Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10658
De la 07 Ianuarie 2003
122870725
Editorial

I-a înnebunit statul în Opoziţie

  • Ioan Rotundu
  • 9 January 2012, 23:00
Consilierii judeţeni ai USL au împărţit bugetul judeţului la primarii PSD şi PNL, profitând de faptul că dispun în Consiliul Judeţean Botoşani de o majoritate absolută. Nu este ceva incredibil, ci este o faptă comisă în spiritul şi tradiţia mentalităţii noastre de a omorî capra vecinului. Incapabili de fapte mai demne şi în spiritul dreptăţii faţă de botoşănenii care i-au votat, consilierii judeţeni ai USL au executat ordinele şefilor de partid. Cine sunt şefii lor?
La PSD, îl regăsim pe acelaşi Gheorghe Marcu, cel care în decembrie 1989 pregătea de zor bâte cu care muncitorii de la Electrocontact să ajungă la Timişoara şi să-i bumbăcească pe revoluţionari. Fuga lui Ceauşescu i-a oprit din zelul lor de a apăra cauza comunismului dar cei mai dornici de a se face remarcaţi au dat năvală în sediul PCR Botoşani şi au ocupat scaunele încă fierbinţi de la fundul activiştilor comunişti care au fugit cu laşitate şi s-au întors apoi cu diplomă de Erou în Revoluţie.
Printre cei care au ocupat un scaun de şef şi s-a declarat Erou al Revoluţiei cu acte măsluite în văzul botoşănenilor s-a aflat şi Gheorghe Marcu, economist la Electrocontact. Nici nu s-a aşezat bine pe scaunul de revoluţionar că a şi fost căutat de un reporter de la Televiziunea din Moscova pentru a da un interviu. De ce a fost căutat tocmai Marcu? De unde îl ştia acel reporter? Este vreo legătură între foştii turnători la Securitate de la Electrocontact şi KGB? Marcu evită să dea un răspuns şi nici nu se mai laudă cu acel interviu.
În schimb, ca Erou, vrea pământ în buricul Botoşanilor. Cică-i dreptul său de revoluţionar. Să i se dea, dar să ne spună ce fapte vitejeşti a comis în decembrie 1989.
Celălalt lider, şeful PNL, este suliţanul Florin Ţurcanu, cel în care cultura şi ştiinţa de carte n-au pătruns, cum singur recunoaşte. Cu o mapă profesională extrem de bogată la capitolul evaziune fiscală prin subvenţii agricole încasate dubios, prin vânzarea de pâine nefiscalizată şi cu datorii neplătite de ordinul vechilor miliarde, Ţurcanu s-a bucurat în 2008 de favorurile botoşănenilor şi a ajuns mai întâi vicepreşedinte al CJ şi apoi deputat. Acum ne hotărăşte soarta.
Cei doi lideri ai USL, ajunşi cu afacerile în prag de faliment de atâta stat în Opoziţie, nu mai au răbdarea să aştepte votul botoşănenilor pentru a ajunge la Putere. Ei simt că pe măsură ce se apropie data alegerilor, şansele de a pune mâna pe Putere şi de a se reface financiar devin tot mai puţine. Aşa că, în disperare, caută să blocheze orice acţiune a actualilor guvernanţi cu speranţa că-i va înrăi pe români şi nu-i vor mai vota.
Dacă liderii naţionali ai USL şi-au propus să ajungă la guvernare, nu prin programe, ci prin demiterea preşedintelui Băsescu, fără să le pese de cele peste cinci milioane de români care l-au votat, liderii de la Botoşani au alte socoteli.
Încercarea de a-l bate pe primarul Flutur cu medicul Oprişanu s-a spulberat. Cu tinerelul Ovidiu Portariuc iarăşi n-au şanse. Aşa că vor să-i oblige pe botoşăneni să nu-l mai voteze pe Flutur, lăsându-l pe acesta fără bani la bugetul local. Cât de mici sunt la capitolul abilităţi politice şi cât de nerozi! Proiectele primarului Flutur vor fi finalizate şi fără cele zece miliarde de lei pe care consilierii USL i le-au luat cu japca. Bugetul municipiului Botoşani este mult mai solid decât cred nevolnicii din USL.
Prin modul în care au procedat, cei din USL şi-au atras mânia botoşănenilor de rând şi cu bun simţ. Apoi, dându-şi arama pe faţă, cei din USL ne-au că dorinţa lor nu este de a ne face nouă viaţa mai uşoară ci de a pune ei mâna pe Putere pentru a ajunge să dijmuiască fondurile publice.
Nu sunt nici PDL-iştii cheie de biserică în gestionarea banilor publici, dar măcar au şi făcut lucruri utile nouă. În guvernul Năstase şi Tăriceanu cei care au condus judeţul au furat fără a face ceva şi pentru noi.
Pe de altă parte îmi pare bine că şi-au bătut joc de cei din PDL. O merită pentru că sunt la putere dar în punctele cheie din administraţia judeţului au rămas oamenii PSD şi PNL, cum este Mihai Alexa de la Trezorerie. Măcar după acest duş să se trezească şi ei la realitate, că la toamnă vom alege noi bobocii care ne vor fi de folos şi nu pe cei care-i vor USL-iştii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Reţeta zilei: Îngheţată
Bancul zilei: Credibilitate sau… credulitate
Caricatura zilei
USL anunţă că îşi va valida public în iunie candidaţii la alegerile locale şi parlamentare
Am avut o reacţie cât se poate de rapidă şi am acţionat toate sistemele de frânare
Credibilitatea Germaniei în creştere
Magistraţii Curţii Supreme judecă ultimul termen în dosarul Trofeul Calităţii
DNA cere închisoare cu executare pentru Adrian Năstase
Ponta şi Antonescu şi-au fixat ca prioritate in 2012 "probabil" o vizită politică în SUA
Asigurarea de sănătate obligatorie şi coplata
Explicaţia pentru toată lumea
Preoţii, obligaţi să predea cu chitanţe banii strânşi din casele sfinţite de Bobotează
Bătăuş din Tulcea care va făcut legea într-o autogară din Botoşani
Botoşani: Violoniştii talentaţi sunt pe cale de dispariţie
USL-iştii au lovit în Flutur pentru a nu mai fi reales primar
Botoşani: Cu tupeu şi neruşinare, consilierii USL şi-au bătut joc de judeţ
cei mai slabi consilieri de la Revoluţie încoace au blocat Botoşaniul
DSP Botoşasni a stopat campania de vaccin antigripal
În dialog direct cu Ministerul Educaţiei
IŞJ Botoşani: Peste o mie de dosare aflate la comisiile de evaluare
Primăriile au început urmărirea restanţierilor la impozite şi taxe
Respectat de străini, umilit acasă!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog