Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20675
De la 07 Ianuarie 2003
122880742
Editorial

Hienele penaliste îşi unesc forţele s-o devoreze pe Koveşi

  • Ioan Rotundu
  • 27 September 2016, 23:00
Un atac concertat de o virulenţă greu de imaginat s-a declanşat asupra procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Codruţa Laura Koveşi. Toţi infractorii de marcă, în frunte cu Sebastian Ghiţă (foto) susţinut de fostul preşedinte Traian Băsescu şi din umbră de fostul premier Victor Ponta şi actualul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu s-au solidarizat ca s-o dărâme pe Koveşi din funcţia deţinută iar instituţia DNA-ului şi întreaga Justiţie să reintre sub controlul politic.
Ultima găselniţă, de-a o compromite pe Koveşi dealtfel episod în reluare, a venit din partea lui Sebastian Ghiţă, patron al unui post de televiziune care mistifică adevărul şi apără corupţia şi pe corupţi. Mă refer la România Tv, post înfiinţat de Sebastian Ghiţă exact în scopul manipulării românilor şi a apărării grupării mafiote pe care a organizat-o pe când era mare baron la Ploieştii.
Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat marţi seară la Parchetul General unde a depus o declaraţie prin care afirmă că a participat la "redactarea în fals" a Raportului Tehnic de Expertiză întocmit de Comisia Tehnică a Consiliului Naţional de Etică în cazul tezei de doctorat Laurei Codruţa Koveşi Cică totul s-a petrecut la începutul anului 2012.
Fostul preşedinte Traian Băsescu n-a scăpat prilejul să pună şi el umărul la dărâmarea Codruţei Koveşi şi a declarat că falsificarea raportului s-a produs sub presiunile exercitate de către generalul SRI Florian Coldea, întărind astfel afirmaţiile lui Ghiţă.
De partea cealaltă, Koveşi susţine că lucrarea de doctorat îi aparţine integral şi că este efortul studiilor sale de-a lungul celor 3 ani de doctorand. „Teza de doctorat "Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal" este o lucrare care îmi aparţine în totalitate şi nu am plagiat” a declarat public Koveşi şi n-o face pentru prima oară.
Viorel Pasca, coordonatorul lucrării de doctorat a Laurei Codruţa Koveşi, a declarat marţi seară, la B1 Tv, ca "Nu ştiu nimic despre Comisia din 2012. Lucrarea de doctorat a doamnei Koveşi a început in 2008. Lucrarea ei de doctor privea criminalitatea organizată. Doctoratul dura 4 ani, ea l-a făcut în 3. Lucrarea după ce a fost susţinută în public şi aprobată, a fost trimisă în senatul universităţii."
Această învinuire de plagiat a mai fost fluturată cu vreo doi ani în urmă dar nu s-a confirmat. Oare de ce atunci Ghiţă nu s-a „autodenunţat”, că şi atunci era cercetat de procurorii DNA? Probabil că atunci nu era fabricat „autodenunţul” ca să aibă şi susţinerea altor „grei” ce fac şi ei coadă la DNA, precum Ponta, Tăriceanu, şi protejaţii lui Băsescu în frunte cu amanta Elena Udrea iar mai proaspăt chiar fiica sa mai mare Ioana.
Personal nu cred că Koveşi a plagiat lucrarea şi am un argument extrem de puternic. Teza aleasă şi intitulată "Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal" nu a mai făcut obiectul şi a altor cercetări ca să existe bibliografie ce putea fi copiată. Ştie o ţară întreagă că atâta vreme cât în fruntea fostului Parchet Naţional Anticorupţie, devenit ulterior DNA, s-a aflat botoşăneanul nostru dorohoian Ioan Amariei, nimeni nu îndrăznea să-şi bage nasul în miezul corupţiei care înflorea cu Adrian Năstase în frunte dar şi să mai facă cercetări asupra fenomenului ca fiind o formă de criminalitate grav dăunătoare economiei ţării.
Legislaţia de luptă împotriva corupţiei s-a consolidat sub Guvernul Boc condus de la Cotroceni de Traian Băsescu iar la DNA a fost numit şef Daniel Morar, demersul fiind continuat cu succes de Koveşi.
Sper ca Koveşi să fie suficient de tare şi puternică la caracter şi să nu se lase doborâtă. Dacă Koveşi va fi înlăturată din fruntea DNA, ţara va deveni fieful corupţilor iar jaful va fi unul demolator pentru multe generaţii de acum înainte. De este înăbuşită lupta împotriva corupţiei, jafurile hunilor şi ale tătarilor consemnate de istorie se vor dovedi mici pagube pe lângă ce se va jefui de acum înainte.
Înlăturarea Codruţei Koveşi va însemna ca viitorul Parlament să fie format numai din infractori iar ţara să fie condusă de o mână de mafioţi care vor tăia şi spânzura, având de partea lor mijloacele media, justiţia şi toate instituţiile statului. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Emoţia… soţului
Horoscopul zilei de 28.09.2016
DNA cere incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatului PMP Adrian Gurzau,
finul Elenei Udrea, acuzat de trafic de influenta
Deputatii din Comisia de munca au majorat valoarea tichetului de masa pana la 15 lei
Hilary Clinton a cîștigat puncte importante după prima dezbatere electorală
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Rusia nu mai crede in dialogul cu SUA si a optat pentru razboiul total in Siria -
Ministrul Agriculturii, ingrijorat de mancarea aruncata la gunoi:
Se spunea ca singura solutie de a reduce consumul de combustibil este sa creasca pretul, probabil ca la asta se va ajunge si la alimente
Replica lui Iohannis, dupa ce Tariceanu i-a cerut garantii ca va respecta votul romanilor cand va numi premierul:
"Nu am ce garantii sa ii dau. Orice punere sub semnul intrebarii este o obraznicie politica"
Fenomen ciudat. Baroni gata sa lase mosia judetului, influenta locala si bugete generoase
pentru un loc in Parlament
Mihai Eminescu: Escrocherie sadea sau eroare de tehnoredactare?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog