Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3248
De la 07 Ianuarie 2003
122575187
Editorial

Im netot, cu veriga-n bot!

  • Ioan Rotundu
  • 24 February 2013, 23:00
S-a încheiat şi mult mediatizatul Congres al PNL. Aşa cum era de aşteptat, nu s-a întâmplat nimic spectaculos. Preşedintele Crin Antonescu a fost reales în funcţie cu un procent care l-ar face invidios şi pe Ceauşescu. Statutul partidului a fost modificat după nevoile şi vrerea lui Antonescu. Puţinii menşevici, vreo trei la număr, printre care fostul preşedinte şi premier Colin Tăriceanu, s-au străduit din răsputeri să dea Congresului o imagine democratică, făcând opoziţie lui Antonescu. Degeaba, majoritatea covârşitoare care l-a înconjurat pe Antonescu a acoperit orice mişcare de ordin democratic menită să deschidă ochii lumii asupra dictaturii care s-a instalat în PNL.
Mişcarea lui Crin Antonescu de a-i pune lui Johannes Klaus veriga în bot şi a-l aduce pe scena Congresului pe post de prim-vicepreşedinte a fost doar o acţiune prin care Antonescu i-a arătat lui Ponta că dacă mişcă în frontul USL şi pune în pericol interesele tandemului Antonescu – Voiculescu, atunci Klaus va fi viitorul premier.
Antonescu a jucat prost cartea cu Klaus, pentru că Ponta nu este tipul care să se lase intimidat. Lipsit de scrupule ca şi Antonescu, Ponta are deja pregătit terenul să-i scoată pe liberali de la guvernare. Aşteaptă doar momentul propice. Iar acest moment poate veni odată cu condamnarea lui Voiculescu în dosarul „ICA” sau o eventuală cerinţă de la Buxelles, din timp orchestrată, ca Guvernul să fie curăţat de miniştrii cu probleme penale. Iar miniştrii cu problem e penale sunt liberali.
PSD nu numai că s-a pregătit să guverneze singur, dar s-a pregătit şi pentru a avea candidat la Preşedinţia României. Orice om normal, cu atât mai mult politician, poate constata şi singur că Antonescu nu mai are nicio şansă de a fi viitorul preşedinte al României. Neagreat de Departamentul de Stat American, de către cei din fruntea Uniunii şi Comisiei Europene, cu pierdere de capital electoral la români, venerat pe faţă şi hulit prin spate în PNL, proaspătul Congres n-a făcut decât să pecetluiască soarta şi viitorul politic al lui Crin Antonescu dar şi al liberalilor.
Antonescu ştie că ser află în cădere liberă şi depune tot efortul pentru ca statutul său politic, imaginea sa de viitor preşedinte al ţării să nu se prăbuşească înainte de alegerile prezidenţiale de la anul. Şi-a întărit susţinerea în teritoriu, făcându-i vicepreşedinţi pe mai toţi preşedinţii organizaţiilor judeţene, oferind funcţii politice la principalii lideri din partid: parlamentari, miniştri, secretari de stat etc.
Numai că toţi aceştia, politicieni liberali de conjunctură şi nu de doctrină, la primul semnal de prăbuşire a lui Antonescu îl vor părăsi aşa cum parlamentarii democrat-liberali i-au părăsit pe Boc şi Un gureanu.
Priviţi-l pe crin Antonescu şi veţi descoperi în el imaginea unui om hăituit, acea imagine pe care o aveau naziştii lui Hitler în perioada de căutare şi arestare a lor pentru crime de război. În cele două zile de Congres, l-am văzut pe Antonescu în mai multe ipostaze. Cu pieptul umflat şi împins înm faţă, călcând ca Iisus Hristos pe suprafaţa apelor, privind cu superioritate la cei din jur, mi-a amintit de imaginea lui Mussolini dintr-un film documentar văzut la Tele’M Botoşani. L-am văzut apoi privind derutat, ca un descreierat, cu o privire de om aflat în pragul nebuniei atunci când de la tribuna Congresului a vorbit Tăriceanu, duşmanul său de moarte. În finalul Congresului a avut imaginea omului învingător, dar nesigur per victoria proaspăt reputată.
Cineva, cu care am comentat secvenţe din Congresul PNL, mi-a spus că Antonescu este mult mai speriat decât Ceauşescu la Târgovişte. Cred că este o observaţie realistă. Antonescu se află într-o poziţie politică deloc cde invidiat. De-o parte se află Dan Voiculescu, care-i cere control asupra Justiţiei şi garanţia că nu va fi arestat vreodată, un duşman feroce şi care dacă-l va simţi că nu mai are forţă politică şi nu-i mai este util, îl va arunca pradă hienelor de la Antena 3 care vor face munca mizerabilă de linşaj public.
De partea cealaltă se află Victor Ponta, un politician mult mai versat decât Voiculescu şi Antonescu. Ponta te distruge vorbindu-şi frumos şi zâmbind amabil. El s-a folosit de Antonescu să-şi atingă scopul de a deveni premierul României, dorinţă împlinită. Ponta n-a avut niciodată gândul curat de-al sprijini pe Antonescu să ajungă preşedintele României, cu atât mai puţin în momentul de faţă când evenimentele interne şi internaţionale s-au derulat în favoarea sa şi în defavoarea lui Antonescu.
Liberalii cu mintea limpede percep şi ei această realitate nerostită public, dar Antonescu este încă puternic şi periculos în partid, motiv pentru ei să tacă şi să aştepte vremea când acesta se va prăbuşi.
În ce-.l priveşte pe neamţul Johannes Klaus, cu veriga-n bot pusă de Voiculescu şi Antonescu a urcat pe scena Congresului, cu aceeaşi verigă va fi trimis înapoi la Sibiu. Rolul său a fost unul scurt, numai că nu şi-a atins scopul, Ponta necăzând în capcana întinsă de cuplul Voiculescu – Antonescu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Infidelitate prietenească
Gastronomie: Carbonară cu bacon afumat
Un proiect de OGU cu prevederi aberante generate de foamea banilor
viaţă grea pentru şoferi şi proprietarii de maşini
Ministerul Educaţiei va realiza un pachet de masuri pentru ca elevii buni să rămână în ţară
Cum explică o cunoscută ziaristă apatia forţei de muncă din Franţa
francezii au devenit leneşi din cauza învăţământului fără valoare
Crotalierea, tatuajul sau CIP-ul nu-s mai bune,, domnule Curoreanu?!
Ioan Rotundu
Un ministru german propune ca săracii să mănânce carnea de cal retrasă de pe piaţă
Reuniunea grupului Bilderberg va avea loc in 2013 in Chantilly (SUA)
Leul este supraevaluat. Va fi o nenorocire când va ajunge la o valoare mult mai slabă
Monica Macovei candidează la şefia PDL, cu moţiunea "Reformiştii"
Infractorul rămâne infractor, chiar dacă-i deputat
Ioan Rotundu
Botoşani: Încă un autoturism incendiat în stil mafiot
Noua preşedintă a TSD Botoşani este adepta propunerilor
Botoşăneni accidentaţi lângă Bistriţa Năsăud
Pierdut printre 31 de aleşi, Ţurcanu se crede buricul PNL
Botoşani: Gura păcătosului Portariuc adevăr a rostit
Tânărul licean a fost arestat preventiv
el a înjunghiat un taximetrist
Dan Şlincu, aproape director la Protecţia Copilului
Cadrele medicale vor schimbarea radicală a salarizării în spitale
Stelian Aivăncesei se întoarce victorios la a Spitalul Judeţean
Limba română, sărbătorită la Şcoala din Albeşti
Cum îşi scoate Nova Apaserv angajaţii din birouri
Muzeul judeţean de istorie Botoşani: Nobila povară II
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog