Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
753
De la 07 Ianuarie 2003
80622266
Editorial

Hienele liberale s-adună pentru atac la Ţurcanu

  • 14 March 2014, 23:00
Nici bine nu s-a uscat cerneala de pe minuta întocmită de judecători în dosarul în care Florin Ţurcanu, preşedintele PNL Botoşani, a fost condamnat la şase luni închisoare cu suspendare că liberalii care au fost victime ale răzbunării lui Ţurcanu îşi adună forţele pentru a-l mazili de la şefia partidului.
Fostul liberal Corneliu Popescu, acum senator al PP-DD, deja sună prin judeţ pe la persoanele excluse din PNL de Ţurcanu pentru a-i atrage de partea sa într-o luptă pentru şefia PNL. Popescu a mai concurat în vreo două rânduri la funcţia de preşedinte al partidului dar liberalii nu l-au luat în serios, ştiindu-l că în afară de meritul de a-şi fi falimentat abatoarele de la Suliţa, alt e calităţi nu are care ca să-l recomande drept un bun conducător politic.
Ionică Nechifor, vicepreşedinte al PNL, se află în momentul de faţă într-un conflict deschis cu Florin Ţurcanu. Cei doi spun că nu s-au putut înţelege de la cele două târguri care se organizează anual la Staţiunea de cercetări Popăuţi, unitate unde Nechifor deţine funcţia de director. În realitate, conflictul pe seama târgurilor de animale este doar de faţadă. Adevăratele neînţelegeri dintre cei doi au pornit de la soarta viitoare a patrimoniului Staţiunii.
Ştiu din surse sigure că Ionică Nechifor a fost pus director la Staţiune tocmai în scopul de a sabota activitatea acesteia şi a-i scădea valoarea comercială, două soluţii fiind pregătite ca apoi întreg patrimoniul să intre pe mâna lui Ţurcanu şi a lui Nechifor. Prima soluţie consta în obţinerea unei Hotărâri de guvern prin care staţiunea să treacă din coordonarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, urmând apoi a fi privatizată. A doua soluţie consta în falimentarea Staţiunii şi cumpărarea ei pe bani puţini.
Joi seară, în emisiunea jurnalistului Dorin Bejenaru de pe Tele’M Botoşani, intitulat㠄Dosarul zilei”, prezent în emisiune, Ionică Nechifor a declarat că a ajuns directorul Staţiunii prin desemnare de către preşedintele Academiei şi nu cu sprijin politic. Nechifor a minţit, iar eu fiind prezent la acea emisiune i-am adus aminte cum a ajuns director.
Anul trecut, în biroul preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice au intrat deputaţii Roxana Anuşcă, soţia lui Ţşurcanu, Verginel Gireadă, Costel Şoptică şi, conform unor surse, senatorul Viorel Grigoraş. Aceştia, membri în Comisia agricolă a Camerei Deputaţilor, l-au somat pe preşedinte, în numele ministrului Agriculturii Daniel Constantin, să-l pună director la Staţiunea Popăuţi pe Ionică Nechifor sau el va avea mari probleme cu ministrul.
Aşa cum a cedat în faţa ministrului Daniel Constantin, dând din terenurile Academiei 2000 ha lui Dan Voiculescu, alte două mii ha teren în Balta Brăilei lui Bunea, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, preşedintele a cedat şi în faţa presiunilor parlamentarilor liberali de Botoşani.
Ionică Nechifor poate spune oricui vrea să-l asculte că a ajuns director la Popăuţi prin meritele sale şi nu pus politic dar mie nu-mi poate spune aşa ceva pentru că ştiu mult mai multe amănunte.
Iată că, acum când Ţurcanu se află la ananghie, Nechifor nu se sfiieşte să-i mai dea şi el un şut, în speranţa, poate, că se va înfrupta singur din patrimoniul Staţiunii. Lui Popescu şi Nechifor pare să li se fi alăturat şi Gheorghe Ciubotaru, alias Gelu Prăjitură dar şi omul de afaceri Dimachi. Acest grup aşteaptă să li se alăture dorohoianul Mihai Aniţulesei, şi el victimă a lui Ţurcanu, Ştefan Dulgheriu primarul de Leorda pe care Ţurcanu nu l-a acceptat de candidat la primărie şi omul a candidat pe cont propriu etc. Să mai avem în vedere că în PNL sunt mulţi nemulţumiţi de modul în care Ţurcanu conduce partidul iar unii aşteaptă de ceva timp ca Ţurcanu să greşească şi să-i ia locul. Cert este că pentru Florin Ţurcanu vin zile grele şi va trebui să dea dovadă de multă diplomaţie ca să-şi salveze funcţia de preşedinte.
Nu sunt şi n-am fost vreodată fan Ţurcanu dar i-am recunoscut de fiecare dată acestuia meritele în a fi bun organizator, bun luptător cu adversarii politici şi intuitiv în deciziile politice luate. Şi de această dată consider că dacă liberalii îl vor da jos de la şefie pe Ţurcanu, vor greşi amarnic.
Fătă Ţurcanu la şefia PNL, liberalii vor deveni victime uşoare pentru cei din PSD. Dacă în urma alegerilor din anul 2000, liberalii au scăpat ca prin urechea acului de soarta hărăzită de PSD ţărăniştilor, actuala conjunctură politică le este tot atât de ostilă, dacă nu cumva mai ostilă, decât în anul 2000. Acum, liberalii trebuie să fie uniţi în faţa celui mai mare pericol postdecembrist pentru poporul român: monopolul puterii de către neocomuniştii lui iliescu conduşi acum de politicianul cel mai compromis, ipocrit şi lipsit de scrupule care este Victor Ponta. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Văd actuala situaţie din USL ca pe o separare de probă, într-un cuplu: mai luăm o pauză, să vezi ce rău este fără mine
Doua mitinguri sâmbătă la prânz in Bucureşti
PDL organizează un marş către sediul Guvernului, Mişcarea Populară protestează împotriva accizei la combustibil
Țurcanu către PSD/iști: ,, Numai mort scăpați de mine”
,, Neam de neamul lui nu o să mai fie la primărie. Să pună liniuţă şi o poză să îi rămână amintire pe viaţă”.
Miting de solidarizare cu Andrei Pleşu împotriva linşajului mediatic de la
19 tone de carne, retrase de pe piaţă, în urma controalelor din magazine
Zece persoane au fost arestate preventiv în acest caz
Averile ascunse de infractori pe numele rudelor vor putea fi confiscate şi în România
Locuinţă afectată de un incendiu
Cadrele medicale din spitalele botoșănene trecute prin filtrul verificărilor psihologice și psihiatrice
Numarul de pensionari a scăut î trimestrul al IV-lea 2013 cu 62.000 de persoane
Americanii cred că Vladimir Putin este un lider mai puternic decât Barack Obama
Reunificarea României – cea mai bună soluţie pentru a garanta securitatea Republicii Moldova
Ale cui sunt avioanele care zboară peste Republica Moldova?
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Eliberarea lui MM Stoica
Reţeta zilei: Pui cu usturoi la ceaun
Câteva românisme de ziua maghiarilor
Târg de nunți și artiști de renume la Uvertura Mall
Emisiune ”altfel” în Uvertura Mall
Botoşani: Piaţă agroalimentară puţin cunoscută de botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă