Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17267
De la 07 Ianuarie 2003
101965222
Editorial

Înapoi la PNA-ul lui Năstase!

  • Ioan Rotundu
  • 7 September 2015, 23:00
Arestarea lui Sorin Oprescu a creat un val de frică în rândul politicienilor de rang înalt. Lor nu le-a venit a crede că cel pe care-l considerau bun simbol al cinstii şi corectitudinii clasei politice şi al administraţiei publice locale a fost încătuşat şi băgat după gratii ca orice borfaş de rând.
De data aceasta spaima care i-a cuprins este mai puternică decât condamnarea lui Năstase sau punerea sub acuzare a premierului Victor Ponta. Oprescu era şi o personalitate de prim rang a vieţii medicale româneşti, era un răsfăţat al bucureştenilor, era tipul politicianului cult şi cu o popularitate faţă de care nimeni nu credea că procurorii DNA-ului ar îndrăzni să se atingă.
Frica l-a cuprins şi pe Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României şi posibil preşedinte interimar al ţării dacă actualul preşedinte Klaus Iohannis păţeşte ceva şţi este în imposibilitate de a mai conduce ţara.
Ieri, Tăriceanu spumega că că modul în care procurorii DNA-ului l-au reţinut şi dus după gratii pe primarul Capitalei nu mai trebuie permis. El ar fi dori, probabil, ca procurii să se fi dus la vila lui Oprescu cu un buchet de flori şi să-l roage să le spună dacă nu cumva din greşeală au ajuns la el 25 mii euro, bani care sunt ai statului român şi trebuie depuşi la casieria de unde au fost ridicaţi.
Tăriceanu a cerut ca toate partidele să se întrunească în regim de urgenţă şi să modifice legislaţia în domeniul Codului de procedură penală şi a Codului penal în aşa fel ca procurorii de la DNA să nu mai poată opera arestări după cum cred ei de cuviinţă.
Tăriceanu, n-a spus-o direct, dar prin ce vrea să facă şi-ar dori ca procurorii să nu mai poată reţine sau aresta pe niciun acuzat de luare de mită sau implicare în acte de corupţie decât numai dacă aprobă partidul aflat la guvernare, indiferent dacă cel vizat este parlamentar sau pologar de rând investit de Guvern în vreo funcţie publică sau prin votul inconştient al alegătorilor.
Mai vrea Tăriceanu să dispară ca probă denunţul. Dacă cel care a dat mită ca să obţină un avantaj este cuprins brusc de remuşcări şi vrea să se autodenunţe şi să-l denunţe pe cel mituit, Tăriceanu nu mai vrea ca un astfel de gest de onestitate, fie el şi tardiv, să mai poată fi considerat probă. Nu vrea să fie probă nici cel care acceptă să dea mita cerută dar îi anunţă pe procurori să fie şi ei de faţă şi să-l umfle pe infractor. Mai pe şleau, Tăriceanu vrea ca flagrantul, în variantele lui, să nu mai fie probă pentru reţinere şi ulterior arestare.
După ce şi-au majorat salariile, şi-au tras pensii barosane şi vor să-şi mărească mandatul de parlamentar la cinci ani, Tăriceanu vrea ca procurorii DNA să nu se mai poată atinge de parlamentarii corupţi sau care pun la cale acte de corupţie. Tăriceanu vrea acel PNA condus de dorohoianul Ioan Amarie care nu mişca un deget fără să-l întrebe pe premierul Adrian Năstase dacă are voie.
Nu ce vrea Tăriceanu mă face să mă cutremur ci pasivitatea poporului şi mai ales a societăţii civile. Nici o organizaţie neguvernamentală care susţine că reprezintă interesele cetăţenilor n-a reacţionat la privilegiile pe care parlamentarii şi le-au asigurat şi n-a reacţionat nici ieri când Tăriceanu se sufoca explicând public cât de călăi sunt procurorii DNA-ului şi cât de nepoliticos se comportă ei cu aleşii poporului.
În furia sa faţă de DNA Tăriceanu n-a mai realizat că dacă procurorii DNA au acţionat cumva în afara procedurilor legale şi a competenţelor ar fi fost imediat sancţionaţi de judecători prin eliberarea imediată a lui Oprescu. Dar judecătorii au considerat probele administrate de procurorii DNA ca fiind suficiente să dispună arestarea lui Sorin Oprescu pentru 30 de zile.
Când scriam aceste rânduri alţi vreo cinci corupţi din Primăria Capitalei aşteptau în boxa acuzaţilor să afle dacă sunt arestaţi alături de capul mafiei care le era şi şef ierarhic.
Uimitor mai este faptul că deşi prins cu mita în flagrant, premierul Victor Pointa, Tăriceanu şi ceilalţi lideri de marcă ai PSD au sărit în apărarea lui Oprescu susţinând că ar fi nevinovat. Avem în faţă o dovadă de solidaritate între corupţi, indiferent de poziţia lor în stat sau în politică, solidaritate care ar trebui să se constituie într-o lecţie pentru societatea civilă. Să fim şi noi aşa de uniţi împotriva lor cum sunt ei de uniţi pentru a se pune la adăpost de justiţie cu ilegalităţile comise.
Să le spunem parlamentarilor şi celorlalţi aleşi ai noştri care vor să-şi asigure privilegii pe viaţă din banii noştri că nu noi i-am rugat să candideze ci ei ne-au rugat să-i votăm. Dacă munca este grea şi prost plătită, de ce nu vin acasă şi să lase locul altora care se mulţumesc şi cu mai puţin? Nu vin, că ne i-au de proşti de ani de zile iar noi numai nu vrem să ne deşteptăm, să deschidem ochii şi să le vedem putreziciunea morală din ei iar în loc de vot să le dăm un picior în fund pentru tupeul de a ne cere să ne reprezinte. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Victor Ponta: Nu va asteptati de la mine sa ma adaug corului de sacali si hiene raraite care sar acum pe Sorin Oprescu
Cum a ajuns DNA sa-l prinda cu banii marcati pe Sorin Oprescu sambata noaptea
primarul i-a cerut mituitorului sa-i dea banii, chiar daca acesta ceruse o amanare pentru ca ii murise bunicul
De ce mergea 10% din spaga la Oprescu si cum controleaza primarul fluxul de bani
Peste 180 de misiuni pentru pompierii botoşăneni, săptămâna trecută
Locuinţă incendiată de un coş de fum neprotejat termic
Rusia precizeaza ca nu si-a ascuns niciodata sustinerea militara pentru regimul sirian
Horoscopul zilei de 8.09.2015
Bancul zilei: Inteligenţă ardelenească
Reţeta zilei: Gogoşari la borcan
Lumânările pun în pericol parohiile preoţilor
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu - Emisiunea din 4.09.2015
Botoşani: Ce se ascunde în spatele divorţului familiei Huncă?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă