Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
43392
De la 07 Ianuarie 2003
93995406
Editorial

În anticamera botoşăneană a Parlamentului

  • Ioan Rotundu
  • 27 August 2012, 23:00
Actualii parlamentari botoşăneni se pregătesc să-şi facă bagajele, urmând ca alţii să le ia locul. Desigur, nu toţi actualii parlamentari îşi vor pierde mandatul. Cel puţin doi dintre ei au mari şanse să-şi reînnoiască mandatul pentru încă patru ani. Dar nu de actualii vreau să mă ocup în comentariu de faţă ci de cei care vor să le ia locul.
Până acum şi-au anunţat candidaturile Viorel Grigoraş, Verginel Gireadă şi Costel Şoptică, toţi din partea PNL Botoşani. Se mai şopteşte prin PSD că Dan Şova va candida pentru Senat în Colegiul Darabani – Săveni.
Să-i luăm pe rând şi să le rezumăm personalitatea şi calităţile de oameni politici. Viorel Grigoraş, fire violentă, fast şef la ARR Botoşani când şi-a avantajat propria societate de transport persoane în dauna firmelor concurente. Tot atunci nu s-a sfiit să-i pocnească pe şoferii firmelor concurente, presa locală şi în special Jurnalul consemnând isprăvile sale.
Cele mai multe conflicte le-a avut cu Constantin Conţac, vicepreşedinte şi apoi preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, instituţie care aproba traseele prin judeţ pentru firmele transportatoare de persoane.
Grigoraş s-a oploşit în PNL şi a devenit repede protejatul lui Florin Ţurcanu. Dispune de suport financiar şi a avut de unde finanţa atât partidul cât şi pe liderul acestuia. Ca recompensă pentru contribuţiile sale financiare şi fidelitate faţă de Ţurcanu a fost desemnat candidat la parlamentare, cel mai probabil pentru Senat.
Verginel Gireadă a fost primarul comunei Mihai Eminescu. În această calitate a comis multe infracţiuni. Deocamdată a fost condamnat cu suspendare doar într-un singur dosar dar vin din urmă şi celelalte. Şi el este un supus fidel al lui Ţurcanu şi a derulat multe afaceri politice cu acesta. Gireadă este disperat să ajungă parlamentar pentru a primi imunitate şi a scăpa de procesele din celelalte dosare.
El va candida la Camera Deputaţilor în Colegiul Săveni şi deja a început campania electorală, contactând primarii din Colegiu pentru a le obţine sprijinul. Îl susţine şi Florin Ţurcanu ca preşedinte al CJ, promiţând primarilor din Colegiu că dacă-l vor susţine pe Gireadă vor primi bani la primărie din bugetul CJ.
Mai trebuie adăugat că Gireadă, de profesie tractorist, şi-a luat Bacul acum doi ani, pe timpul când şi Ţurcanu primea licenţa în Drept de la o facultate din Alba Iulia pe baza unei foi matricole cumpărată pe bani grei de la o facultate din Iaşi. Costel Şoptică este un personaj necunoscut botoşănenilor. El este un fel de aprod al familiei Ţurcanu – Roxana, ţiitoarea liderului liberal.
Având un restaurant în complexul comercial ce a aparţinut dinamovistului Borcea, cedat de acesta soţiei sale când s-a despărţit de ea, Şoptică a fost cel care a suportat toate chiolhanurile liberale şi toate festinurile organizate de Ţurcanu, inclusiv pe cel din noaptea alegerilor locale când Ţurcanu a ieşit preşedintele CJ.
Se pare că Şoptică va candida pe Colegiul Darabani.
Ministrul delegat în relaţia cu Parlamentul din partea PSD, care este Dan Şova, vrea să devină senator de Botoşani. Acest Agamiţă a găsit pe meleagurile noastre proştii de care are nevoie să-şi înnoiască mandatul. Cel puţin aşa crede el. Arogant, viclean, avocat ce s-a înfruptat şi din banii statului de la diferite companii cărora le-a adus diverse servicii avocăţeşti, Şova a dat dovadă în ultima perioadă că este şi el un politician ticălos.
Şova este acel pesedist care, aflat în SUA, în fieful finanţelor mondiale controlate de evrei, a negat existenţa Holocaustului stârnind un scandal internaţional. El crede că pe la Botoşani nu se cunosc gafele sale politice şi nici năravurile împrumutate de la clasa politică ticăloşită.
Dacă candidatura sa va deveni certă, voi fi unul dintre jurnaliştii care îi va ajuta pe botoşăneni să-l cunoască aşa cum este şi nu cum vrea PSD-ul să ni-l prezinte.
Deocamdată cam aceştia sunt doritorii de imunitate parlamentară care şi-au anunţat candidaturile. Se vrea, probabil, ca botoşănenii să schimbe nişte nulităţi cu nişte ticăloşi de prim rang. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Fluiere pentru poliţişti
Alegerile parlamentare vor fi in 2 decembrie
şedinţa Guvernului pe această temă va fi la 1 septembrie
Două evenimente importante pentru mii de români din Serbia şi Ucraina anulate
din cauza reducerii bugetului ICR
Electrificarea satelor va costa peste un miliard de lei si va fi gata in 2016
Elevii din România au obţinut locul al II-lea in lume la Olimpiada Internaţională de Geografie
Merkel vrea un nou tratat UE, cu puteri sporite pentru Bruxelles
cât guvern naţional mai rămâne?
Debilităţii politice marca USL Botoşani
Ioan Rotundu
Bugetul Ministerului Transporturilor, redus cu 1,25 miliarde lei la rectificare
Mircea Dinescu şi Doru Buscu - noii proprietari ai publicaţiei Caţavencii
care se desprinde de Adevărul Holding
Zeci de mii de botoşăneni au luat parte la festivalul Summer Fest
Cad capete în PNL Botoşani din cauza referendumului
Botoşani: Instituţia fără sediu a găsit în sfârşit o „casă”
Botoşani: Obştea Dracşani declanşează ofensiva punerii în posesie
Autoturism carosat cu zeci de mii de ţigări de contrabandă
Incendiu de vegetaţie uscată stins cu peste 100 de pompieri
Pacienţi vizaţi de o suprataxă la medic
IŞJ: Profesorii care vor prelua clasa pregătitoare au început pregătirea
An şcolar cu vacanţe generoase
Botoşani: Elevi prinşi copiind la Bac
Control la cabinetele stomatologice soldat cu sancţiuni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă