Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15191
De la 07 Ianuarie 2003
83708608
Editorial

Înapoi la PNA şi cu ANI în atele

  • Ioan Rotundu
  • 6 May 2015, 23:00
Precum am mai comentat pe această temă, şocul alegerilor prezidenţiale din toamna anului trecut suportat de către Victor Ponta şi al săi baroni din PSD a trecut repede, chiar s-a vindecat. Aşa că social-democraţii şi-au reluat vechile preocupări de a acapara puterea supremă în stat şi nimic, nicio instituţie a statului, să nu le mai poată sta în cale. Iar vechiul vis al baronilor din PSD în frunte cu Victor Ponta era să controleze politic DNA-ul şi ANI, vis care părea că li s-a spulberat în urma alegerii lui Klaus Iohannis ca preşedinte al României. Dar ce se naşte din USL, democraţia mănâncă!
Amară ca fierea amăgirea noastră că social-democraţii s-au lecuit de a mai pună căluş unor instituţii ale statului pentru că, iată, ofensiva acestora asupra celor două instituţii a fost reluată cu o ferocitate greu de imaginat în orfice stat care pretinde că este de drept şi se află pe drumul democraţiei şi nu pe cel al unei guvernări discreţionare.
Din Parlament ne vine aproape în fiecare zi câte o veste că alţi parlamentari ai PSD, susţinuţi de către cei din coaliţia de guvernare, depun spre aprobare câte un proiect de lege prin care puterile DNA-ului să fie diminuate până la nivelul celor pe care le avea nevolnicul PNA condus, nu de procurorul şef Ioan Amarie, dorohoianul care ne-a făcut judeţul de râs, ci de premierul Adrian Năstase.
Şocaţi şi totodată speriaţi de arestările operate de către procurorii DNA, inclusiv pe cumnatul celui mai puternic om al PSD, de anchetarea şi trimiterea în judecată a celor mai puternici baroni ai PSD, Viorel Hrebenciuc şi Liviu Dragnea, cu rândurile baronilor locali puternic subţiate în urma altor serii de arestări, penalii din Parlament, în majoritate ai PSD, s-au pus pe treabă.
Iar treaba lor prioritară nu sunt legile pentru popor ci pentru a-şi apăra propriile lor interese. Totul a început prin a nu mai ridica imunitatea colegilor a căror arestare era cerută de DNA. Reacţiile publice au fost timide, mai mult formale, reacţiile ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti lipsite de vigoare, de la Uniunea Europeană s-a preferat a se privi de la distanţă, aşa că penalii din Parlament au prins curaj.
De la a nu mai ridica imunitatea au trecut la adoptarea de legi care să facă DNA-ul tot mai inofensiv. Am atras atenţia cu ceva timp în urmă că procedeele adoptate în ultima perioadă de procurorii DNA, acele spectacole cu încătuşaţi, sunt metode care vor atrage asupra lor ostilitatea societăţii, românii fiind miloşi faţă de cei aflaţi la ananghie, solidarizându-se foarte repede cu victimele.
Iată că atenţionările mele acum se împlinesc. Penalii parlamentari fabrică în serie legi care limitează competenţele DNA-ului iar societatea priveşte cu îngăduinţă acest atac supra celor care vor să ne scape de corupţi şi corupţie. Mai mult, penalii au început ofensiva şi asupra celor de la ANI. Şi-au aprobat o lege prin care aleşii pot pătrunde din nou în conducerea societăţilor de stat. Practic, prin această lege aleşii şi-au recuperat una din importantele surse de vămuire a banilor publici pierdută din cauza năbădăiosului Băsescu.
N-am credinţa că oamenii de rând au priceput ce s-a întâmplat ieri în Camera Deputaţilor, când parlamentarii au votat legea numită drept „Legea baronilor”. Îşi vor da seama când vor ajunge să plătească din nou servicii publice scumpe şi când vor afla cum banii lor sunt fituiţi pe achiziţii publice sau investiţii menite să umple buzunarele aleşilor.
Cu un DNA ce va fi adus la nivelul PNA-ului lui Năstase, cu o ANI ce are mâinile puse în atelă, cu un preşedinte care s-a ascuns în Palatul Cotroceni şi cheamă partidele la şuiete politice lipsite de consistenţă, lupta noastră împotriva corupţiei s-a dus dracului. I-a făcut slujbă de parastas chiar Patriarhul Daniel, avându-i alături pe Ponta, Dragnea şi Isărescu, BOR având de câştigat tot atât de mult ca şi baronii locali.
Românii l-au hulit pe preşedintele Băsescu pentru că aşa i-a dresat USL şi Antena 3. De acum înainte îl vor plânge. Caracterul răutăcios, răzbunător şi fariseic al lui Băsescu a dat curaj SRI-ului, DNA-aului şi ANI să lupte împotriva corupţiei şi le-a apărat de furia baronilor locali ai USL, acum adunaţi toţi sub cupola PSD.
Preşedintele Iohannis ne-a dat speranţe. Dar el nu-i Băsescu şi pe deasupra provine din USL. Aşa că speranţele pe care ni le-a indus se spulberă de la o zi la alta iar noi suntem cuprinşi din nou de ciuma bubonică numită corupţie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Poliţistul emancipat
Reţeta zilei: Malasolca din stiuca si biban
Horoscopul zilei
Sentinta in dosarul "Liviu Dragnea - Frauda la referendum" a fost amanata pentru 15 mai
Ingrijorari in Parlamentul European privind intensificarea presiunilor Rusiei asupra Romaniei, Poloniei si Statelor Baltice
Victor Ponta: Cred ca ANAF poate sa lucreze mai bine, trebuie sa urmarim sa nu fie abuzuri
dar principiul privind combaterea evaziunii fiscale este corect
Proteste ale studentilor
pentru 6% din PIB pentru educatie si pentru ca votul lor in alegerea rectorului sa conteze in proportie de 25%. Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara: Sunt mandru de acesti tineri cu initiativa
Presa rusa acuza Romania ca vrea sa destabilizeze Republica Moldova
Curtea Constitutionala: Hotararea Senatului in cazul votului la Dan Sova este neconstitutionala
Tariceanu: Decizia se va aplica, dar asteptam publicarea motivarii in Monitorul Oficial
Camera Deputatilor a adoptat un proiect care interzice transportul public contra cost si fara autorizatie
Legea loveste in utilizatorii aplicatiei de ride-sharing Uber
Propuneri pe banda rulanta pentru modificarea Codului Penal
Cine sunt initiatorii celor 7 proiecte de lege si in ce stadiu se afla?
Comunicat de presă Carrefour
Poliţist de frontieră botoşănean premiat cu trofeul de „Maestru al sportului”
Caricatura zilei: Cardul de sănătate
Botoşani: Motivele ascunse ale suspendării lui Cucoreanu din fruntea IJP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă