Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6719
De la 07 Ianuarie 2003
123195656
pnl
Editorial

Hahalerele sindicale care l-au luat prizonier pe Mariniuc

  • Ioan Rotundu
  • 7 March 2021, 19:16
După seria de reportaje privind modul în care se derulează pe teritoriul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi contrabanda cu ţigări şi cum acţionează crima transfrontalieră cred că a sosit momentul, pentru o mai bună înţelegere a fenomenului infracţional, să ofer o serie de exp0licaţii lămuritoare.
Cred că cititorii au observat că instituţia ITPF Iaşi şi conducătorul ei, comisarul şef Victor Mariniuc, se află sub controlul nemijlocit al liderilor de sindicat ce formează Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Frontieră. De menţionat că acest sindicat nu este şi cel reprezentativ pentru poliţiştii de frontieră, ci doar op jucărie a liderului naţional Andrei Ioan Diugu.
Din informaţiile culese, practic acest sindicat intitulat ANPF condus de Diugu este un grup de presiune asupra şefilor ITPF-urilor din ţară, în mod special asupra lui Mariniuc de la ITPPF Iaşi pe care-l şantajează în stil mafiot. Aceşti lideri de sindicat, trei la număr, Adrian Diugu primul din fotografia de faţă, Dan Radu de la STPF Botoşani cel din mijloc şi Florin Zlate de la STPF Iaşi ultimul, cu toţii agenţi de poliţie, adică cu o educaţie profesională şi de cultură generală la limita de jos, mai întâi au pozat în slugi umile ale lui Mariniuc.
Iar Mariniuc s-a lăsat înşelat de aparenţe şi i-a acceptat în preajma sa, i-a trecut Prutul în Republica Moldova la diverse întâlniri cu poliţiştii moldoveni, chipurile în schimburi de informaţii, unde au avut loc chefuri monstruoase şi destrăbălări morale. În tot acest timp umilele sale slugi l-au filmat şi fotografiat iar acum îl şantajează şi-l face să joace după cum îi cântă ei.
Aşa se explică faptul că Florin Zlate face afaceri prospere cu un şofer pe nume Mihai Zaharia transportând poliţiştii de frontieră pe ruta Iaşi - Bivolari şi retur. Harta rutieră indică pe distanţa de 84 km costul de 27 lei, dus-întors 54 lei, adică un cost lunar de 1.512 lei. Să adăugăm cheltuiala lunară a firmei care poate fi 10.00 lei încărcat, dar Zaharia, prin intermediul lui Zlate, încasează de la cei 60 de agenţi de poliţie transportaţi 30 mii lei.
Zlate mai face afaceri şi cu firma soţiei sale Alma Latina SRL, cu sediul în Iaşi, strada Brateş nr.4. Despre aceste afaceri care pot trezi interes penal pentru cei din DNA voi reveni. Cert este că sediul CNPF condus de Zlate este în sediul firmei soţiei contra unei chirii frumuşele. Iată unde se duc cotizaţiile poliţiştilor membri ai acestui sindicat!
Dan Radu, liderul de la STPF Botoşani, poreclit şi „Ursuleţul” datorită fizicului său masiv, este suspectat că a făcut bani din a deconta cheltuieli cu chiria care s-au constatat a nu fi legale. Este vorba de vreo 9.000 lei dar deocamdată aşteptăm un răspuns oficial la chestionarul nostru înaintat la STPF Botoşani şi spre luare la cunoştinţă la ITPF Iaşi.
Despre liderul suprem Diugu putem spune că a fost agent de poliţie la Iaşi şi s-a strecurat în CNPF pe uşa din dos, reuşind cu abilitate să obţină preşedinţia sindicatului. Cât a fost agent de poliţie la Iaşi a fost prins cu mita ascunsă sub tastatura calculatorului dar n-a păţit nimic pentru că l-a salvat şantajul.
Toţi trei aceşti lideri, nişte hahalere în limbajul lui Becali, sunt şi cei care au organizat proteste în faţa Guvernului şi a Palatului Cotroceni cerând salarii majorate, alocaţie de hrană majorată, bani pentru haine şi chiar spor de periculozitate pentru coronaviruşi, că tot este la modă ca bugetarii să solicite aşa ceva.
. Priviţi-i şi cruciţi-vă, după cum arată toţi trei numai spor de hrană majorat le trebuie! Aceste namile care nu mai încap în uniforma statului, băutori de bere şi alte băuturi fine, au impertinenţa de a se stropşi la poporul român să le majoreze salariile. Protectori ai contrabandei cu ţigări, ai crimei transfrontaliere, toţi cu afaceri personale prospere, se răstesc la poporul român că le mărească solda şi sporurile. O astfel de neruşinare este greu de imaginat pentru omul educat şi cu respect faţă de semenii săi.
Prizonier al acestor lideri de sindicat, în realitate nişte şantajişti, comisarul şef Victor Mariniuc, şeful ITPF Iaşi, şi-a pierdut orice autoritate profesională şi instituţională. Pentru el numai o schimbare a locului de muncă mai poate fi salvatoare pentru bruma de reputaţie de care se mai bucură după ce a fost prins de către cei din Serviciul de Informaţii şi Securitate a Republicii Moldova cu chiloţii în mână, trudind la greu între picioarele unei moldovence, pe vremea când era ataşat militar în cadrul Ambasadei României la Chişinău.
De se va mai continua să fie ţinut şef la ITPF Iaşi. România nu va intra în Spaţiul Schengen nici la Paştele cailor! Cei din conducerea UE ştiu foarte bine ce se întâmplă pe graniţa României cu Republica Moldova şi cât de înfloritoare este contrabanda cu ţigări şi crima transfrontalieră. Anual sute de TIR-uri bucşite cu ţigări ies din Republica Moldova pentru a invada spaţiul UE, sporind evaziunea fiscală care afectează grav şi veniturile bugetare ale României. Nu se vrea stoparea fenomenului pentru că actuala guvernare liberală ţine morţiş să ne demonstreze că este mai ticăloasă decât cea a socialiştilor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Explicaţia „ştiinţific㔠a poliţistului
Horoscopul săptămânii 8 – 14 martie 2021
Cârdăşia dintre directorul beţiv şi primarul infractor naşte noi ticăloşii
Ioan Rotundu
Altarul din casa lui Dan Pungă şi corupţia din IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Războiul Câţu - Voiculescu ş gândirea cazonă
Ioan Rotundu
Speriată, sluga poliţistului Vaipan s-a supus Legii omertei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog