Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5179
De la 07 Ianuarie 2003
122577118
Editorial

Impostură, demagogie şi prostie ridicate la rang de Bruxelles

  • Ioan Rotundu
  • 23 January 2019, 20:16
Impostorul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, prezent la Bruxelles pentru a prezenta strategia României în domeniul justiţiei şi libertăţilor cetăţeneşti pe perioada cât vom deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a încercat să le ţină europarlamentarilor o lecţie de demagogie marca PSD. N-a convins, dimpotrivă, a creat noi temeri că în România stalul de drept este în pericol iar lupta împotriva corupţiei doar o amintire din perioada unor vremuri trecute.
Prins în cleştele întrebărilor europarlamentarilor, Tudorel Toader a declarat, cu înaltă responsabilitate demagogică ce-l caracterizează, că el apără statul de drept, valorile naţionale şi europene. Doar nu l-a durut fura să declare aşa ceva. Însă ştiu şi europarlamentarii că Tudorel una spune la Bruxelles şi cu totul altceva face la Bucureşti. El apără atât de bine statul de drept şi valorile europene că în curând vor dispărea definitiv din peisajul românesc.
Enervat de insistenţele europarlamentarilor şi întrebările incomode ce i s-au pus, Toader a anunţat că lucrează la un proiect de lege prin care demnitarii statului, indiferent de funcţie, dacă denigrează România prin ieşirile lor în spaţiul internaţional, să fie pedepsiţi penal. Aşa înţelege Toader să apere libertăţile cetăţeneşti.
Cred că Monica Macovei l-a scos din sărite cum n-a reuşit nimeni altcineva, pentru că la ea a făcut trimitere Toader când a anunţat noua sa intenţie legislativă de aplicare a unui lacăt pe gura demnitarilor care au curajul să spună în afară ce măgării sunt puse la cale în România de către cei aflaţi la guvernare sau deţin puterea.
Ce n-a explicat ministrul ipocrit şi demagog este cum va putea pedepsi un europarlamentar român care se bucură de imunitate? Nici cum vor fi pedepsiţi cei care fac de râs, în afară, România demonstrând incultură şi incompetenţă.? Pentru că, aflată şi ea la Bruxelles, proasta de Dăncilă iar a dat cu oiştea-n gard. Ea a anunţat că România va lupta ferm împotriva negaţionismului şi pentru combaterea Holocaustului. Termenul „negaţionism” nu există în limba română, aşa că nu ştim împotriva cui va lupta metresa lui Dragnea din Teleorman.
Cât despre combaterea Holocaustului, prima proastă a României nu ştie că Holocaustul a fost un fenomen criminal pus la cale de Hitler pentru a-i pedepsi pe vrei şi că Holocaustul aparţine istoriei întunecate a Europei şi nu prezentului ca să-l combată ea.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, demagogul cu cea mai înaltă calificare în domeniul demagogiei, le-a dat europarlamentarilor o lecţie despre cum poţi vorbi mult fără a spune nimic încât cei care i-au pus întrebări au rămas cu gura căscată, nevenindu-le a crede că acest om va conduce destinele agriculturii UE timp de şase luni.
În timp ce la Bruxelles Tudorel Toader anunţa măsuri de pedepsire a denigratorilor ţării, la Bucureşti un grup de impostori şi ipocriţi PSD din Camera Deputaţilor a iniţiat un proiect de lege prin care jurnaliştii să fie scutiţi de impozit pe veniturile realizate din salariu, asimilate salariului sau din drepturi de autor. Este limpede că impostorii PSD-ului pe nume Valeriu Steriu şi Eduard Enea vor să închidă gura jurnaliştilor necontrolaţi de PSD.
O astfel de lege ar situa jurnaliştii mai presus de lege, lucru interzis prin Constituţia României. Sunt convins că legea va fi contestată la Curtea Constituţională dar cum judecătorii de aici sunt la fel de corupţi ca şi infractorii din gruparea mafiotă ALDE – PSD, o va declara constituţională.
Rămâne la latitudinea morală a jurnaliştilor să se revolte de modul în care PSD-ul încearcă să le cumpere conştiinţa profesională şi să-i facă părtaşi la nelegiuirile actualei puteri.
Trăim cele mai ruşinoase vremuri prin care trece România. De când există ţara noastră ca stat n-a fost atât de umilită acasă şi în străinătate de proprii ei fii aflaţi la putere. Niciodată poporul român n-a fost atât de terfelit în imaginea sa de respectabilă existenţă istorică cum este terfelit în momentul de faţă de gruparea politică ALDE – PSD, susţinută cu cinism de UDMR-ul care-şi freacă mâinile de bucuria de a vedea cum este împroşcată cu noroi o naţiune chiar de către aleşii ei.
Pe zi ce trece, rânjetul ungurilor se lărgeşte de satisfacţie iar noi ne adâncim într-o mocirlă a promiscuităţii politice, trăgând după noi la fund valorile naţionale şi europene sub ochii uimiţi a partenerilor europeni care nu ne pot înţelege încotro vrem să ne îndreptăm. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii
Horoscopul săptămânii 21 – 27.01.2019
Dezastrul financiar se închide în buzunarul nostru
Ioan Rotundu
Haiducul Coroi - legendă şi adevăr
Budăi prevesteşte molimele liberalilor
Ioan Rotundu
Gastronomia botoşăneană în impas
Ioan Rotundu
CCR – Curtea marţială a PSD
Ioan Rotundu
Frumoasa poveste ratată a unei păduri de eoliene
Ioan Rotundu
Modernizarea drumului Tg. Frumos – Botoşani abandonată din nou
Ppersonajul cheie în alegerea lui Cuza ca domnitor, dat uitării
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 25.01.2019
Dacian Cioloș, ales oficial președintele PLUS, cu 99% din voturile de la Congres:
„Dacă așteptăm să dispară PSD prin erodare politică, ne vom trezi că se întoarce din nou sub alte forme”
LLumea lu' Rotundu: Haiducul Coroi - legendă şi adevăr II
Gastronomia botoşăneană în impas (II)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog