenta România la reuniunile UE
Horoscop
Bancul zilei: Partida din pat
Dacă-i miercuri, e ziua bătăii de joc!
Ioan Rotundu
Caricatura zilei
Botoşani : Campania electorală văzută la faţa locului (IV)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă