Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1054
De la 07 Ianuarie 2003
108730740
Editorial

Impostorii iubesc ipocrizia şi ticăloşia

  • Ioan Rotundu
  • 7 November 2021, 21:53
Sunt unul dintre românii care l-au votat pe Klaus Iohannis în două rânduri pentru a fi preşedintele României, pornind de la premisa că fiind etnic neamţ, exactitatea, precizia şi seriozitatea îi vor fi valorile morale şi profesionale în a conduce poporul român aflat în plină derută în a-şi regăsi identitatea cu care l-a înzestrat trecutul istoric.
Dar, asemenea multor dintre cei care l-au votat, trăiesc acum o mare dezamăgire, neamţul dovedindu-se a fi mai ipocrit şi mai ticălos decât oricare alt politician român de rang înalt.
Îmi aduc aminte de prima sa campanie electorală în care s-a confruntat cu socialistul Victor Ponta. Într-o dezbatere televizată, la care Ponta venise cu o genată de documente care cuprindeau fel de fel de statistici despre economia şi starea socială a României iar Iohannis doar cu capul pe umeri, la ploaia de date statistice cu care Ponta îl bombarda, el a răspuns că, de va fi ales preşedinte, vor vorbi faptele sale şi nu nişte cifre înşirate pe hârtie.
Declarat duşman de moarte al PSD-ului, ales preşedinte, Iohannis a implicat PNL-ul în lupta sa contra PSD. A acuzat PSD-ul de ciomăgeala din Piaţa Victoriei aplicată protestatarilor în seara zilei de 10 august 2018 şi a promis românilor că vinovaţii vor răspunde pentru faptele lor.
A mai promis Iohannis românilor că atâta vreme cât va fi el preşedintele României nu va desemna niciodată un premier de la PSD. Ne-a mai promis că sub preşedinţia sa România va intra în Spaţiul Schengen şi vom trece la moneda euro.
Toate aceste promisiuni au fost făcute pe parcursul primului mandat. De cum a obţinut şi mandatul al doilea, acel neam Klaus Iohannis a fost lovit brusc de amnezie şi a uitat de cele promise românilor. Mai mult, aflăm de la unii lideri ai PNBL că au fost sunaţi de Iohannis ca să voteze pentru o alianţă politică la guvernare cu PSD.
La guvernare sau în opoziţie, PSD-ul a condus România prin oamenii săi plantaţi în toate structurile statului, ei formând eşalonul 2 şi 3, adică ocupă exact funcţiile cheie din instituţii, funcţii de pe care pot boicota orice altă guvernare şi o pot compromite. Preşedintele Iohannis cunoaşte foarte bine acest lucru dar nu i-a cerut premierului Ludovic Orban să curăţe structurile statului de oamenii PSD-ului.
Nu i-a cerut pentru că avea socoteala sa, socoteală care acum o dă la iveală. PSD-ul este partidul care a nenorocit sistemul de învăţământ şi a creat 40% din populaţia României cu statut de analfabet funcţional. A nenorocit economia ţării prin a nu investi nimic în cercetare – dezvoltare, dirijând banii spre pomeni electorale. Cu pomenile electorale şi-a cumpărat voturi şi a descurajat munca, ajungând acum să importăm forţă de muncă iar românii să stea cu coatele pe gard, aşteptând ajutorul social promis şi majorările de pensie.
Sistemul sanitar s-a prăbuşit pentru că nu s-a investit nimic în modernizarea spitalelor, construcţia altora, dar s-a furat şi se fură într-un stil barbar banii din Fondul social de sănătate.
Readucerea PSD-ului la guvernare va bloca din nou alocarea de bani pentru investiţiile majore şi, cel mai dureros va fi pentru ţara noastră, pierderea banilor de la PNRR, Comisia europeană refuzând să ne mai dea banii în condiţiile în care PSD-ul s-a dovedit a fi mereu un partid anti-european, pro-rus şi protector al corupţiei prin subordonarea justiţiei partidului.
Nu mi-am imaginat niciodată că marea nenorocire a românilor n-a fost adusă de PSD, de clasa politică coruptă ci va fi adusă de cel mai votat preşedinte, Klaus Iohannis, ajuns acum la o cotă de încredere de doar 7%.
Pandemia, până va fi eradicată, va mai face câteva zeci de mii de victime, mai ales în rândul celor lipsiţi de educaţie şi uşor de manipulat de către escroci şi profitori, dar viitorul pe care-l construieşte Iohannis cu PSD-ul va distruge viitorul a milioane de concetăţeni iar sărăcia se va adânci acoperită de vorbele mincinoase ale politicienilor cum că a crescut nivelul de trai şi ţara este într-o continuă fericire. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine sparge gaşca socialisto-liberală Doroftei – Şoptică?
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 8 – 14.11.2021
Daniel Nuţu a fost declarat un pericol pentru siguranţa naţională
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Discriminare sexuală
Catrenul săptămânii
Cine este vinovat de actuala criză politică?
RO 4 Planul ascuns al preşedintelui Klaus Iohannis
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă