Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14191
De la 07 Ianuarie 2003
122899840
Editorial

În mocirla oferită de politicienii ticăloşi

  • Ioan Rotundu
  • 11 December 2016, 23:00
Potrivit ultimilor informaţii oficiale de astă noapte, prezenţa la vot a fost în jurul a 40%,adică în cifre absolute au votat cam 7.3 milioane de români. PSD-ul a câştigat şi de această dată alegerile, aşa cum au făcut-o din 1990 încoace. Numai că de această dată votanţii lor au fost pensionarii lui Ceauşescu şi bugetarii. Acreditat cu un procent de 45%, înseamnă că PSD-ul a fost votat de către aproximativ 3,2 milioane de români, cifră chiar inferioară numărului însumat de pensionari şi bugetari. Probabil că nu toţi pensionarii au venit la vot cum probabil nu toţi bugetarii s-au prezentat la urne.
Ce deducem de aici? Deducem faptul că un număr minoritar de votanţi a decis viitorul tuturor românilor pentru următorii patru ani, un viitor deloc optimist, deloc sigur în ce priveşte locurile de muncă şi mai ales în ce priveşte stabilitatea impozitelor şi taxelor pe proprietate, pe veniturile personale. Ştim din experienţa nefericită a Guvernului Ponta că după alegerile din 2012, când USL-ul a câştigat majoritar alegerile, în locul promisiunii de majorare a salariilor şi a pensiilor ne-am ales cu taxa pa stâlp, cu impozitarea venitului agricol, cu creşterea preţului la combustibil, cu obligativitatea asigurării casei cu prime de asigurare în creştere de la un an la altul.
Aş vrea să nu am dreptate dar şi de această dată guvernul PSD, indiferent cine va fi premier, va continua politica Guvernului Ponta. Sub masca creşterii economice se vor aplica fel de fel de noi impozite şi taxe ascunse în preşurile de producţie care în final se vor închide prin buzunarul nostru de cumpărători.
Ne merităm soarta pentru că cei care lucrează în sectorul privat, tinerii n-au mers la vot căutând a se consola cu fel de fel de motive. Duminică a fost plin Facebook-ul de mesaje care îi îndemnau pe tineri să nu meargă la vot că n-au pentru ce vota, viitorul lor fiind pecetluit. Da, este şi va fi pecetluit chiar de către cei care i-au sfătuit să stea acasă şi să nu voteze, adică de PSD. Era limpede că de mergea tineretul la vot, acesta nu avea să ştampileze căsuţa PSD-ului. Aşa că răspândacii social-democraţi şi-au făcut datoria de a-i încuraja pe tineri să stea acasă.
Geografic vorbind, din nou s-au prezentat masiv la vot românii din zonele sărace, cele controlate de PSD prin ajutoare sociale. Judeţele considerate fiel al lui Dragnea, precum Teleorman, Olt, Dolj sunt judeţele cu cea mai mare prezenţă la vot. În schimb ardelenii au preferat să stea casă. Au stat dar vor plăti la fel ca noi toţi care această indiferenţă de ordin electoral.
Mă bucur că Partidul România Unită., această făcătură politică a penalistului Sebastian Ghiţă, n-a intrat în Parlament. Va intra el cât de curând după gratii că de acum nu va mai avea cine să-l apere prin vot în numele imunităţii parlamentare.
Tot aseară mă aşteptat ca Alina Gorghiu care a nenorocit liberalismul românesc să-şi anunţe demisia cum a promis. În locul demisiei ea a anunţat că va lupta pe baricade până la ultimul glonţ. Cu cine să mai lupte nemernica? A dezgustat prin politica sa duplicitară sute de mii de liberali care au rămas acasă şi n-au mai mers la vot pentru că urmau să voteze alţi corupţi, alţi escroci, alţi demagogi toleraţi pe listă, nu de Crin Antonescu ci de o femeie lipsită de verticalitate. Alina Gorghiu a devenit lider de partid după ce numele său a fost implicat în mai multe acte de corupţie. Aşa privită originea sa, nu trebuie să ne mai mire că a acceptat pe lista de candidaţi persoane compromise precum Verginel Gireadă de la Botoşani.
PSD-ul a câştigat alegerile. Protector al corupţiei şi corupţilor, partid plin de impostori, demagogi, penalişti, mincinoşi, plagiatori etc. PSD-ul a ştiut să folosească toate aceste dezavantaje prin a se victimiza. Iar senilii, ignoranţii, nostalgicii după socialismul lui Ceauşescu, pomanagii sociali, cei fără chef de muncă s-au dus duminică la vot ca să-şi susţină ocrotitorul.
În ce mă priveşte, aştept să-i văd pe cei care au votat cu PSD-ul cum vor trăi încă o mare dezamăgire pentru că nimic din ce s-a promis în campania electorală nu se va realiza. Ca jurnalist, mă bucur că voi avea suficientă şi variată materie primă pentru comentariile mele.
Românii au avut în duminica de 11 decembrie şansa crucială de a schimba istoria păguboasă a celor 26 de ani postdecembrişti cu începutul unei epoci a responsabilităţii şi solidarităţii sociale care să ne facă viaţa mai bună. N-au profitat de această şansă aşa că tot în mocirla în care ne-au băgat politicienii ticăloşi vom înota. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reactorul german de fuziune nucleara W7-X functioneaza si promite energie infinita
Transportoarele blindate 8x8 construite la Moreni in parteneriat cu gigantul german Rheinmetall
vor fi bazate pe o soluție de cercetare românească
CIA apreciaza ca Rusia a intervenit pentru a-l ajuta pe Trump sa ajunga la Casa Alba
Reactia echipei presedintelui ales: Sunt aceiasi oameni care au spus ca Saddam Hussein a avut arme de distrugere in masa
Parchet: Denuntul impotriva medicului Gheorghe Burnei a fost facut in septembrie,
cauza vizeaza 17 fapte de coruptie
Horoscopul zilei de 12.12.2016
Bancul zilei: Efectul Freud
Chirurgul Gheorghe Burnei a fost retinut pentru 24 de ore
Seful ExxonMobil, Rex Tillerson, care are relatii de afaceri stranse cu Vladimir Putin,
este favorit pentru sefia diplomatiei americane - surse
Marile premiere tehnice ale alegerilor din 2016:
detectarea tentativelor de vot multiplu si filmarea numararii voturilor
Huncă va promova la rang parlamentar dezmăţul de la Colegiul Economic
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog