Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22791
De la 07 Ianuarie 2003
90428302
Editorial

Impostorul ticălos Tudorel Toader trebuie canonizat sfântul infractorilor

  • Ioan Rotundu
  • 22 February 2019, 0:39
În comentariile mele am atras atenţia că Tudorel Toader, în calitatea sa de profesor universitar specializat pe dreptul procesual penal este extrem de periculos pentru democraţia noastră fragilă.
Cu rădăcini adânc înfipte în educaţia comunistă, format în spiritul ideologiei comuniste, el s-a dovedit încă din tinereţe a fi un susţinător convins al regimului Ceauşescu. Toader a urmat Liceul auto din Focşani iar în clasa a XII-a a fost premiat pentru articolele elogioase scrise la adresa lui Ceauşescu. Tot în liceu a fost secretar UTC. La Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Al. Ion Cuza” Iaşi a fost secretar al Organizaţiei Studenţilor Comunişti iar după absolvirea facultăţii în anul 1986 a fost numit procuror la Procuratura Locală Panciu.
Ca procuror s-a remarcat repede în domeniul propagandei comuniste şi a deţinut funcţii politice precum cea de secretar PCR pe Justiţia Panciu, fiind cooptat şi în structura specială a PCR Vrancea care se ocupa de Securitate, Miliţie, Justiţie şi Armată. În tot acest timp a continuat să publice articole de elogiere a lui Ceauşescu.
Cariera profesională în mediul universitar o realizează începând cu anul 1990, când ocupă postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Al. Ioan Cuza” Iaşi, urcând din treaptă în treaptă până a ajuns decanul facultăţii. Perceput ca un carierist înverşunat, Toader s-a pus bine atât cu liberalii cât şi cu cei de la PSD. Graţie abilităţii sale de a se avea bine cu politicienii de toate culorile politice a fost delegat din partea României ca membru al Comisiei de la Veneţia, timp de aproape un an deţinând şi funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României.
Cu un aşa trecut glorios în a aduce laude puternicilor zilei, trecând de la Ceauşescu la Ion Iliescu ar fi fost imposibil ca binomul infracţional Dragnea – Tăriceanu să nu-l fi rem,arcat şi pus ministru la Justiţie. Era un Dinu Păturică perfect pentru interesele lor.
Abil în manipularea informaţiei, abil în a răstălmăci o situaţie de fapt, abil în a şti să speculeze sistemul de lucru al autorităţilor naţionale şi externe, de cum a fost numit ministrul Justiţiei, Tudorel Toader n-a făcut altceva decât să implementeze în sistemul judiciar românesc ceea ce a învăţat şi practicat în sistemul comunist. Mai exact, el l-a descoperit în Dragnea – Tăriceanu pe Ceauşescu şi i-a venit uşor să se pună în slujba acestor doi infractori folosindu-se din plin de experienţa acumulată în tinereţe pe când era un activ propagandist comunist.
La ce ne puteam aştepta de la Tudorel decât să readucă la viaţă democraţia comunistă prin înlocuirea treptată a adevăratei democraţii ce prinsese firave rădăcini şi în România. Invocând mereu că el apără valorile statului de drept şi Constituţia ţării, Toader a înlocuit treptat aceste valori cu cele familiare lui şi dragi lui Dragnea mai ales, care deja se consideră un Ceauşescu II.
Toader a devenit un pericol pentru adevărata democraţie românească imediat ce a fost instalat în funcţie. Cunoscător al sistemului de lucru a judecătorilor de la CCR, a membrilor din Comisia de la Veneţia, el a ştiut cum trebuie să acţioneze, folosind dublul limbaj însuşit chiar de la cei care acum îl critică.
Niciun moment Toader nu şi-a pus problema să respecte indicaţiile celor de la Veneţia sau de la instituţiile europene, el ştiind că toate aceste organisme lucrează greoi, ineficient, indecise şi neunitar. Dovadă că până să realizeze aceste organisme încotro se îndreaptă Justiţia din România, Toader a şi subordonat Justiţia politicului, punându-i-o pe tavă lui Liviu Dragnea. Prea puţin îi mai pasă lui Toader de ce zic cei de la Veneţia sau Comisia Europeană, îl doare-n cot de MCV şi de gargara unor europarlamentari.
Toader nu avut nicio clipă în intenţie să respecte indicaţiile MCV sau să asigure condiţiile necesare intrării României în Spaţiul Schengen. Am convingerea că şi-a dorit reîntoarcerea Justiţiei româneşti la structura avută în regimul lui Ceauşescu şi chiar a făcut ce-a făcut cu deplină satisfacţie şi dăruire. Descoperindu-l în Dragnea pe Ceauşescu, şi-a recăpătat liniştea sufletească şi bucuria satisfacţiei profesionale prin a aplica dreptul învăţat la comunişti.
În facultate Toader a predat şi cursuri de Criminologie, o disciplină profund psihologică, un fel de artă de a te substitui gândirii infractorului pentru a-l înţelege asupra faptelor comise. Prin ce-a făcut ca ministru al Justiţiei a demonstrat că este un bun practician. A ştiut cum să ne manipuleze în masă, să creeze diversiuni asupra unor fapte minore pentru a acoperi adevăratele intenţii majore. Dovadă, Toader, prin câte ordonanţe de urgenţă a iniţiat şi va mai iniţia n-a scos românii în stradă aşa cum a făcut-o nepriceputul Florin Iordache cu Ordonanţa 13.
Toader a realizat că la nivel de Comisie Europeană, Consiliul European şi Parlamentul European ameninţările cu eventuale sancţiuni asupra României sunt nişte vorbe în vânt. A intuit bine! Acum că Toader şi-a împlinit visul de a controla de la pupitrul de ministru întreaga justiţie românească şi poate îndeplini orice dorinţă a lui Dragnea, cei de la Uniunea Europeană nu ştiu cum să acţioneze. Au fost învinşi în propria lor cetate a democraţiei şi a statului de drept de un potlogar carierist român.
Aş putea jura că Toader va reuşi în curând să fie anulate toate condamnările aplicate de completele de judecată formate din 3 judecători, aşa cum a reuşit şi cu cele formate din 5 judecători. Un nou val de infractori va ieşi de după gratii, printre ei şi protejaţii grupării mafiote ALDE – PSD iar corupţii de rang înalt aflaţi în curs de judecată vor cheltui liniştiţi banii publici furaţi .
Dacă România ar fi avut un preşedinte jucător cum a fost Băsescu, Toader era acum un simplu notar prin Iaşi. Pentru că Băsescu l-ar fi dat pe mâna DNA-ului, cum i-a dat şi pe miniştrii din Guvernul Tăriceanu, după care l-ar fi suspendat din funcţie. Cu infractorii nu lupţi cu mijloace democratice, ci cu mijloacele lor ridicate la putere. Numai aşa vor avea frică. Preşedintele Iohannis se mulţumeşte să emită câte un comunicat prin care-şi manifestă îngrijorarea, copiind stilul de acţiune al celor de la Uniunea Europeană. Iar Toader râde de comunicatele sale şi-şi continuă drumul triumfal în reinstalarea democraţiei şi a statului de drept comunist în România.
Râde pentru că n-are a se teme de ameninţările unui preşedinte impotent politic şi decizional. Râde pentru că istoria postdecembristă i-a arătat că faptele criminale din decembrie 1989, cele din perioada mineriadelor şi cele ale guvernanţilor infractori n-au fost pedepsite şi nici nu vor mai fi. Orice decizii va lua, Toader ştie că puterea actuală şi cele din viitor îl vor proteja. Orice putere are nevoie de impostori şi ticăloşi ca el.
Tudorel Toader, după cum se anunţă a ne fi viitorul, are mari şanse ca şarlatanii în sutană, părtaşi şi înfăptuitori la ce se întâmplă astăzi în România ,să-l venereze ca binefăcătorul lor şi să-l canonizeze. Merită a fi declarat sfântul infractorilor pe care acum îi protejează, dispreţuindu-i pe români cinstiţi.
Astăzi am putut scrie acest comentariu. Peste un an de zile nu cred că voi mai putea să mă exprim aşa .Un popor care-şi venerează criminalii ce le-a omorât bunicii, părinţii, copii votându-i să le fie conducători nu merită să stea alături de lumea civilizată. Numai întors în întuneric acest popor va preţui lumina şi se va deştepta. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 18 – 24.02.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.02.2019
Lumea lu' Rotundu: Fabrica dispărută
Bancul săptămânii
Ministru iranian: Există un risc mare de război cu Israelul
Partidul lui Ponta cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale, Daniel Barbu,
după ce acesta a participat la o reuniune ALDE: A încălcat principiul
Invidia directorului şcolar Vasiliu pe munca profesorului Manolache
Ioan Rotundu
Ce drepturi și obligații avem în timpul unei percheziții domiciliare
sau a sediului social și ce avem de făcut?
În lipsă de poliţişti la sate, hoţii fură şi violează în zori de zi. Cazul Lişna
Ioan Rotundu
Baronul de Drăguşeni ştie să scoată câştig şi din apa chioară
Ioan Rotundu
O ticăloşie menită să distrugă cariera unei învăţătoare
Ioan Rotundu
Şoferul ministru Budăi conduce abil pe autostrada propagandei PSD
Ioan Rotundu
Inculpata Raluca Stâncescu şi maliţiozitatea judecătorului
Ioan Rotundu
Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar
Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi
Lupul paznic la oi:
solicităm retragerea propunerii lui Mircea Drăghici pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente
Lupaşcule, şi un mincinos profesionist s-ar fi ruşinat!!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 22.02.2019
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Huiduit de Gomes, urecheat de Timmermans., Dragnea îşi vede de-ale sale
Ioan Rotundu
Cioloș, despre Dragnea
E nevoie de mult tupeu să te duci la Timmermans și să vorbești despre valori comune, după ce ți-ai pus slugile să-l dea în judecată
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă